Ett fantastiskt personligt & sprudlande bröllopVilket fantastiskt bröllop jag var på i helgen! Mahlin & Peter blev ett.
Ett härligt bröllop fullt av personlighet och glada upptåg.
Jag var deras fotograf, nervöst men väldigt roligt!
Ovan är ett av mina favoritfoton från dagen, fler kommer så småningom när jag hunnit kolla igenom alla 800 bilder jag tog och plockat ut godbitarna...

Dags att visa något skapat

Ja det är väl på tiden att jag tar mig i kragen och visar något skapat!

Här är ett bröllopskort jag har gjort på beställning. Den sista bilden är på kuvertet:
I övrigt är allt bra. Försöker hinna tagga ner och måste verkligen känna att jag kan sätta mig ner och bara vara. Uppskatta ögonblicket. Det måste jag bli bättre på.

Sista dagen.

Idag är sista dagen på mitt nuvarande jobb som projektledare, hade överlämningsmöte igår och fick så mycket beröm för min rapport att jag tror att jag snart spricker! "Du kommer komma långt" "Du har hunnit massor på väldigt kort tid" " Dig kommer vi få se mer av" var några av de saker jag fick höra, något som känns väldigt väldigt skönt! Jag har kämpat länge för att få den typen av jobb jag vill ha och då känns det ju fantastiskt att faktiskt också prestera bra.

Fick en blomma idag av förvaltningen, som tack för den här tiden. Väldigt gulligt, med tanke på att jag inte varit här alls länge.

Så nu är det hej då valdemarsvik
och hej hej Finspång!

Och imorgon är det dags för Maaahlins bröllop!

Finns det något underbarare

.. än detta fantastiska väder?
Jag mår bra i hela kroppen!

Ännu bättre mår jag av:
- Att Freja är så underbar!
- Att det känns kul att börja nya jobbet på måndag!
- Att de ringde idag och jag är kallad till intervju för doktorandtjänsten (kommer dock antagligen tacka nej till intervjun trots allt)
- Att vi fick hem mat från middagsfrid igår och det kändes så lyxigt! Åt god och nyttig middagsmat igår
- Att jag ska på Mahlins bröllop i helgen och har den stora äran att fota!


En vanlig dag.

En vanlig dag.
Morgonen började med mys i soffan framför Saltkråkan som verkligen fascinerade Freja!
Tvättstugan besökte, en häftig värld. Freja tittar på tvättmaskinen me skräckblandad förtjusning!
Eftersom Freja numera går väldigt bra med stöd av något så var även tvättvagnen väldigt rolig att leka med. Och att plocka in och ur tvätt i maskinen är väldigt fascinerande det också!(Denna bild är dock tagen hos min mamma och pappa i Kalmar. Freja stod hur länge som helst och la i saker i tvättmaskinen. Jättespännande???)

Sedan tog tvättmedlet slut. Typiskt! Och regn var det ute. Men det blev en promenad upp till affären och Freja gick hela vägen (och höll mig i ett finger), men när vi skulle över övergångsstället tog jag upp henne i famnen då hon inte går så där väldigt snabbt.. det tog väl bra länge både till och från affären men det var mysigt. Vad arg hon blev när jag tog upp henne! Undrar hur det ska sluta när hon väl kan gå själv sedan??

Sedan hade vi lite pusskalas. Om man frågar Freja efter en puss får man det.. Så låg vi bredvid varandra i soffan och läste en bok. Och så lekte vi på golvet. Freja har en låtsastelefon och jag sa "ring ring". Då tog hon upp telefonen och sa något helt obegripligt. Det gjorde hon gång på gång när jag sa "Ring ring".

Min lilla tjeja.

Namnsmycke

Jag beställde ett namnsmycke av fina Linda på hennes hemsida: http://jojo.joona.se
Där finns också mycket andra finfina smycken!

Detta vackra smycke köpte jag, givetvis står det Christian och Freja på mina tags!Så kika in med en gång vetja!

Ännu mer anekdoter och lite annat snack

Dessa små saker, som händer i Frejas vardag, är mer en påminnelse till mig själv om vad som händer. Saker som känns väldigt bra att ha bevarade. Hur intressant det är för er vet jag egentligen inte, men idag berättade dagmamman även små saker från dagen eftersom det hade varit ett extra barn där, i Frejas ålder, som en annan dagmamma som var ledig idag egentligen har. Det gillade INTE Freja!
Dagmamman hade satt det barnet i Frejas vanliga matstol eftersom det är den säkraste stolen och hon ju av självklara skäl inte var så säker på det barnet. Freja blev jättearg!! Hon lugnade sig inte förrän hon själv fick sitta i "sin" stol. Inte heller fick det barnet dricka ur någon mugg som Freja druckit ur vid något tidigare tillfälle. Och diverse leksaker tog Freja ifrån denna pojke.. Är hon bestämd eller bestämd vår lilla nippertippa? Snacka om att det kommer bli en del trots framöver?

Jag har satt igång och träna REJÄLT nu. Har ju tränat en del på Xtravaganza innan och så, men nu är det något nytt gym som kommer att gälla. Har dock inte bestämt mig för vilket. Går långa snabba promenader om kvällarna när Freja sover och Christian är hemma. Och så kör jag Wii Fit. Jag måste komma i form! Det räcker inte bara med maten!

