Freja 2 månader!

Idag blir Freja 2 månader!
Tänk så mycket som kan hända på 2 månader, kolla in dessa bilder:

Freja 1 dag gammal

image393

Freja 1 månad
image394

Freja 2 månader
image395

Idag har jag varit och fikat med AnnaG, jättemysigt och kul att se Hannes! Häftigt att tänka på att Freja kommer vara lika vaken och med som Hannes är nu, om ett par månader!
Blev lite shopping också, en nappburk som Anna tipsat om, och napphållare införskaffades och ett par byxor till Freja på rea på PoP.

Snart är det pysselträff! Jiha!


Magträning pågår!

Freja har inte gillat att ligga på mage innan, men jag har ju hört att det är bra för rygg och nacke, så jag testade att lägga en kudde under hennes överkropp, så att hon kom upp lite mer. Det gillade hon!!
De fina kläderna hon har på sig har mormor och morfar köpt i Thailand:

image392

Jaha, har jag fingrar?

.. det upptäckte Freja igår, eller i alla fall hur utmärkta de är att suga på när man har tappat sin älskade napp!
Förut har hon sugit på handen om hon varit riktigt hungrig och jag inte varit tillräckligt snabb, men igår sög hon på fingrarna. Och mamma Malin tog blixtsnabbt fram kameran, förstås!

image390image391

Söt eller vad?
Igår blev Freja 8 veckor gammal och vi var på BVC för kontroll och läkarbesök. Hon väger nu 4300 gram och är 53 cm lång, så hon växer som hon ska och läkaren hade inget att anmärka på. Känns skönt.

Känns även som att jag mer och mer kommit in i mammarollen. I mångt och mycket är det underbart, som i morse när Freja svarade mitt leende med ett leende och när hon mös som sjutton när jag hade henne ute i bärselen och var ute med hunden. Känner dock att jag behöver vara lite mer social och komma iväg på mammaträffar och öppna förskolan och sånt, men det kommer det också. I helgen kommer min barndomskompis Silka hit och nästa helg ska jag på scrapträff, så det händer ju en del i alla fall!

har fortfarande inte fotat den högen med layouter som ligger färdiga och väntar, men lugn.. det kommer :)


Besök hos syster

I helgen har jag varit med Freja i Jönköping för att träffa min syster, systerdöttrarna och min mamma och pappa. Vi har haft en mysig helg och Freja har sovit så bra i bilen både till och från Jönköping!
Här har vi två  mycket stolta stor-kusiner!

image389

Tänkte bara visa lite pysslat lite snabbt. Dels tänkte jag visa de två layouter min syster fick i födelsedagspresent som de har satt upp i tjejernas rum:

image385image386

Dessa två fick Maria i julklapp, de ville ha i svartvitt och rött, som de har i sitt vardagsrum.

image387image388

Jag blir verkligen nyfiken, vilka ÄR ni?

De senaste dagarna har jag fått två utmärkelser av två personer jag knappt visste läste min blogg. Nog vet jag att man trillar omkring på massa olika scrappares bloggar utan att alltid skriva något (jag gör det i alla fall).
Jag har ungefär 60-70 besökare varje dag. Jag undrar så vilka ni är!
Om ni vill och orkar, skriv gärna en kommentar.

Jag lottar ut en RAK (Random Act of Kindness), alltså en liten present som kommer i brevlådan, bland er som kommenterar. Detta är bara av ren nyfikenhet från min sida!

****

Jippijippi! När Freja har fått gråta lite av trötthet en stund och till slut tar sin napp så går det nu att söva henne med nappen och en snuttefilt/gosedjur! Hon somnar alltså enklare nu. Får se hur länge det håller i sig, men skönt är det! Hon har vaknat två gånger nu av att hon tappat nappen men när man ger den till henne igen så SOMNAR HON OM! Det har aldrig hänt innan!
Jiha!

Och en bra sak till.. jag har köpt ett par jeans idag! Kommer inte i mina vanliga jeans ännu, så detta blir liksom lite "mellanjeans", men jag var tvungen för mina mammabyxor bara trillar av mig och hänger verkligen. Känner mig så mycket finare nu och det känns så härligt att ha ett par vanliga jeans! Dessa köptes på Lindex. Hittade även en tunika på KappAhl för halva reapriset, betalade ynka 74 kr för den. Går att överleva :) Malin loves tunikor!


Fått en liten utmärkelse..

