En vän

En vän från mitt förflutna dök upp på Facebook.
Och jag blev så glad!
Vi har inte pratat med varandra på ungefär 15 år och hon var en av de få personer som jag kunde umgås med i min klass på högstadiet. Hon är en av de få personer som överhuvudtaget kan förstå vad jag gick igenom, för hon såg samma saker. Hon var också en av de som var utanför, utanför det "häftiga gänget".

Jag blir alldeles varm i hjärtat av att prata med henne, att höra att hon har det bra, att allt har gått väl för henne i livet, för det var hon verkligen värd!

Terapin.

Jag har verkligen insett vad bra det har varit för mig att gå på terapi. Jag har insett vad som stressar mig. Jag har insett vad jag har för valda föreställningar inom många områden. Jag har taggat ner. Börjat leva mer i nuet. Börjat känna mer inåt. Vad är det jag vill? Vad känner jag, vad tänker jag, hur mår jag? Vad säger min kropp?

Och det känns så bra! Att ha börjat vara här och nu har förbättrat så många bitar i mitt liv.

På terapin arbetar vi just nu med mitt förhållande till mat. Har jojobantat i många år nu. Nu får det vara nog! Nu ska mitt beteende ändras. Inga mer dieter. Bara ett sunt förhållande till mat.

Så får det bli.

Det är dessa bitar mitt 2010 förhoppningsvis ska innehålla:
* personlig utveckling
* hälsa och välmående
* successiv, och långsam viktminskning
* flytt till nytt boende
* värna om mina relationer (familj, vänner, bekanta)
* fortsatt trivsel på arbetsplatsen


från det ena till det andra.
Här hemma råder mycket snack. Freja babblar som en tok, men några av de få ord som faktiskt går att förstå är:
NEJ.
NEJ
NEJ
NEJ.
Det säger hon HELA tiden. oavsett vad man säger så får man ett nej som svar. Även om man frågar om hon är sötast i världen :)
Ibland säger hon nej så snabbt att hon inte vet vad hon säger. Skulle ge henne ett rån och då ska hon nej. När jag då tog bort kexet så började hon gråta, hon ville ju ha det!

Och häromkvällen när Christian var iväg så kollade Freja på teletubbies medan jag lagade mat. Då kom hon in efter några minuter till mig i köket, med dvd-skivan i  handen och säger ledset "lala, lala..." (en av Teletubbesfigurerna heter så). Freja blev alltså ledsen för att Lala försvunnit från tv-rutan. Inte så konstigt kanske när Freja matat ut dvd-skivan...

Härliga vardag!

Bara livet.

Har varit ledig även denna vecka. Freja har varit trött i höst och behövde en rejäl paus så jag har tagit lite föräldradagar. Julen och nyåret var jättebra, men borta bra - hemma bäst, så är det ju onekligen. Denna vecka hemma har varit underbar. Vi har ätit långa frukostar, varit ute i snön (kortare stunder dock), varit i simhallen, träffat vänner och bekanta..
Jag har haft all ork i världen och har verkligen laddat batterierna rejält.

Idag skulle jag varit i Västervik på besök hos min homeopat men pga det ruskiga vädret så pratades  vi vid på telefon istället. Inser så mkt genom att gå hos honom, liksom genom psykologen jag går hos. Jag känner mig otroligt förhoppningsfull inför framtiden på alla sätt!

Just nu då? Grahamsbullar står på jäsning och ska strax in i ugnen. Middagen i form av hemmagjord tomatsoppa med pesto och mozzarellaost är uppäten.

Nu ska jag gå och bygga lego med Freja.


Scrappat!

Vilken skillnad det är på orken när man inte jobbar. Är ledig denna vecka också och har ägnat mig åt att fixa massa i lägenheten och göra massa grejer som man annars inte tar sig tid till. Och så har jag gjort massa mys med Freja. Ätit långa frukostar. Gosat framför tv:n. Idag ska vi till simhallen.
Och igår kväll så.. scrappade jag! Kors i taket! Dessa alster blev det (fotade dem inomhus på vintern, inte den bästa kvaliteten.. men ni ser väl skapligt. Vår scanner har gått sönder.)
Denna nedre layout gjorde jag efter en skissutmaning på Swescrapbook.


På måndag drar allt igång igen, men nu har jag samlat kraft. Det gäller bara att ta ett stort andetag...


God fortsättning!

Orken och lusten att blogga finns inte just nu. har mycket att visa och berätta angående jul och nyårsfirande, i form av bilder och ord, men också en egen liten sammanfattning av 2009 och en utblick på 2010. Men det får bli när krafterna återkommer.

Kan så länge, visa er en bild tagen i Kalmar under julen. Vi är ute och grillar korv. Här är Freja och Ebba. Tycker om denna bild!


hits