2-åringen!

Igår fyllde Freja två år och det firades både förra helgen och den här helgen.

Tänk att hon är två år! Det är verkligen helt galet!
Hon har vuxit upp och blivit en egen liten individ med stark vilja!

Paketöppning i sängen. Hon fick en fruktsallad med två ljus i till frukost. Frukt och speciellt päpä (äpple) är det bästa som finns!Den bästa presenten var Lala, från Teletubbies. Den har hon burit runt på hela helgen och när man frågar vart LaLa är så hämtar hon henne.I födelsedagsklänningen, redo för gäster och mer paketöppning!SÖTNOS!

 

Idag har vi varit i stan och julmyst. Varit på julmarknad, druckit glögg och bara umgåtts. Så härligt avslappnat. Ikväll ska vi sätta upp de elektriska ljusstakarna. På vårt köksbord ser det nu ut så här:

 

 

Hoppas ni alla haft en härlig första advent!


livet kommer emellan

tror inte att jag har så många läsare kvar här nu.
men får se om ni hittar tillbaka när jag finner kraft och ork att blogga mer regelbundet igen. Som det är just nu så finns inte ork och tid!
Pyssla är inte att tänka på, det handlar bara om att överleva vardagen. Det är så mkt hela tiden och jag kämpar. Det är allt från att jobba, hinna allt hemma, hinna vara social, träna, äta bra mat, ta hand om sig själv, till att försöka hinna tänka, känns och utvecklas. och så leta nytt boende. MÅSTE FLYTTA. helst igår.

jag återkommer. Jag försvinner inte, bara det att jag inte kommer uppdatera så ofta just nu, men jag kommer tillbaka, med nya krafter, tro mig!

Hoppets stjärna

De senaste månaderna har jag och Christian samlat matvaror och annat för att skicka till något fattigt hem i Lettland via välgörenhetsorganisationen Hoppets stjärna (http://www.hoppetsstjärna.se), där man alltså kan skicka ett julpaket.
Titta gärna på deras hemsida för att se när matpaketen når sina mottagare. Vi har verkligen engagerat oss i det här och kommer nästa år nog skicka mer än ett paket. Vi ska börja samla på oss redan nu! Tanken är att ha någon kartong stående i förrådet och lägga ner några saker i månaden i. Om man känner att man vill bidra men inte hinner packa ett paket nu, så kan man ge 250 kr till Hoppet stjärna så packar de ett paket åt en. Det gjorde vi förra året.

Det känns så väldigt handfast och "på riktigt" att packa en banankartong med förnödenheter. Det blir en helt annan sak än att sätta in pengar på något konto. Nu är allt färdighandlat och nästa vecka skickas paketet med Bussfrakt till Hoppets stjärna för att sedan hamna i en lastbil som går till Lettland.

Här är bilder på vad vi packat i paketet:


Det enda som saknas nu är några skrivböcker. Och en hälsning från oss!

I paketet finns:

6 pkt torrjäst
2 kg socker
1,5 kg havregryn
5 kg mjöl
2 pkt russin
kaffe
2x vita bönor
varmkorv på burk
gulaschsoppa
persikor, konserv
fruktcocktail x2
ananas i skivor
fruktkarameller
gröna oliver fyllda med anjovis
3x makrillfilé
smultronkex
2 x pastaskruvar
salladsräkor i burk
mandlar
honungspastiller
ravioli
2x burkskinka
2 x tetra med köttfärssås
chokladbananer
kakao
thé
1 kg ris
pepparkakor
2x chokladkalendrar

tvålar
suddgummin
blyertspennor
kortlek
tuschpennor
leksaksdinosaurie
hårsnoddar och hårspännen
2 x målarböcker
gosedjur
tandborstar
tandkräm
schampo
tomteprydnader
ballonger
träljusstake
tändstickor
ljus

Vi hoppas verkligen att mottagaren kan känna en stor glädje med att plocka upp matvara efter matvara och att barnen kan få lite frid..


 


Ungefär hur söt som helst!

Freja i Skövde, sommaren 2009


Kors i taket jag har scrappat!

Håll i hatten, jag har scrappat! Kände mig riktigt inspirerad igår kväll och pysslade ihop den här layouten, med en bild från förra julen! Nu är jag på gång :)en hemmalördag.

En dag hemma, ganska skönt. har varit mycket de senaste helgerna. När vi var ute på innegården passade jag på att fota lite, vilket var ett tag sedan.

Här är Freja bland löven för ganska exakt ett år sedan:


Och idag, en mer mulen och mörk dag och en liten donna som inte var lika förtjust i att sitta bland löven. Men ändå kul att se skillnaden på bilderna!Hon älskar verkligen att greja med stenar och vattenpölar:


Liten legobyggare


Freja älskar att bygga med Duplo!
Sådana här små konstruktioner gör hon helt på egen hand.
Imponerande tycker mamma Malin!


Återkommer inom kort med ett längre inlägg här. Livet har kommit emellan när det gäller bloggandet.
Pysslar inte alls just nu men utvecklas och mår BRA. Har hänt mycket på den fronten.
Återkommer till dessa kategorier: vikt, homeopati, personlig tränare, KBT-terapi.

Bara så ni vet.


hits