Orka bli så arg?

Väldigt tomt här hemma i skåp och kylskåp så lördagsförmiddagen tillbringades på CityGross, en affär som jag verkligen älskar att handla mat i , för allt finns och till bra kvalitet. Köttdisken är fantastisk!
Nåväl.

Har betalat och står och packar i mina varor. Vid kassan bredvid mig blir en kille i 35-årsåldern svinförbannad på kassörskan. Han står verkligen och skäller och skriker och är alltmänt ohövlig och otrevlig.
Vad det handlade om?
Jo, hon hade inte dragit ner hans varor så att han kunde packa tillräckligt snabbt.
Hon förklarade att det var för att den som hade mat bredvid på bandet skulle ha en chans att packa sina saker, och drog hon ner han som var args varor så skulle den som hade bandet bredvid få knosade varor.
Han vägrade förstå och var så arg. Så arg så arg. Vägrade lugna ner sig.

Jag förstår inte. Vad jobbigt det måste vara att leva ett liv och bli så ARG för sådana saker?
Det måste ta otroligt mycket energi?

Så himla himla onödigt.
Och de som sitter där i kassorna gör allt sitt bästa och gör vad de kan på sitt jobb.

Fredagskväll

Med soffmys.
Lite nötter, en cola light och en ny tidning.
Så härligt!
Njutning i vardagen.
Att bara få tid och vara.

Jag kan säga att min vän Johanna ger och har gett mig så otroligt mycket. Hon får mig att slappna av, tagga ner och lägga energi på rätt saker.
Hon får mig att stänga av datorn som tar för mycket av min tid (hrm. Ja jag sitter visst här just nu, men ..)

Tack Johanna!!

Lite scrappat att visa

Jaaaa, äntligen har jag orkat fota lite layouter som legat här hemma och väntat.
Jag har ett par till, men de kan jag inte visa ännu för det är DT-layouter som inte ska publiceras ännu..

Jag är inget bra på att fota mina layouter just nu.. men ni får stå ut, ni ser ju ändå vad det är..

Börjar med en layout som jag gjorde till en tävling där man bara fick använda färgen vitt. hann inte klar med den i tid för att medverka i tävlingen, men här är i alla fall layouten!



Denna layout är från en bild tagen i sommar. har tagit bort en del av fotot då det är från stranden, men vill ändå visa layouten eftersom jag är väääldigt nöjd med den!
Tycker jag har fångat en härlig stämning i bilden och layouten.. Ja jag tror att jag är mest nöjd med denna layout jämfört med vad jag gjort på länge, även om den är enkel och stilren..



Och så en till.. är hon inte söt så säg?
Denna layout har inspirerats av en layout som Augusti73 har gjort.




Det var allt för nu, nu ska jag leka med Freja!
Här är det duplo som är bäst just nu.. plocka loss och plocka bort och på och så.. härligt!

Köp östgötamjölk!

Jag måste slå ett slag för att köpa produkter från lokala producenter.
Kanske inget jag är jätteduktig på annars, men nu kommer vi nog bara köpa mjölk från nya Östgötamjölk eftersom min svägerskas sambo är ägare till en av de gårdar där mjölken kommer ifrån:

http://www.vt.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=4555780

Så kom och köp östgötamjööölk!

:)




****

Idag åt Freja hos dagmamman!! Jippie!!!!

Fullt upp

Jag har en hög med layouter som väntar på att visas för er.
Jag har massor att göra här hemma.
Mamma kommer i helgen och vi ska mysa!
Dessutom ska jag och Christian gå på fest på lördagskvällen och komma ut han och jag tillsammans tillhör verkligen ovanligheterna! Ska bli jätteroligt och välbehövligt.

Jag söker jobb som en tok.

Men mest oroar jag mig för Freja som matvägrar hos dagmamman.
Lite yoghurt är allt hon äter.
Inte ens banan som hon vanligtvis älskar går ner.
Inte mat.

