Mat

Sitter här och planerar vad som ska handlas när det ska storhandlas ikväll.
Är lite trött på mina GI-kokböcker här hemma så jag har surfat runt efter ny matinspiration.
Så här blir middagarna framöver:


Chiligryta

Fyllda paprikor

Gorgonzolabiffar

Lax med sparris

Korvgryta

Yoghurtmarinerad kyckling

Ugnstekt falukorv

tacosallad


Känns som en lagom blandning mellan sånt som är snabbt och lätt och sånt som tar lite mer tid.

Till mellanmål blir det bland annat skinkrullar, ägg-och baconmuffins och kesoröra.

Jag är nu nere i vikten som jag hade innan Turkiet, så nu är det på väg neråt igen. HÄRLIGT!

Så tyst..

Jag är ledsen att det är så tyst i bloggen.
jag återkommer så fort jag kommer ikapp med livet, det är mycket just nu.
har dessutom varit i Kalmar i helgen och träffat fina Silka och hennes käraste Aaron. Har fått babbla massa engelska vilket är fantastiskt roligt.
Hade en helt otroligt skojig utekväll!
Har varit på Ölands skördefest och myst en massa med familjen.

Och så har jag i veckan fått nya kollegor i designteamet på Pysselpassion! Välkomna Hella, Monica, Linda och Mahlin. Vi kommer ha mycket kul ihop hoppas jag!

Jag återkommer med bilder snart, vilket jag lovat länge och väl nu. Men håll utkik de närmsta dagarna i alla fall!
Hoppas ni inte tröttnar på att kolla in här, jag ska komma igång med uppdateringarna igen, snart, både när det gäller scrap, viktminskning och livet i allmänhet.
Nu är det hög tid att sova!
Natti!

Hemma!

Vi är nu hemma efter en underbar semester i Turkiet! bilder mm kommer så småningom, jag har verkligen inte ork just nu. Det är alltid så mkt att fixa med när man kommer hem, även om man bara varit borta en vecka.
Bland annat så strular det med försäkringskassan.. skulle få ut drygt 8500 denna månad i föräldrapenning men något har blivit allvarligt fel så jag har fått en utbetalning på 1000 kr.. Hallå eller? Ringde dem idag, men de kunde inte ge mig några direkta svar.. ska ringa och tjata imorgon också. SUCK!

Ikväll har jag förresten hållit i min första scrapbookingkurs! Jätteroligt, jag var nervös innan men det gick faktiskt jättebra!

Och ja just det.. nu när pappa har fyllt 60 kan jag ju visa det födelsedagskort han fick av oss!
Vi i hela familjen hade gått ihop och köpt en golfbag till honom.
Här är kortet:


Lite ont i magen..

.. För antagligen gick jag just miste om ett jobb...
Chefen på stället där jag var på intervju i måndags ringde idag och frågade lite om när jag skulle kunna tänkas börja vid "om det blir aktuellt" som han sa. Det innebär ju att de är seriöst intresserade av mig.
Jag sa ju till dem på intervjun, att jag inte trodde att min sambo skulle kunna bli pappaledig på en vecka bara.
Så jag sa som det var nu igen, att min sambos chef ju har två månader, men att vi förhoppningsvis kan korta ner det och att den diskussionen pågår på sambons jobb. Mer kunde jag inte svara. Jag sa också att jag är väldigt intresserad av tjänsten och att jag tycker att jobbet låter väldigt intressant, men att jag samtidigt förstår om de vill komma igång tidigare än vad jag kan erbjuda. Huh vad jag är diplomatisk! Han sa att han skulle fundera vidare och höra av sig snart.

Jag har lite ångest och ont i magen nu, då jag förmodligen just tackade nej till ett bra jobb. Men det fungerar inte, vi kan inte pussla ihop det, det bara är så. När denna lilla ångest har lagt sig så får jag helt enkelt försöka glädja mig åt att jag faktiskt fick komma på intervju och att jag faktiskt verkligen är så intressant för dem att de ringer mig och frågar när jag kan börja. JAG ÄR INTRESSANT! JAG ÄR BRA! Bara så ni vet ;)

När detta är definitivt så ska jag avslöja här på bloggen vad det är för jobb.

