Så full av kärlek

Freja gillar att vi inte har någon soffa utan istället stora täcken som man kan SLÄNGA sig i och snurra runt.
Oj vad hon pratar nu. Hon kryper omkring i vardagsrummet. Bläddrar i sina böcker, snackar, pekar, pratar med Milton. Gosar med stora tigern. Klättrar upp i sin fåtölj. Sätter på leksaksspisen. Kryper in i ett av hålen i bokhyllan. Kastar iväg några klossar. Lyssnar på musik. Kryper fram till videospelaren och trycker på några knappar. Stannar upp och sätter sig på knä. Tittar på mig. Vill upp i knät. Är i knät. Vill leka med fjärrkontrollen. Blir sur när jag tar den ifrån henne. Försöker klättra upp på vardagsrumsbordet. Blir sur när det är för högt. Struntar i den leken och snurrar ett par varv bland täckena. Skrattar och visar alla tänder som är på gång. Jag frågar vart magen är och hon klappar sig på magen och petar sig i naveln en sekunde tills hon får tag i en leksaksbil som hon drar längs golvet samtidigt som hon kryper och säger bbbmmmmmmmmmmbbbbmmmmm.. Hittar en pappersbit på golvet som hon stoppar i munnen. Jag frågar om jag får den och hon ger den snällt till mig. VIll åt fjärrkontrollerna igen. Sitter i mitt knä och jag får en kram och en puss. Hon vill knappra på datorn. Lägger sig på mage på golvet och bläddrar i en bok.

Några minuter av vår vardag. Så full av kärlek.

En vanlig lördag.

Idag är det en vanlig lördag.
Bara en sak som saknas här hemma, soffan.
Galet nog sitter vi just nu på golvet. Vi ska hämta min systers gamla soffa imorgon och igår la jag ut vår gamla på Blocket och tänkte att det väl tar ett tag innan den är såld. 30 min senare var den hämtad och betalad så Let´s Dance fick vi titta på ifrån golvläge igår, och detsamma gäller ikväll till melodifestivalen. Men ett gäng täcken och kuddar och lite mys är ju inte heller helt fy skam!

Idag blev det en härlig promenad i det gnistrande vädret.
Freja som vanligen Vägrar att ha skor på sig accepterade det idag och fick sitta lite på backen och känna på snön och isen. Det var uppskattat:



Väl hemma var det lunchdags, och Freja TOKVÄGRAR numera bli matad.
Så hon får äta själv. Det tar tid och det blir kladdigt men det är rätt gulligt:



Sedan är det ju alltid kul att leka tittut när man har händerna fulla av mat.. så att även håret, och den för dagen nyklippta luggen också bli hääääärligt kladdiga!!



Ikväll blir det som sagt melodifestivalen och en del pysslande för mig. Christian ska iväg på konsert med en kompis.

dagens lunch

Dagens lunch blev en omelett med skinka och avokado.
MUMS!

Mat, kläder och härliga barn

Ikväll ska jag ut och trängas, för jag ska åka och handla mat. Det är så tomt här hemma i skåp och lådor så nu måste det göras. Har gjort en lista på möjliga frukostar/mellanmål/luncher och så middagar såklart. Så är det bara att gå till listan och kolla vad man är sugen på. Detta för att jag inte ska ta till något jag inte ska äta, utan det ska finnas saker hemma som fungerar!

Här är listan för den som är nyfiken:
Frukost:
omelett
gröt med äppelmos
youghurt och osötad musli

Mellanmål
keso, äpple, kanel
frukt+nötter
skinkrullar med philadelphiaost
ostkuber
ägg&baconmuffins
kokt ägg med skinka och gurka
makrill med kokt ägg

Lunch
framför allt rester från middagen men då det inte finns så blir det
*enkel sallad
*omelett
*ägg & baconmuffins

Middagar
*
köttbullar med ratatouille. Pasta till resten av familjen
* tacos
*köttfärssoppa med rotsaker
* kyckling med majs och sötpotatisotto
*ugnsbakad falukorv med en sallad på vitkål och morötter. Potatismos till resten av familjen
*Grillad kyckling med champinjonomelett och ruccola
* Hemmagjord hamburgare med fetaost och squash. Bröd till resten av familjen
*Lax med grekisk smak. Potatisklyftor till resten av familjen.