Men men.. igår åt vi biffar med ädelostfyllning och sallad med valnötter och päron. SÅ gott!
Idag blev det falukorvsgryta med grönsaker. De andra åt potatis till.

Och på tal om att komma i form så ska jag vara med på Vårruset nästa vecka med jobbet! Ska bli jättekul, även om jag ska gå. Ska gå i rask takt har jag tänkt. Men springa fixar jag inte!

Vad har ni bloggläsare för planer i sommar? Här är det fullt upp. Har 4 veckors semester. tre av dem tillsammans med Christian, sedan har vi varsin vecka ensamma tillsammans med Freja för att göra hennes sommarlov längre.
Vi har en fullspäckad sommar minst sagt.
Vi har tänkt hinna gå på auktioner och loppisaar och åka på marknader.
Vi ska på TRE bröllop.
Till Kolmården, vilket ska bli fantastiskt då Freja älskar djur!
Och så ska vi bo två nätter på hotell, Billinge hus i Skövde och utforska omgivningarna.
Sedan blir det väl att träffa lite vänner, åka till stranden, Kalmar och Öland lär besökas, liksom Gamleby.


Imorgon kommer jag visa ett bröllopskort här som jag gjort på beställning åt Maria!

Och nu är det långhelg. Bara en vecka kvar på jobbet i Valdemarsvik.
NERVÖS!

(guldmedalj för den som läst hit!)

Hihi

Idag när jag lämnade Freja hos dagmamman så berättade hon att Freja är så rolig och lär sig så snabbt vad de andra barnen gör.  K, som liksom Freja sover middag, ger alltid dagmamman sin napp när han har vaknat efter att ha sovit, och Freja har börjat göra likadant.
När K kommer på morgonen, och dagmammans man fortfarande är hemma, så tar K alltid fram mannens skor till honom, typ som att "gå nu". Om Freja redan är hos dagmamman när K kommer så pekar Freja numera på mannens skor. 

När dagmamman berättade dessa små anekdoter så kramade honom om Freja. De har verkligen fått en sådan god kontakt, vilket känns så tryggt och underbart! 

Så mycket tankar..

.. så lite tid.

Scrappa hinner jag inte mycket just nu, blogga hinner jag inte heller.
Har fullt upp med att försöka finna balans i livet och då får det bara vara så. Scraplusten och tiden kommer tillbaka!
Just nu försöker jag dribbla familjeliv, vänner, jobb, träning och att äta bra mat för att forsätta med viktminskningen.
Ska börja träna på ett nytt gym och känner mig väldigt inspirerad!!

Har behövt tänka mycket på sistone, på balans och stress. Att jag inte mår bra av att stressa omkring hemma när jag kommer hem från jobbet. Jag måste VARVA ner. Ta mig tid. Njuta av nuet.

Idag ringde en vän från Örebro. Vi har inte setts på ett ÅR. Det har kommit grejer emellan hela tiden. Nu ska vi dit hela familjen i juli och nu MÅSTE det gå. Vi skulle setts i helgen men de fick förhinder och förra gången vi skulle setts var Freja sjuk. Saknar dem! Vi träffade dem i Grekland för två år sedan och vi trivs väldigt bra tillsammans. Vi ska på deras bröllop i augusti, ska bli jättekul!

Jag har en hög ofotade layouter också. Ska se när jag tar tag i det. BLoggen får inte bli en stressfaktor i mitt liv. Så är det bara.

Tack!!

Tack Jenny, Fia, Hella, Anna, Mahlin och Linda för en jättemysig pysselkväll!
Hade supertrevligt!!

Stor kram på er!

Ikväll har vi varit på Hemgården (Öppna förskolan), det har varit vernissage med alla barnen som är hos dagmammor, de har målat och ritat och grejat. Det var jättemysigt! Fick träffa många av barnen som är hos de andra dagmammorna. En tjej som är 4 år ungefär, tycker jättemycket om Freja och "tar hand om henne", ger henne leksaker och leker med henne och så. Sedan är det en liten kille i Frejas ålder som vill pussa och krama henne hela tiden men Freja vill inte det utan drar sig undan så fort han är  i närheten! Hon vet vad hon vill :)

Freja går riktigt bra när man håller henne i en hand nu, så snart snart kanske hon går??

(jag ska försöka blogga mer också. Jag lovar!)

Jennifers möhippa!

Igår var jag på möhippa!
Hade jätteroligt,
återkommer med bilder men här är ett foto på hela gänget som var med:Å så en bild på mig till kvällen när vi hade middag och så:


Lilla teaterapa!

Freja har kommit på att det är väldigt roligt att snurra omkring på golvet, lägga sig på mage, sedan sätta sig upp, snurra omkring runt på golvet. Hon skrattar och fnissar åt sig själv och tycker att hon är väldigt rolig. Så sätter hon sig på knä och skakar snabbt på huvudet.

Underbara unge!!

Headbangande dotter

Ikväll satt vi hela familjen och lyssnade på musik vid Christians dator. Freja diggade till musiken som vanligt med både armar och benen och kroppen. Christian visade hur man headbangade vilket resulterade i att Freja ömsom skakade på huvudet snabbt så håret flög, samtidigt som hon försökte vicka huvudet fram och tillbaka. Så himla sött!!

Gullhöna!!I mormor och morfars trädgård. Grejar med kulor och stenar - fantastiskt!!

hits