Sjuka familjen

Jag är magsjuk
Freja är magsjuk
Christian har bihåleinflammation

Hojhoj vad det är kul att sjukanmäla sig efter en vecka på jobbet.

Det råder en viss stiltje i bloggen. Scrappat har jag inte gjort sedan Linköpingsträffen.
Har fullt upp med att komma in i rutiner och få ihop vardagen.
Bloggen finns kvar, och jag kommer återkomma, men ha lite överseende. Hoppas mina läsare finns kvar ändå!

Man blir så trött...

.. av att jobba.
Men det är härligt också

Inte lika härligt när Freja vaknade helt utsövd och jättepigg vid kl 6 på lördagsmorgonen och en annan är trött som sjutton. Men hon har ju ändrat sina tider lite nu när hon gått hos dagmamman tidigt.

Igår var jag på bio med några tjejkompisar för att fira Johannas födelsedag.
Grattis Johanna!!
Vi såg "En shopoholics bekännelse", en riktig tjejfilm. Rolig på sina ställen, fånig på andra.

Idag har jag och mina mammavänner varit på klädbytardag och jag gjorde några riktiga fynd, bland annat en klänning från Me & I för en ynka 20:a och ett par tights från samma märke för 5 kr.
Handlade en hel påse med kläder för 250 kr!
Var ute efter vårjacka och överdragsbyxor egentligen, men det får nog bli nya här framöver.

Nu ska jag städa, Freja sover.
Sedan är det storkok som gäller i helgen, behöver lite matlådor till veckan

Tjingtjing

Min lilla pärla till dotter

Hon är så fin så fin och jag saknar henne på dagarna även om jag vet att hon har det bra och roligt. Hon blir inte ens ledsen på morgonen när vi lämnar henne utan med ett leende så sträcker hon fram armarna mot dagmamman och det är en otroligt härlig känsla!

Freja skrattar och fnissar väldigt mycket nu åt allt man gör och det är så otroligt gulligt. Härligt är också att hon somnar bra på kvällarna nu, tror det har att göra med att hon är hos dagmamman.

men det viktigaste som hänt är att FREJA HAR TAGIT SITT FÖRSTA STEG!
Hon har börjat intressera sig för att gå nu och går gärna och mycket med sin gåvagn som hon dessutom lärt sig att vända med. Hon går gärna ut en promenad med våra köksstolar också som nu står lite överallt.
Igår satt jag och Christian en bit ifrån varandra och hon tog två gånger ett steg själv emellan oss!
Så härligt och häftigt!!

Dag 2 på jobbet är bra, men jag känner att jag saknar någon att bolla ídéer med på jobbet eftersom jag jobbar ganska ensam med mitt projekt. Men jag får försöka lita på min egen förmåga.
Att köra till jobbet känns ganska skönt än så länge, jag hinner vakna till och så. Men man tröttnar säkert snart. Är i alla fall väldigt väldigt nöjd med mitt bilköp, är ägare till en liten Ford Ka från 2002.

men nu ska jag slappa och sedan sova Tidigt.
Vaknar just nu en gång i timmen på natten och tror att jag har försovit mig.. hoppas det blir bättre!

Första dagen.

Första dagen på jobbet är gjord.
Jag är trött, så behagligt trött.
Jag har haft en jättebra dag, har en fantastisk chef som har gett mig en väldigt bra introduktion. Jag har kastats rakt in i arbetet och nu är det bara att sätta tänderna i de stora projekt jag har framför mig. Det kommer bli en rejäl utmaning!

Jag måste sova nu, ville bara säga hej.
Får blogga och berätta mer framöver!

Och ja just .. Freja har sovit hos dagmamman i dag för första gången och det hade gått jättebra! Lillstrumpan..
Saknar henne om dagarna.. men jag vet att hon mår bra där hon är. Lite strul bara eftersom vi har svårt att ge ett långsiktigt schema då C:s jobb inte har så bra framförhållning.. men det löser sig!

Och grattis Sofia till ditt nya jobb!! Så glad för din skull!!

Vilken härlig scrapträff!

Tack för alla grattis angående jobbet och det är klart att allt det praktiska löser sig, även om jag idag försöker vrålstäda här hemma för att det ska vara lite ordning och reda till nästa vecka. Hade ju onekligen varit ganska skönt.
Måste också försöka hinna laga lite storkok nu de närmsta dagarna. Man har ju varit bortskämd med att ha tid att laga mat på ett annat sätt innan, men det får ju bara bli som det blir! De helger vi kan får vi göra lite storkok helt enkelt och försöka så gott det går att äta bra vardagsmat. Vill ju inte tappa hela min viktminskningsresa.
På tal om vikten så har jag hamnat på en envis platå, men det är bara att kämpa vidare!! Jag tänker INTE ge upp den här gången, jag ska ner mina resterande kilon!!