Tycker det blev en bra blandning mellan enklare vardagsrätter och mer avancerad matlagning.
Det bästa med att göra sådana här listor tycker jag är att jag handlar mycket effektivare. Det är inget (eller nästan inget) som blir liggandes och blir förstört. Freja äter ju i princip bara vår mat nu, om det inte är så att vi inte hunnit laga middag ännu när hon ska ha mat, för då blir det en burk.

Från det ena till det andra.. så har jag faktiskt handlat lite nya kläder till mig själv på sistone. Har gjort en stor garderobsrensning vilket var nödvändigt! Fick en del pengar och presentkort i jullklapp så det har handlats en hel del nytt. Gjort en del reafynd också. Idag köpte jag en skjorta för 100 kr på HM, Vårgrön och härlig.
Så här ser den ut: (bild från HM.com)

Den har jag tänkt ha ett svart linne under och så ett par mörkblå jeans till. Så snyggt, tycker jag! :)
Efter en graviditet och viktnedgång till nedanför vad jag vägde innan graviditeten så var det välbehövligt!

Härliga Freja då. Hon har sina små egenheter för sig, det må jag säga. Hon håller på att få fyra tänder samtidigt och det gör ju en del åt hur hon beter sig kan man säga. Hon har till exempel vägrat sova middag de senaste dagarna och istället blivit helt hyperaktiv. Hon har ju alltid haft svårt att komma till ro, men nu när hon kommer från dagmamman är hon SÅ uppe i varv! Andra barn verkar bli trötta av att gå på dagis, men inte Freja inte..
Små söta saker gör hon ju också förstås. I morse när jag borstade tänderna fick hon när jag var klar hålla i tandborsten lite själv och då tar hon tandborsten och ska borsta mina tänder. Gulligt värre.
Och i kväll då, när hon hyperaktiv ska få sin kvällsvälling. Vi ligger i sängen och gosar och hon får välling. Då tar hon ut flaskan och "pratar" lite: "Obugä, abigipä papika".. och så in med flaskan i munnen igen. Och så ut och prata lite.
Väldigt gulligt och man har svårt att hålla sig för skratt!

Har ni läst allt det här blir jag mycket imponerad!

nervös väntan.

Jag väntar nervöst på att få besked. Pratade med socialchefen idag och jag kommer få besked på onsdag kväll eller torsdag morgon, nästa vecka alltså. En hel vecka kvar av ångest och tankar och förhoppningar.
Det handlar om ett politiskt beslut, om jag får jobbet eller inte. Och jag vill ju så gärna.
Och visst försöker jag tänka på att det är positivt att de vill anställa mig, att jag fick komma på intervju och gjorde en bra intervju och så. Men just nu känns det bara som vaccum i hjärnan och detta besked är det enda jag kan tänka på.
Visst söker jag andra jobb också nu, men det känns lite halvhjärtat när jag väntar besked.

Det är bannemig inte rättvist om jag inte får det här jobbet, har ju råkat ut för en liknande grej förut när jag 2006 fick jobb som jobbcoach på Sensus i Norrköping. Då blev det inget av pga indragna bidrag..

Nu är det faktiskt min tur att ha lite tur när det gäller jobb, och därmed basta!

Familjelycka

Freja älskar att busa och gosa i sängen. Att gömma sig under täcket, trilla runt i sängen, gunga och kasta sig bakåt.. variationerna är oändliga.
Nästintill varje dag gosar vi en stund tillsammans hela familjen.

När jag ser denna bild som jag tog idag blir jag varm i hela kroppen. De är så fina, så fina!


Melodifestivalen

Är det bara jag som är förvånad att BWO inte gick direkt vidare till finalen? De var ju bara SÅ mycket bättre än de bidrag som gick vidare. Och denna gång är jag berättigad att klaga eftersom jag röstade.

