I-landsproblem.

Ibland blir jag så sur på mig själv, för egentligen är det här inget PROBLEM. Det är bara ett löjligt litet problem för mig själv.
Vi ska köpa ny vagn till Freja och jag kan inte bestämma mig för vilken färg vi ska ha på vagnen.
Löjligt va?
Att det ska vara så svårt!

Antingen ska jag köpa den rosa/rutiga som jag tycker är snyggast, men som man kanske tröttnar på.
Eller så köper jag en svart vagn som jag kan köpa lite roligare åkpåse eller filtar och sånt till.

Hjälp mig att bestämma mig!

Tyvärr hittar jag inga bilder på nätet som faktiskt går att ladda ner.
men om du går in på
www.emmaljunga.se - Väljer vagnen Scooter - och sedan tittar på färgerna Black och Pink Check.

Vad tycker du. Och varför?
Om mitt lilla i-landsproblem..


***

Vi är sjuka här fortfarande. Feber har vår lilla tjeja, stackarn..

Ligger lågt

Ligger lite lågt med uppdateringar här då jag och Freja är jätteförkylda!
Söker jobb och kämpar på, men återkommer snart här med lite roligare saker!

Viktminskningen går fortsatt bra, nu har det dock stått still någon vecka. Idag serverades det potatis (som Freja och Christian åt, inte jag), fläskfilé med svampsås och zucchinigratäng. 
MUMS!

 

familjen

I helgen har jag och Freja varit i Jönköping hos min syster som fyllt år.
Fick då en cd av mamma och pappa med bilder från Turkiet, där det bland annat var en bild på hela min lilla familj..
Den var så bra! Blir alldeles lycklig när jag ser på den!Fick respons..

För ett tag sedan sökte jag ett jobb som jag hoppades på att åtminstone komma på intervju på då jag tyckte att jag hade mycket av det som krävdes. Men återigen fick jag ett negativ svar. Den här gången tog jag mod till mig och mailade och frågade om de kunde ge respons på vad jag saknade etc.. och jag fick detta svar:

Hej! Kortfattat så har du i dagsläget för lite relevant/meriterande arbetslivserfarenhet i konkurrens med övriga sökande. Vi ser erfarenhet av socialt behandlingsarbete samt utredningsarbete som särskilt meriterande.   MVH xxx

Hur ska jag någonsin få chansen?


Blä

Regnigt och molnigt ute och så har jag ont i halsen och känner mig allmänt krasslig. Kul värre?

layout-mania

Nu var det länge sedan jag visade något jag skapat här i bloggen.
Det har blivit en del på sistone men jag har helt enkelt glömt att ladda upp här.

De tre första bidragen har jag gjort till brunkullans hösttävling. GRattis till er som vann, jag fick inget pris, buhu,.och så ett gäng övriga layouter...Vilken är DIN favorit? :)

Höst höst höst höst höst...

Nu är det verkligen höst!
Och som jag tidigare skrivit så ÄLSKAR jag hösten.
Idag har jag och Freja umgåtts med Johanna (Silwerstar) som också hon älskar hösten.
Vi har idag fikat, pratat, scrappat lite och varit ute i Oxelbergsparken och fotat! Det blev MASSA med kort och många var hur fina som helst!
Freja gillade löven ännu mer idag och tittade på dem, skrattade åt dem och grävde bland dem. Att krypa bland löven var en höjdare!

Tack Johanna för en trevlig dag!! Vill träffa dina trollungar snart!

Här är mina favoriter. (det är många, varning!)

Först några fina fina foton som Johanna tog på mig och Freja..:Och så fotade Johanna Freja själv ur massa olika vinklar och vrår :)Och så blev jag fotad själv....


och så fotade jag en motvillig Johanna. Förstår inte varför, hon blev ju jättefin!!
I helgen blir det lugnt och skönt, kanske ännu en höstpromenad om det blir fint väder?

Idol-tävlingen

Än är det inte för sent att hoppa på Pysselpassions idoltävling!
Idag kommer en ny tävling upp och det är ju faktiskt 6 veckor kvar med både fredagsutmaningar och bonusutmaningar!
Var med du också!!
http://pysselpassion.blogspot.com

Ännu mer negativt...

.. Fick negativt svar på ännu en jobbansökan idag. Ett jobb jag hade hoppats på, och jag fick inte ens komma på intervju. Kul att man satt evigheter med den ansökan.

.. och så ringde jag den kvinnan jag fick numret till på rekryteringsmässan. Hon var Totalt ointresserad och tyckte väl att jag som alla andra kan titta på deras jobbannonser och söka de tjänster som finns. Varför var de då på rekryteringsmässan??