Men det var ju inte det jag skulle skriva om.
Jag skulle tacka alla anordnare och alla andra scrappare för en underbar scrapdag igår i Linköping! Jag hade jätteroligt och fick många layouter gjorda. Sedan får jag prestationsångest när jag är på träff.. man ser hur alla andra gör och tänker och får lite ångest för ens egna alster. Speciellt när jag satt vid ett bord där typ alla lägger ner timtal på små små detaljer. Jag kan inte det, det har jag inte tålamod till, det är inte jag. Det är bara att inse. Samtidigt som deras sidor blir fantastiska och jag önskar att jag kunde. Well well..
Jag hade en helrolig dag med en del scrapshopping, pysslande, pratande och skrattande.
Nu ska bara alla saker in i scraprummet igen på sina rätta platser och det är onekligen det absolut tråkigaste av allt.....


Dags att städa vidare!


Livet förändras.

Den 18 mars börjar jag jobba heltid.
Livet förändras.
Från att ha varit föräldraledig i över ett år och sedan arbetslös så är det nu fullt upp igen.
Jag har alltså fått jobb och samtidigt som jag längtat efter detta ögonblick så är det så mycket som förändras. Freja ska gå heltid hos dagmamman (eller nästan heltid)
Man ska få ihop allt med Freja, mat, hunden, städning, vardag, lite fritid och vänner. Hur ska det gå till? Hur gör man?

Till att börja med ska Freja gå hos dagmamman 4 dagar i veckan, C ska vara pappaledig en dag i veckan vilket känns jättebra. De första veckorna på mitt nya jobb blir det att jobba heldagar och Freja får vara en del hos dagmamman, men sedan när jag kommit in i det kan jag styra mitt eget schema och börja flexa och så, så då är tanken att Freja får gå två längre dagar i veckan, två kortare och så hemma en dag.

Jag kommer ha 45 minuters enkel resväg till jobbet och är nu på gång att köpa mig en bil. De dagar jag inte behöver bilen i jobbet ska jag åka buss och jobba på bussen = 2 timmar arbetstid.

Vad jag ska jobba med? Jag ska arbeta som projektledare i en liten kommun utanför Norrköping. Jag ska arbeta med valfrihet i äldreomsorgen.

Ja jag är jätteglad för att ha fått jobb och äntligen något som är relaterat till min utbildning!
Nu ska bara allt praktiskt lösa sig!

Och på lördag är det scrapträff i Linköping, ska försöka slappna av, njuta och pyssla.

Sedan är vardagen här och familjepusslet med allt vad det innebär.

en intervju TILL

Jag har ju varit på en intervju som jag väntar på besked ifrån, där jag ju fått jobbet.
Jag ska på ytterligare en intervju i mitten på mars
och idag blev jag kallad på en intervju TILL.
Hur galet är inte detta då?

Feng shui nästa?


Jag köpte "Live today"-väggorden, kom fram till att de kommer göra sig snyggast över vår säng. Kommer visa foto när det är klart! Vår vägg ovanför sängen är så tom om man bortser från våra sänglampor, för när vi satte upp lamporna upptäckte vi hur dålig väggen är, så vi vågar inte sätta upp något mer..

Annars är det rensning som pågår här hemma. Vi har rensat ut i vardagsrummet och möblerat om. Det är så mycket luftigare och finare! Och rensningen fortsätter, rum för rum. Tapetsering ska påbörjas i ett av rummen. Känns så skönt! Kanske skulle passa på att läsa lite om Feng shui också samtidigt? Men jag mår jättebra av att veta att vi rensat ut i alla hörn! Jag hade storrensning av min garderob häromdagen, och det var också väldigt skönt. Varför ska jag ha gamla slitna kläder där som inte passar längre och inte används? Det finns ingen anledning!

Igår var jag och Miriam på stan och fikade och hade trevligt. Jag köpte faktiskt en jeanskjol och ett par leggings till våren. Roligt att hitta något snyggt! Den är så fin kjolen, den är mörkblå med guldiga detaljer utan att det blir för mycket. I like!

Idag väntar jag mest på besked från jobbet jag sökt. Jag har även blivit kallad till ännu en intervju till ett jättebra jobb, så just nu känns det som att ödet får avgöra hur det blir.

I helgen ska vi till Stockholm! Christian fick i födelsedagspresent att gå på krogshow och äta 3-rätters och bo en natt på hotell. Det ska bli jättemysigt, men också konstigt att vara ifrån Freja. Det är en sak när hon är hos dagmamman, men att åka iväg och roa sig, UTAN barn? Jag vet att man behöver det, men det känns ändå så fel, och konstigt.

Nu ska jag sätta mig och skriva en ansökan till och sedan röja lite här hemma.
Åh jag måste bara berätta innan jag går att Freja stormtrivs hos dagmamman nu! Det tog lite tid, hon har varit väldigt avvaktande och bara velat sitta i dagmammans knä om dagarna men sedan så lossnade det! Nu kryper hon omkring där och leker, stojar och skrattar åt de andra barnen. Hon blir inte ledsen när jag går och skrattar och ler och snackar så fort hon ser dagmamman och barnen. Det känns SÅ skönt att det fungerar nu, när jag kanske ska börja jobba framöver..
Hon började där den 7 januari, så man kan ju säga att det har tagit ett tag!

Någon som läst ända hit? :)

Vilket väggord?

Vi ska köpa ett väggord att ha över sängen hemma.

Jag kan dock inte bestämma mig för vilket vi ska ha och det är jag som bestämmer ;)

Vilket tycker ni?Eller..


hits