Annars har det varit fullt upp i helgen, sambons mamma har fyllt 60 och vi firade henne i helgen. Freja har åkt pulka i den nykomna snön och nu är det måndag igen. Jag väntar fortfarande på besked om jobbet jag sökt, det dröjer ca 10 dagar till innan jag får besked. Fruktansvärt.
Var på arbetsförmedlingen och träffade min handläggare förra veckan och det var faktiskt en trevlig upplevelse eftersom hon inte trodde det skulle vara några problem för mig att få jobb. Jag ska höra av mig igen om tre månader om jag inte har jobb då, men det SKA jag ju ha!

Annars är det jobbsökande som gäller, jag ligger i, jag vet ju faktiskt inte vad som händer med jobbet jag faktiskt fått.

Scrappat har jag gjort, men ni får inte se riktigt ännu.

Dags att fortsätta med maten, idag blir det kassler med blomkål-och äppelcurrysallad.
Christian och Freja får potatis och sås till kasslern.

DT.layouter

Har ett gäng layouter som jag inte har visat här, dock har jag visat dem i Pysselpassions blogg. Det är med andra ord DT-layouter som jag gjort för PP:




Vet ni..

Igår kväll ahde jag så svårt att komma till ro och somna. Jag som annars somnar så fort jag lägger huvudet på kudden. Men det var så mycket tankar i huvudet.
Det är nämligen så att jag har fått besked om jobbet jag varit på intervju för.
Det är så att det ska ske lite besparingar och politikerna ska ta beslut i början av mars om tjänsten jag sökte kommer bli av eller inte, men OM den blir av så är TJÄNSTEN MIN!
Jag ropar inte hej än, och vågar inte riktigt vara glad, men oavsett vad som händer så har jag fått ett jobb och uppenbarligen gjort bra ifrån mig på en interjvu och faktiskt fått ett kvalificerat jobb som har med min utbildning att göra!
Mycket härligt och det känns bra eftersom jag ska träffa min handläggare på arbetsförmedlingen idag. Då är det ju skönt att ha detta att berätta.

Sedan börjar ju tankarna komma om hur det ska bli med allt när jag börjar jobba. Hur det ska fungera med Frejas dagmamma, tider, etc etc.. Men min tanke är att hon inte ska behöva gå heltid på dagis i alla fall, när hon är så här liten. Jag kommer ha flextid och kommer ha möjlighet att jobba en del hemifrån. Så min tanke är att Freja får gå två längre dagar på dagis då jag jobbar över lite och Christian får hämta. Sedan hämtar jag tidigt två dagar (och flexar tiden jag jobbat in de två tidigare dagarna) och eventuellt kanske jag får jobba lite på kvällen när Freja somnat om det inte går ihop sig riktigt. Och så ska Christian vara pappaledig en dag i veckan. Så det går nog att få ihop, men jag kommer ha 45 min enkel resa till jobbet och det gör ju sitt till också.
Men alla andra klarar ju sånt här. Men visst gör det ont i hjärtat när man tänker på hur mycket man kommer vara ifrån sin lilla sötloppa...

Från det ena till det andra.. Freja har nu börjat vägra att bli matad överhuvudtaget och ni kan ju tro att det kladdas rejält i köket. Hon kan inte äta med sked ännu så det är bara fingrarna som gäller. Och det tar TIIIID för henne att äta.. Oj oj..
Men söt är hon. Det är fantastiskt egentligen, hur sådana små saker som att hon har lärt sig att hålla i smörgåsen själv känns så spännande och fantastiskt..


Scrapbutik IRL

Har ni varit i Pysselpassions härliga och inspirerande butik någon gång?
Om inte, så kolla in på Pysselpassions blogg och kolla in en film som Linda har gjort inifrån butiken!
http://pysselpassion.blogspot.com


Grattis till nya jobben!!

Grattis Jennifer och Grattis Johanna till era nya jobb!! Ni kommer att göra succé, det vet jag!!