Jag är tillbaka på noll igen.

Och ja, jag är negativ just nu.

Jag vill mest bara gråta faktiskt.

Att leka tittut med Freja livar i alla fall upp för stunden.

Något annat än motgångar, tack?

Jag blir bara så TRÖTT..
Jag fyller 30 i november.
Det hade jag tänkt fira med ett kalas för släktingar och sedan kunde mamma och pappa bo kvar en natt och vara barnvakter och ta hand om Freja medan jag hade lite kompisar här på fest.
I huset där vi bor finns en gemensamhetslokal som man får hyra, vilket jag hade tänkt göra till dagen när släktingarna kommer eftersom min systerdotter är allergisk mot djur, och för att vi bor för litet. Även pappa är allergisk, men han kan vara en stund hos oss ändå.

Det finns även ett övernattningsrum som man får hyra, som mamma, pappa och Freja då skulle vara i på kvällen när jag hade kompisarna här.

Nu blir det inget av. ALLS.
För de håller på med en enklare form av stambyte här i föreningen (de tvättar/rengör avlopp etc etc.. utan att något görs åt badrummet i sig, man behöver alltså inte riva ner/bo i baracker).
Det företag som fixar detta håller på i både övernattningsrummet och gemensamhetslokalen vilket gör att min systerdotter inte kan komma, och inte heller mina föräldrar eftersom pappa inte kan bo här i lägenheten, och jag kan inte heller ha någon fest för kompisarna eftersom jag då inte har någon barnvakt.
Kan alltså varken fira min födelsedag med min släkt eller mina vänner...kul värre..

SUCK..

Sötloppan leker med nallen..

Först av allt, TACK för era fina, stöttande kommentarer till mitt förra inlägg. Det känns något bättre nu, men jag känner mig inte direkt hoppfull..

Någon som gör mig glad och varm i hela kroppen är ju Freja såklart.
Hon fick en väldigt mjuk och gosig nalle av sin gammelmoster och gammelmorbror när hon föddes och den tycker hon numera är väldigt mysig att gosa med..
Här är några bilder från ikväll när hon kramar och gosar med nallen:Är hon inte söt, så säg?


Varför...

Varför är det aldrig min tur?
Jag blir så FRUKTANSVÄRT LEDSEN.
Folk omkring mig, som gått min eller liknande utbildningar får jobb. Till och med de som inte har gjort klart sin sista uppsats.

De som läser mitt brev och CV säger att det är bra.
Jag försöker skapa kontakter.
Jag ringer, jag skriver, jag kämpar.

Inget jävla resultat.
Varför kan jag ALDRIG ALDRIG ALDRIG få något flyt??!?!?!?!?!?!!?!?!

Vad gör jag för fel? Kan någon snälla berätta det?

Faan.

En tom tom lägenhet..

Nej, lägenheten är inte så tom egentligen, jag, Freja och Milton är ju hemma, men det KÄNNS tomt.
Igår vid två hämtade jag Silka och Aaron vid stationen.
Vi gick hem med deras packning, förvånansvärt liten sådan med tanke på att de ska vara borta i flera månader.
Sedan gick vi in till stan och åt en bit och skulle gå och handla inför kvällen. Jag skulle också på en rekryteringsmässa lite snabbt, även att de var här. Det var inte så många företag på den mässan som var intressant för min del men jag kände ändå att jag ville gå dit och visa mig och försöka få någon kontakt.

Jag gjorde faktiskt en del bra kontakter! Dels träffade jag en gammal arbetskompis från häktet som nu jobbar som jobbcoach för ungdomar. Dels tänker jag skicka en spontanansökan dit hon jobbar (även om de inte söker någon just nu) och så fick jag även ett annat tips om ett företag att skicka en ansökan till i samma ärende, från henne. Det företaget gick jag direkt på plats till och lämnade mitt CV och ett brev.