Av Petra på http://petraunne.blogg.se/
Hon skriver att hon besöker min blogg varje dag för inspiration och för att läsa vad som skrivs. Det ser jag som en stor ära :)
Sedan Freja kom till världen har min bloggrunda begränsats ganska rejält men det finns bloggar som jag bara inte kan låta bli. Dessa får denna lilla knapp och utmärkelse av mig, för att jag tycker extra mycket om deras bloggar!

image384

http://annab.blogg.se/
AnnaB är verkligen en av mina största inspirationskällor. Hon gör stilrena snygga layouter, med trixiga och fixiga detaljer som gör att layouterna blir något alldeles extra!

http://annag.blogg.se/
AnnaG har en blogg som jag går till både för inspiration och för att läsa om hennes familj och liv..

http://annastenman.blogg.se/
AnnaStenman - mästaren på layouter med många kort! Dit går jag ofta för att inspireras till att använda mer än ett kort på layouterna. Och det behövs!

http://www.badankor.blogspot.com/
Badanka inspirerar på mer än ett sätt, både genom sina layouter men också genom sina foton, sätt att skriva, bilder på sånt hon vill shoppa och sina egna små konstverk.

http://ellisonscrap.blogspot.com/
Ellisons scrapstil tilltalar verkligen mig så här är jag ofta och kikar efter nytt..

http://blogg.brandin.info/
Karin Brandins blogg besöker jag för inspiration av alla de slag. Och en söt söt dotter har hon med :)

http://peterlina.blogspot.com/
Jag säger bara WoW när det gäller Peterlinas layouter! De är så effektfulla och jag önskar jag kunde åstadkomma detsamma!

http://silwerstar.blogspot.com/
Silwerstar är min kära DT-kollega på Pysselpassion och hennes färgglada stilrena layouter inspirerar mig massor!

http://www.uniquelyme.se/
Uniquely Me inspirerar mig med både kortmakeri, sitt sätt att skriva och layouter. Att hon är en fin och trevlig tjej gör inte saken sämre ;)

http://maraij.blogg.se/
Maraij är verkligen expert på detaljer! Även om jag själv inte scrappar i kanske samma stil så inspirerar hon oerhört och jag häpnas ofta över vad hon lyckas åstadkomma!

Tack ni tjejer, för all inspiration ni skänker mig! Ni som fått denna utmärkelse av mig får gärna själva lista 10 bloggar i er blogg som inspirerar just er!

Jag hade tänkt..

.. att visa er en massa layouter idag. Men ni får inte se dem ;)
Nej, men det är så förbaskat svårt att fota layouter när det är så här mörkt hela dagarna, så ni får ge er till tåls tills jag varit nere på Pysselpassion, scrapbutiken här i stan. Hon har så bra ljus i butiken, så jag tar med layouterna dit och fotar i stället.

Men något pysslat kan jag visa,  nämligen min årsbok om Freja som jag gjort, efter inspiration från AnnaB.
Tanken är att jag ska skriva ner för varje månad vad som händer i Frejas utveckling. Dels känner jag för min egen skull att jag inte har samma krav på mig att hinna scrappa allt direkt, utan mycket av det som är viktigast finns nedskrivet där, och i den dagbok jag skriver i, där jag skriver korta anteckningar om vad vi gör om dagarna men också lite känslor och tankar. Då har jag att titta tillbaka på sedan när det är dags att scrappa.
Jag kommer även sätta in lite bilder i den här boken. Så här ser den ut:

image381image382image383


Hur mår vi annars? Vi mår bra. Vissa dagar är bra dagar, som idag, när Freja är lugn och tillfreds och verkar glad. Andra dagar är pest och pina. Hon har svårt att komma till ro, oavsett vad man gör. Hon somnar och sover i 5-10 min och sedan vaknar hon igen. I förrgår var hon vaken mellan 11 på morgonen och 7 på kvällen, om man bortser från en halvtimme i vagnen.. Puh. Men som i morse, när man vaknar och ser ett par stora blå ögon som tittar på en och en sekund senare ett leende, då smälter man ...


I helgen ska jag till Jönköping och träffa systerdöttrarna, som äntligen ska få sina julklappar.. och sedan är det snart dags för scrapträff i Linköping. Räknar inte med att få så mycket scrappat eftersom Freja kommer vara med, men något kanske det kan bli!


Det vackraste paket jag någonsin sett.. och andra gratulationer!

Vad många fina vänner och bekanta som har hört av sig sedan Freja föddes! Vi har fått mängder med sms, många kort och telefonsamtal, en del paket från Posten. Samtal från en gammal arbetskamrat på Kriminalvården livade upp och idag fick vi ett kort från våra före detta grannar här i huset!

Något som dock gjort mig lite extra extra glad är människor som tänker på mig och oss som jag faktiskt inte ens träffat i verkligheten. Som exempelvis Anna Stenman och de fina kläder Freja fick av henne. Och idag kom ett paket från Gunilla (uniquelyme). Det var det vackraste paket jag någonsin sett - jag lovar! Jag har ALDRIG fått något liknande! (bild finns nedan). Ni ska båda veta vad det värmer i hjärtat, ni gör intryck på mig, både när det gäller vad ni skapar och vilka ni är som personer. Tack! 