Det kommer bli lite tomt för mig nu, jag och Johanna har kämpat och hjälpts åt när det gäller jobbsökandet och nu har Johanna fått jobb. Det är jag jätteglad för att hon har fått, för det var hon så värd, hon har kämpat så länge nu, men nog kommer veckorna kännas ganska långa och ensamma nu när man får kämpa själv och inte har någon att ringa fem gånger om dagen när man funderar över något jobbsökanderelaterat..
Men men, det är ju så det är när man söker jobb!
Väntar på besked nästa vecka från intervjun jag var på, så håll tummarna för mig tack!

I helgen har vi haft besök av några kompisar. Vi umgicks och åt god mat.
Söndag har varit lugn och skön, en promenad i den härliga solen har aktiviteterna sträckt sig till.

Sedan har det plockats och grejats lite.
Vi blir utan avlopp och vatten nu i två dagar och det känns ju .. sådär.
Har fixat en dunk med vatten och lite sånt jobbigt.

Länge sedan jag skrev något om min viktminskning, jag har gått ner ett kilo till men det står och stampar lite nu, har inte kommit igång med träningen som jag tänkt eftersom jag blev sjuk. Men nu är det nya tag igen!

Jag har digiscrappat!

Inspirerad av Lillasara så köpte jag ett digikit på nätet.
Jag har nämligen också börjat med ett-foto-om-dagen (365) -utmaningen.
Först kände den mig övermäktig men nu när jag ska visa upp bilderna en gång i veckan så känns det bra. Och det känns kul att använda kameran varje dag! Får väl hålla på tills nästa februari istället.

har tänkt framkalla en fotobok av detta sedan.

Som sagt, detta är första gången jag digiscrappar så det är inte perfekt.. men skam den som ger sig!

Denna veckan blev det inte så många foton eftersom vi varit så sjuka, men det passar ju bra som första sida i en bok!


Gah!

ibland blir livet bara så tråkigt!
För ett par helger sedan var Freja magsjuk så vi kunde inte hälsa på hennes tjejkusiner och fira deras födelsedagar.
Imorgon skulle vi på hennes kusin Hugos ettårskalas, inte heller det blir något av, för hela familjen är sjuka IGEN.

ÅH!

Annars mår jag bra, förutom lite feberyra och ont i halsen.
Freja sover middag, vi har tid på jourvårdcentralen idag kl 16 för hon har fått så mycket hosta.

Jag ska nog sätta mig och scrappa lite nu, om jag känner att jag orkar.

På jobbfronten rör det på sig faktiskt. Jag är förhoppningsfull!!
Igår var jag på informationsmöte angående ett jobb jag sökt.. Fina Johanna fick rycka in som barnvakt så att jag kunde gå på mötet eftersom Christian jobbade och Freja inte kan vara hos dagmamman på fredagar. Tur att man har fina vänner som ställer upp när man saknar släktingar i närheten!

I kväll blir det lite grönsaker och dip framför melodifestivalen.




 


Sjukstuga

Freja är sjuk.
Ligger i feber.. Jag ska på anställningsintervju så Christian får vabba. Jag skulle lånat en kompis bil men det behövs inte nu, för nu kan jag ha vår bil.
Strul strul strul!
Hoppas inte intervjun känns lika strulig med andra ord.
Jag är nervös och har svårt att koncentrera mig på något alls. Jag är klädd och klar, om vi hinner får Christian fota mig när han kommer hem och jag ska åka. Jag har nämligen, inspirerad av LillaSara.se börjat ta ett foto om dagen jag med. Jag kommer dock visa upp dem en gång i veckan, varje dag blir inte av för mig och det leder bara till en massa ångest.
Så jag får köra 365-fotoutmaningen från februari till februari istället!

Hur eller hur..
Jag har fått en del utmärkelser från vänner i andra bloggar. Ledsen att jag inte riktigt hunnit följa upp dem, men jag är tacksam och glad för att ni gillar min blogg!

Har också blivit utmanad att visa upp foto nr 6 i mapp nr 6 där jag sparar mina bilder på datorn.
Komiskt nog är det en månadsbild på Freja när hon är 6 månader gammal:



Jag utmanar dig som läser det här, att göra samma sak!

Nej, nu ska jag nog gå.. och göra något. annat. om jag kan tänka på något annat än intervjun vill säga..

hits