Men så gick jag även till Norrköpings kommun och började där prata med en av de anställda, jag presenterade mig och frågade om de hade några lediga tjänster just nu. Det sa hon att de hade och att de fanns i pärmar på bordet, men så frågade hon "vad har du för utbildning då?" och såg ganska uttråkad ut. Kändes som att hon hade pratat med alldeles för många den dagen. Jag berättade vad jag hade för utbildning och plötsligt tinade hon upp kändes det som. Jag berättade lite om vad jag hade jobbat med, och speciellt kriminalvården och berättade om hur mkt jag vill jobba med människor och samtal etc.. Och då sa hon att det lät som att jag skulle passa väldigt bra inom socialtjänst och liknande och frågade om jag kunde tänka mig något jobb inom det området, vilket jag givetvis sa att jag kunde. Då sa hon att hon kunde ta mina papper om jag hade några med mig, och lämna dem till den ansvariga inom det området. Sedan pratade vi lite mer och då sa hon plötsligt att jag även kunde få numret till den ansvariga som skulle få mina papper och att hon tyckte jag skulle ringa efter någon vecka eller så, och fråga hur det såg ut framöver med rekryteringar etc. Hon sa även att hon skulle skicka med en lapp att hon träffat mig.
Det kändes jättebra! Även om detta inte leder någonstans, så känns det ändå så bra att veta att jag fortfarande KAN prata för mig. och jag vet ju att om jag väl får komma på en intervju så går det oftast bra. Det är bara att komma dit jag tycker är svårt. Att försöka sticka ut bland alla andra brev och CV. Att få fram min personlighet. Nåja, vi får väl se vad som händer med detta, men jag ska ringa om drygt en vecka till den som fick mina papper och fråga om hon hunnit läsa dem.
Håll tummarna för att detta är en ingång till vad jag vill göra!!!!!!!

Har även två andra ansökningar ute som jag fortfarande inte fått svar på och som jag fortfarande hoppas på.

Nu kom jag visst bort lite från ämnet.
På kvällen hade vi middag, vi hade en väldigt vuxen parmiddag med vin, rotfruktsgratäng, fläskfilé, kantarellsås och en sallad med ruccola mm, tomater, pinjenötter som Silka rostade med lite kryddor, honung och olja, och så lite hallonbalsamico på. MUMS. Till efterätt hade vi köpt ett gäng goda praliner med olika smaker.
Det var en så härlig kväll! Eftersom Aaron bara pratar engelska så pratade vi ju massa engelska, vilket jag tycker är roligt. Det var första gången Aaron och Christian träffades och det gick jättebra, de hade många gemensamma intressen och pratade på även när jag och Silka gick ut kvällsrundan med Milton.

Jag insåg att vi bjuder hem våra vänner på middag alltför sällan. Det är ju faktiskt väldigt väldigt trevligt, men ibland smyger sig liksom vardagen in emellan så att det inte blir av. Men det ska det bli nu, hoppas jag, även att våra vänner är ganska utspridda över landet och världen.

Här är lite bilder från kvällens vindrickande, ätande och umgåsande :)


De gooooooda pralinerna!!

Nu finns det..

mer information om hur Pysselpassions idol-tävling kommer att gå till på bloggen:

http://pysselpassion.blogspot.com/

Detta kommer bli så spännande, var med du också!!

Nu är det höst!

Jag gillar hösten.
Inte regnet och molnen, men den klara luften, den blå himlen, ljuset, de färgglada löven.
Inspirerad av Badankas fina foton i hennes blogg var jag, Freja och Milton idag ute på höstpromenad.
Freja älskade att leka med löven och protesterade högljutt när vi skulle gå vidare..
Här är lite fotobevis på vår härliga promenad:


Det var länge sedan ni fick en update när det gäller viktminskningen. Det går neråt och det känns härligt! KÄmpar på med bra mat och motion och det går BRA. Vågen går ganska sakta neråt nu, men det är okej, så länge det går åt det hållet.
 


Om en vecka......så smäller det!


Var med i Pysselpassions nya roliga tävling du också! Finfina priser och skojiga, inspirerande utmaningar utlovas!
Glöm inte att titta in på Pysselpassions blogg,
www.pysselpassion.se för mer information...

När jag ändå är igång..

Så kan jag väl fortsätta att berätta vad som hänt på sista tiden.
Förra helgen var jag hemma i Kalmar och träffade Silka och hennes kille Aaron. Jag var dessutom med familjen på skördefesten på Öland och hade en underbar helg! Tyvärr tog jag inte med kameran till Öland, något jag ångrar.. Var mycket vackert att ta kort på där, pumpr, äpplen med mera.. Dessutom var det riktigt kalla klara höstdagar jag upplevde. Underbart! På lördagskvällen blev det utgång med Silka och Aaron. Jättekul! Fast det tror jag redan jag berättat i bloggen tidigare?
Här är de ljuva två som nästa vecka åker till Malysia i nästan tre månader!!!


Denna vecka har jag haft kursomgång nr 2 på Pysselpassion. Det gick sådär, för jag var så HIMLA förkyld. Men jag hoppas de fick ut något av det i alla fall!