Nu är det okej JUST NU eftersom jag kan hämta Freja vid 12 istället för vid 14 som egentliegn är tanken.
Men jag kanske har jobb snart.
Vad händer då.

Varför äter hon inte?!?!?!?!!?!!

Lilla goding!

I helgen händer inte så mycket. Träffa vänner, ta det lugnt, fixa lite hemma.
Har lite projekt på gång här hemma, vi ska rensa, möblera om, renovera vår stora hall.. Skönt ska det bli när det är klart!

Några bilder på vår lilla goding kan jag bidra med.. Vacker som få..!
Bilderna tagna med mitt Tamron 70-300.


Inne i lekens underbara värld:



Freja är snart snart 14 månader nu. Men inte går hon ännu! Undrar när det ska komma? Men hon pratar som bara den. Sitter och läser böcker, pekar och skrattar och pratar på sitt eget lilla språk. Det bara bubblar massa konstiga ord ur henne hela tiden och det känns som om hon försöker berätta en massa för oss. Hon är överhuvudtaget inte så intresserad av att gå. Eller jo, hon går ju bra med stöd. Men hon föredrar att sitta under korkeken och lukta på blommorna ;)


Skickar även en tanke till Fia som är i USA på CHA-mässan.. Där skulle jag med vilja vara, det är ett som är säkert!


Glädjetjut!!

Här händer grejer!!
Ska på två intervjuer!
En i början på februari och en som jag inte vet exakt när av lite olika anledningar.
Nu börjar det röra på sig!

Jiha!

Usch.

Här skulle man väl kunna säga att livet är allt annat än bra.
Freja har varit magsjuk sedan i slutet av förra veckan och vi ser ingen bättring. Hon är medtagen och mår inte bra.
Igår tillbringade vi nästan 5 timmar på akuten för att få höra att allt var okej och att det bara var att avvakta. Vår lilla tjeja.. hon är så matt och mår verkligen inget vidare..

Har fått nej på ett antal sökta jobb nu i dagarna med. Jobb som jag faktiskt vet att jag skulle klara av, hur bra som helst.
Känns ju inte bättre när man går för att skriva in sig på arbetsförmedlingen och möts av en gammal klasskompis som jobbar där. Känner mig nedtryckt i skorna, värdelös.
Får kastat i ansiktet att jag måste söka jobb i hela landet. På ett otrevligt sätt. Jag vet att reglerna är så, men det finns ju liksom olika sätt att uttrycka det på.

Usch.
Negativ dag.
Negativ energi.

Ryck upp mig någon?

Lite scrappat och sånt.

Vad händer här då?
Jo magsjukan härjar igen, så Freja var inte hos dagmamman i slutet på veckan. Och så blir inte helgen alls som jag tänkt mig.. Fy så trist det är!!

Jag söker jobb och får nej tack, nej tack. men en dag måste det bli min tur. Så bara är det.
Har träffat fina Miriam i veckan och hon är på utbildning i Norrköping i flera veckor! Jättekul att hinna ses!

Lite alster att visa har jag, orkar inte skriva så mycket just nu känner jag..
Först ett foto från nyårsafton som jag tycker blev så bra.. Vi var hemma hos några kompisar och Freja lekte loss i deras barns lekrum. Här fotade jag henne när jag själv kikade igenom deras lektunnel. Tycker det blev jättecoolt!



Och så har jag ju glömt att visa tändsticksaskarna jag dekorerade och gav bort i julklapp! Tyvärr glömde jag fota när jag lagt dem i cellofanpåse och gjort en egen etikett längst upp... så kan det gå. Här är askarna i alla fall:



Mitt scrapår har förresten börjat strålande! Jag har hittills skapat  6 layouter! Två kan jag visa här just nu. Tyvärr väldigt kasst fotade, men jag orkar inte göra om..



Trevlig helg allihop! Jag ska ta hand om två magsjuka stackare. De båda hade magsjuka i oktober/november också. Men inte jag då. Och tydligen inte jag nu heller. (peppar, peppar....) Kan man vara immun?


vardagslycka.