(min kära sambo sa: "Mina bilkompisar skickar minsann inga presenter" - tycker det säger något om den fantastiska scrapvärlden och vilka kontakter det skapar)

Detta underbart vackra paket kom i brevlådan idag:

image379

Med denna fina bok i:

image380

Livet känns så underbart just nu med vänner, familj och allt däremellan!


Varning för griniga gubbar!

Drar jag till mig griniga gubbar eller vad är detta?
Tycker att de borde gå hem och äta lite överblivna pepparkakor sedan jul och bli snälla.

För någon vecka sedan var jag med Freja på sjukhuset för hörseltest och är på väg tillbaka till bilen. Bär henne i bilstolen eftersom vi bara skulle in till sjukhuset och sedan hem igen.
När jag går och kånkar på bilstolen så kommer en man i 60-årsåldern gåendes i motsatt riktning. Han tittar på mig och jag tror först att han tittar för att le, som folk ibland gör när man kommer med en liten bebis har jag märkt. Så jag småler lite mot honom, och då säger han "Använd en vagn istället för att gå och bära runt på den där".
Jag blev så chockad så det tog ett par sekunder innan jag fattade vad han sagt så jag svarade överhuvudtaget inte.

Vem är han att bestämma åt mig vad jag ska använda? Hur många hade plockat upp sin sovande dotter på 5 veckor från hennes bilstol och satt henne i en vagn för att gå två minuter till sjukhuset? Ingen, tror jag!  Men men.. vem vet, han kanske sa det för att vara snäll??

Vad värre var idag när jag var ute och gick på eftermiddagen för att Freja behövde sova en stund och då hade jag med hunden också. Går alltså med barnvagn och hund, på trottoaren. Milton går och nosar i gräset bredvid trottoaren. Så kommer en man i 50-årsåldern och går rakt mot oss. Han ser oss, vänder ut lite och går förbi och säger surt "Det är högertrafik i Sverige". Jag var TVUNGEN att kommentera och sa "När man går??", men hörde inte hans svar. Tilläggas bör att det kanske är det även på en trottoar? Vad vet jag? Står det i Lagen? Eller är det allmän praxis? Han lär ha MYCKET att göra på sin fritid den här mannen om han ska jaga alla människor som enligt honom går på fel sida på TROTTOAREN! Han kanske också kunde tänka på att jag hade hund och barnvagn? Ooch att det kanske är mest praktiskt att gå längst in mot kanten då, så hunden kan nosa och inte dra?
Det är i alla fall vad andra brukar säga - "oj, vad du har att göra" när jag kommer med hund och barnvagn.
Men det är bäst jag håller till höger i fortsättningen. Det kan ju vara ansträngande att ta ett steg ut på trottoaren när man kommer gåendes själv, med en portfölj i handen. Åh .. arghh!!!

De vackraste blå ögon...

... som jag någonsin sett...

image378

Annars går livet sin gilla gång här.. Freja är rätt så grinig just nu, hon har svårt att komma till ro och bara en stund efter amning så blir hon kinkig och då måste man aktivera henne för att hålla henne glad, och det innebär att "åka hiss"; eller att sätta henne ner i knät, ställa henne upp, sätta henne ner, ställa henne upp osv osv.. Ständig rörelse är det som gäller! Har hört att det sker någon utvecklingsfas när de är runt fem veckor gamla och att de då kan vara extra griniga och vill ha mycket närhet. Har beställt en bok i ämnet och ska läsa in mig på det lite mer :)

Har pysslat lite när hon sovit, men har inte orkat scanna/fota något ännu.. Återkommer med det, men ville i alla fall visa ett nytaget kort på vår lilla sötnos!


Första leendet!

Idag fyrade Freja av sitt första riktiga leende!

Jag tog fram kameran fort som attan och tror ni inte att det kom ett till? Inte det bästa kortet rent estetiskt, men tänk, jag lyckades fånga hennes andra riktiga leende i sitt liv! Hon fyller dessutom fem veckor idag, kanske därför hon var extra glad? :)


image377

Idag har vi varit på lite mammaträffa med fyra andra mammor. Det var mysigt och väldigt trevligt. Skönt att komma ut bland folk!


Har dessutom pysslat lite, Freja har sovit riktigt bra de senaste dagarna (peppar, peppar..). Vi har förstått att minst en promenad per dag gör Freja (och oss!) gott. Det känns att man lär känna henne mer och mer.

Annars är det nytt år. Kanske skulle reflektera lite över det gångna året och sätta upp lite mål för det nya? Det måste jag fundera lite på.
Vid tillfälle ska jag fota mitt pyssel och visa här.


hits