Och i onsdags var jag på DT-träff och fick träffa mina nya kollegor! Och på torsdagen var jag och hjälpte till på inspirationskvällen på Pysselpassion. Det var inte så mycket jag gjorde dock, eftersom Freja var tvungen att följa med, då Christian låg hemma i feber. En härlig inspirationskväll var det i alla fall!

Förresten finns det bilder från Pysselpassionbutiken på bloggen:
http://pysselpassion.blogspot.com
Det är verkligen en mycket fin butik som är väl värd ett besök!

Det var alltför nu. Denna helg blir lugn, det behövs!
Glöm inte att kolla in Turkietbilderna i inlägget nedan. Nu måste jag nog gå och scrappa lite om jag orkar!

Turkietresan!

ÄNTLIGEN fungerar internet igen efter att vi varit och bytt ut routern. Det var fel på den, så vi fick en ny på garantin. Den andra var köpt i april. Skönt att man sparar på kvitton som en annan hamster ;)
Var även och köpte några nya höstkläder till Freja, köpte en ny hemtelefon och lite andra småärenden.
Freja är så social nu, men observerar gärna från vagnen eller mammas/pappas famn! Alla skrattar och ler åt henne när vi är på stan för hon vinkar och hejar åt alla och skrattar och spelar allan.. Underbar :)
Hon har precis kommit underfund med tittut-leken också.

Annars mår vi bra, även om det är lite jobbiga saker som händer runtom i familjen nu. Men det gäller att hålla hoppet uppe..

Här kommer sentomsider lite foton från Turkietresan!
Kan verkligen rekommendera Turkiet som resmål, så himla härligt klimat, maten är jättegod och alla är så barnvänliga! det enda jobbiga var nog egentligen alla som vill att man ska komma in i deras butiker och titta hela tiden.
Men det blev en del shoppat också. Freja fick ett par Pumaskor (fejk såklart). både jag och Christian köpte jeans och så köpte jag två par skor och en kjol också.

Tog nästan 500 bilder, så ni får bara se ett litet litet urval :)

Här är vårt hotell sett från balkongen:
Hotellet hette Blue Star Flower Garden och var ett jättetrevligt hotell med bra personal. Allt fanns på hotellet, restaurang, liten butik, frisör, massör etc etc.. Den enda nackdelen var egentligen att det var en bit till stranden så det blev en hel del poolbad.

En av kvällarna på hotellet var det turkisk afton med en härlig buffé som serverades. Det var också den kväll som vi firade pappas 60-årsdag. Grattis min fina pappa!
Här är en bit av den härliga buffén:Min syster och Fredrik på buffékvällen:


Och de två prinsessorna..:Det åts en hel del glass denna veckan.. :Många härliga luncher och middagar på trevliga strandbarer och restauranger:


Mycket härlig växtlighet såg vi under veckan!Freja mådde så bra hela veckan och blev ständigt upppassad av servitörer. Hon verkade inte lida av värmen även om hon tyckte det var skönt att bada också.
Här är hon i vagnen under en utflykt:


Badade gjorde vi givetvis massor! Det blev både poolbad och strandbad och mys på stranden såklart! Christian grävde i hemlighet ner mynt i sanden och lät de små gräva upp dem. Christian sa att de måste hittat en piratskatt :) Det grävdes också en del i sanden och byggdes sandslott, samlades stenar mm..
Men först lite poolbilder:


Christian och Freja läser Mollyboken på stranden:Det var annorlunda att resa med barn, tyckte både Christian och jag. Givetvis helt underbart också, men jag och Christian är vana att upptäcka och utforska när vi är iväg. En dag hade mamma och pappa hand om Freja så åkte jag och Christian upp till en borg ovanför staden. helt underbar utsikt! Sedan gick vi hela vägen ner. En riktig strapats. Här är lite bilder från vår utflykt:
En lång lång lång trappa under vår "klättring" neråt:En dag var vi på en marknad och en jättehärlig fruktmarknad! Billigt var det också. Helt underbara vindruvor, nektariner och bananer fick följa med oss till hotellet.Även om jag mestadels var bakom kameran så fastnade jag då och då framför också. Här är Ebba fotograf :)En härlig vecka som kommer värma mig hela vintern!

tystnad.

Jag vill så gärna visa er bilder från Turkiet bland annat..
Men det trådlösa nätverket på min dator vill bara inte fungera och jag orkar liksom inte föra över bilderna till sambons dator och sedan ut på bloggen. Men jag återkommer så snart jag får möjlighet.
Om någon kan trolla kan ni väl säga till det trådlösa att fungera...

hits