Vardagslycka är att stå i köket och laga köttfärssoppa och inifrån vardagsrummet höra Christian och Freja leka, prata, busa.

Vardagslycka är att se Freja krypa upp i sin röda fina fåtölj och bläddra i en bok, peka och prata på sitt eget lilla språk.

Vardagslycka är att se Frejas fascination över att få leka med en kastrull, skedar och vatten.

den som har inspirerat mig mycket till att se dessa små saker är åsa, "badanka". även om vi inte känner varandra så väl så inspirerar hennes blogg mig till att se vardagslyckan. Tack åsa!

Det är så tyst

Det är så tyst i lägenheten, jag är inte van vid den här tystnaden.
Har lämnat Freja två timmar hos dagmamman nu. Känns jättekonstigt.
Sitter här och skriver jobbansökningar.

Det känns som att blivit separerad från sin siamestvilling, vi har ändå levt så nära varandra nu jag och Freja i över ett år.

Förändringar är konstiga.

Inskolningen

Har haft fullt upp här.. har hunnit med att renovera hallen (eller, Christian har gjort det), varit på designermöte på Pysselpassion, varit sjuk, jobbat på Pysselpassion och diverse annat, så därför har jag inte riktigt hunnit med bloggen..

Frejas inskolning har gått jättebra, hon har redan fått en "kompis", en kille på 3 år som sitter och leker med Freja. De är jättesöta! allt har gått bra, nästa vecka ska jag lämna henne ett par timmar för första gången. Vet att hon känner sig trygg hos dagmamman även om hon kommer gråta när jag går.
När jag satt i lekrummet med Freja kröp hon iväg ut till dagmamman i köket, vilket kändes jättebra. hon är väldigt nyfiken på de andra barnen och när jag var med dem när de var ute satt Freja och skrattade och pekade på alla barnen och hade jättekul.
Det känns verkligen jättebra! (om än konstigt... och jag har gråtit en skvätt både nu och då)

Det blev en snabbuppdatering, måste fortsätta röja här hemma. Här är det rensning och röjning och fixa det sista som behöver göras innan vi förhoppningsvis ska flytta. Vi förbereder oss för det i alla fall, även om vi inte har någonstans att flytta än :)

Sista dagen som föräldraledig..

Imorgon börjar Freja inskolning hos dagmamma. Jag har en ångestklump i magen, av många anledningar.

* vår lilla tjeja ska börja hos dagmamma och inte vara hos mig längre på dagarna. Det kommer bli så konstigt. Kommer det gå bra? Kommer hon att trivas? Kommer hon få det bra? Jag är full av frågor och oro.. Tänk om något händer när hon är hos dagmamman, tänk om hon sovvägrar, tänk om...

* Kommer jag få igång a-kassan i tid, eller blir det riktigt riktigt knapert nästa månad..? Måste kolla upp min inkomstuppgift på a-kassan också, den känns så .. fel. Men jag vet inte. Måste kolla det imorgon. Och så ska jag till arbetsförmedlingen och skriva in mig och skicka in diverse blanketter med mera med mera..

* Kommer jag få ett jobb inom en rimlig framtid?

En stor ångestklump. Riktigt stor. Sådan oro så det är inte klokt..



Årets julkort

Jag har ju glömt att visa julkorten som släkt och vänner fick i år!
Jag tänker varje år att jag nog inte ska skicka några hemmagjorda julkort i år.. men så sitter jag där i sista minuten i alla fall...

Så mina julkort blev ganska enkla. Här är de i sin helhet:


10 layouter från året

Här kommer jag, som så många andra bloggare gör, visa mina favoritlayouter från året som gått.




Inte lätt att välja faktiskt, hade gjort bra många fler layouter under året än jag hade trott. Den första layouten för 2009 ligger faktiskt på scrapbordet, halvfärdig. Kanske skulle ta och avsluta den just nu?

Återkommer med rapport från nyårsfirande, mina mål för 2009 och en återblick på året som gått..

hits