Nu ska jag fortsätta.. ja.. packa! :)

Bara en liten update

Tänkte bara berätta lite om vad som händer just nu.
Igår var jag och Freja ute på äventyr :)
Vi var först på min gamla arbetsplats E.on och hälsade på och sedan så tog vi tåget till Linköping för att träffa mina vänner där, som också är gamla arbetskompisar faktiskt. Det var jättetrevligt och Freja visade sig från sin allra bästa sida! Jag som har hisskräck fick stöd av Emy på vägen hem, för när jag ska gå på tåget måste jag åka ner med vagnen i en gångtunnel och sedan upp på rätt perrong. TACK EMY!

Freja är urmysig nu, glad och go. Idag har hon sovit både för-och eftermiddag så det verkar vara lite olika hur hon vill ha det. Hon böjer huvudet åt sidan nu, alltså ner mot axeln, och fnissar gott när man gör likadant. Det är så mysigt när man får den där kontakten!

Blev förresten påhoppad av en tant på Konsum idag.. Jag var ute med hunden, Freja och Christian var hemma. Jag skulle gå in och köpa lite mjölk bara, och ställde Milton vid en lyktstolpe utanför affären där det även är en postlåda. När jag är på väg genom affären kommer en tant typ springande efter mig och säger otrevligt:
"ÄR DET DIN HUND?!?!?!?!", "
Ja, det är det", säger jag lugnt.
"Jag ska faktiskt posta ett brev och jag är hundrädd, du kan inte ställa hunden så nära brevlådan" Och så kommer det en harang som jag nog får censurera för det passar sig inte ens här..
- Jag går ut och tar undan honom nu så kan du posta ditt brev, säger jag lugnt igen, vilket jag gör.
Tanten går efter mig hela vägen och säger massa skällsord och vilken dålig människa jag är typ och att jag inte kan bete mig hur som helst och bla bla bla..

Visst. Jag kan förstå och acceptera att någon är hundrädd. Hade hon kommit in och sagt till mig att "Förlåt mig, men din hund står lite dumt till, jag är hundrädd och kommer inte riktigt fram till postlådan". Fine, då hade jag inte haft något som helst emot det, snarare hade jag nog fått lite dåligt samvete. Men nu, när hon går på som en annan ångvält... Jag blir ju bara arg! Är glad att jag höll mig så lugn som jag gjorde!!

Nehej, nu ska jag ner i förrådet och hämta resväskan. Ska börja packa hade jag tänkt. Och sedan ska jag sätta mig och läsa det långa fina brevet som kom ihop med en pocketbok från Helena idag. Tack vännen! (vet ju att du är här och läser ibland!)

Lilla tussi

Det började med att jag tänkte på blommor, och Tussilagos. Sedan fick Freja sitt smeknamn, hon går nu under namnet Lilla Tussi både titt och tätt. Tycker det är rätt så gulligt. Men Christian kallar henne fortfarande Babbo, men det är för att hon är en liten Babbo.

Så här söt är hon när hon visar hur duktig hon är på att resa sig, och gå längs möblerna:




t

Annars är bästa sysselsättningen just nu att läsa Mollyboken. Flikarna viks upp och ner, upp och ner. Och så nästa sida, Fliken viks upp och ner.. Ser urgulligt ut! Har inte fotat det så bra ännu, får göra det snart.

Något annat som är kul är att upptäcka världen, och badrummet är fascinerande! Här utforskas badrumsgolvet.. oj vad intressant!!



Och så här söt är lilla Tussi när hon är nybadad och sötast i världen:



Förresten, my fellow scrapbookers, har ni sett det här:
http://www.scrapkryssning.se
Ja tack!

Tack!

Tack alla alla för era lyckönskningar inför intervjun!
Det kändes bra och jobbet låter SÅÅÅ intressant. Dock är lönen inte så bra, men det kan jag leva med för att få göra det jag brinner för.
Men det stora menet kommer nu. De vill att jag ska börja om EN VECKA: I am sorry, men det går inte.. Christian kan ju knappast få pappaledigt med en veckas varsel även om han förvarnat på jobbet att jag söker annat och så..
Oavsett så känns det bra att jag var på en intervju och att jag fortfarande är Malin och inte bara mamma. Jag har varit i bebisbubblan ganska länge nu, så oavsett vad som händer så ser jag detta som en isbrytare i min jobbjakt. Jag är igång och JAG KAN. OJ vad jag låter optimistisk. Hehe..


Och TACK till mina fina mammavänner som tog hand om Freja när jag var på intervjun! Ni är guld värda vet ni det?

Tror förresten att Freja håller på att få en tand till. Hon har bajsat massor de senaste dagarna och idag har hon bara sovit EN gång, i 40 minuter.. oj oj.. hur ska denna kväll bli, jag bara undrar!


Öh..

Helt plötsligt hoppade internet igång igen på min dator.
Ibland förstår jag INGENTING.
Nu blir det en bloggrunda, jobbansökan, städa lite i scraprummet..

Och så tänkte jag visa en layout som jag gjort till Brunkullans hösttävling, där man skulle inspireras av Tove Janssons höstvisa. Här är resultatet:



Och så ett bidrag till en av bonustävlingarna:



Vill förresten också tipsa om en sida..
http://thepioneerwoman.com/photography/category/photoshop-elements/
Det finns massor med användbara photoshoptips här och dessutom får man ett gäng superanvändbara actions, varav Fresh and Colourful är min absoluta favorit.  Man orkar inte mixtra i timmar med varje foto, och denna action gör egentligen allt jag vill, till de foton som "bara" ska framkallas utan massa lull-lull. Hennes actions (som man får ladda hem kostnadsfritt) finns på länk till höger på sidan.
Säg gärna till mig om ni också finner dem användbara!

Internetbrist

Det råder internetbrist på min dator just nu. Det är något med det trådlösa som inte vill fungera så nu sitter jag vid Christians dator en stund. Men där har man inte alla bloggar jag följer etc så jag ber om ursäkt för bristen på kommentarer just nu.

Jag känner mig allmänt trött och slö just nu, vet inte om det beror på vädret? Det bara regnar och regnar.. Men snart snart ska vi ju till solen!

Nu sover Freja efter en ganska intensiv dag (hon hoppade över förmiddagssovet) så nu ska jag plocka undan lite här, skriva en jobbansökan eller två. Ikväll när hon har somnat hoppas jag på att jag ska ORKA scrappa. Det har varit si och så med det på sistone.

So long my friends! Och tack för alla lyckoönskningar om jobbintervjun!

*dansar runt i en lyckodans*

Jag ska på intervju!
Jag ska på intervju!
Jag ska på intervju!!!

Det var 100 sökande till tjänsten och JAAAG ska på intervju!

Nu ska jag bara hitta barnvakt också....

Resultat av min viktminskning

Idag ska jag börja äta ett mål mat per dag igen. Nu är mina dagar på bara soppor över för den här gången och jag tror inte att jag kommer göra detta igen.
Jag har nu totalt gått ner 13 kilo, varav 6 av dem under min period på helfart. Så det känns BRA! Hade nog hoppats på några kilo till när man kämpat så, men samtidigt är det ju att mäta sig som är det viktigaste och när jag säger att jag gått ner FEMTON CENTIMETER runt midjan så tror jag det knappt själv! Det är helt sanslöst mycket! Jag har gått från hål 1 till hål 5 i skärpet och måste nu göra nya hål i skärpet!
Jag kommer i ett par jeans och en kjol jag inte kunnat ha på bra länge.

Jag har nu 12 kilo kvar och de ska vara borta till jul har jag bestämt.

Nu börjar upptrappning. I en vecka nu så kommer jag äta middag, i övrigt soppor. Kommer antagligen fortsätta gå ner lite i vikt då också. Sedan i slutet av nästa vecka lägger jag till något mer mål mat, för nästa lördag åker vi till Turkiet! Åh vad det ska bli härligt!

Jag är nu frisk från en envis förkylning men Freja är fortfarande lite täppt.
Annars öser vi på som vanligt här hemma, det är full fart!

Nu ska jag sätta mig och skriva en jobbansökan till ett jobb jag VERKLIGEN VERKLIGEN VERKLIGEN vill ha, och som jag faktiskt har alla kvalifikationer för. JAG VILL! Visst måste det vara min tur någon gång?  Synd att inte jobbsökande är rättvist för då skulle jag haft jobb för länge sedan. Undrar vad felet är. Det går runt runt i mitt huvud.

Nåja, ni ska inte behöva lyssna mer på mitt svammel. Men ångestklumpen över jobb är tillbaka i magen. Mest för att jag vill så mycket men inte når någonstanns. Det är inte kul. Jag skulle ge ALLT på mitt jobb. Varför kan de inte fatta det?

Vinn en lampa!

Jag är med och tävlar i en blogg om den här snygga lampan:



Var med du också:
http://www.vitdesign.se/mamamekko/2008/09/tvling.html

hits