Lilltjejan har feber..

.. hu vad det är hemskt.. Stackars barn! Det är första gången hon är sjuk och både jag och Christian är så oroliga! Just nu ligger hon i sängen och sover. Hon har haft runt 39 graders feber. Verkar inte vara några tänder på gång. När hon vaknar ska vi kolla om det gör ont runt öronen på henne för då kan det vara öroninflammation sa de på sjukvårdsrådgivningen.

Igår var vi på kalas hos Christians syster. Det var underbart väder, de bor mitt ute på landet och man hörde fåglarna sjunga. Det var en riktigt ljum sommarkväll. Hon bjöd på underbart god (och nyttig för mig!) mat. Det var grillad flintastek, grillad squash, champinjoner och paprika, en sallad med ruccolla och pinjenötter och en vanlig grönsallad. Och så fanns det något smaskigt bröd och potatiskroketter till de som ville ha det.
Jag önskar att jag vore så där duktig på att laga mat och att baka! Hon fick "A piece of cake" av Tv-kocken Leila i present av någon (minns ej vem) och den boken var verkligen inspirerande, måste nog skaffa den själv! För min del handlar det nog om tiden att baka och sånt. Jag föredrar scrapbordet, men hade nog helst fått välja båda två. ja jag ska nog försöka baka mera. Och sedan när jag får börja äta bröd och sånt, börja baka dinkelbröd etc..
Härligt när man kan känna sig inspirerad!

Dock är jag inte så inspirerad här hemma. Det är stökigt här och så är jag orolig för lilltjejen.. Måste gå och känna på henne nu.

Tänk på oss så är ni snälla. Förstår ju också att feber inte är något farligt så, men man är ju en hönsmamma...

Freja 6 månader!

Så här söt är man då!



Hon är en bestämd liten tjej som tydligt visar vad hon vill här i livet!

Lite layouter och vår/sommarsnack

Jag blir så lycklig ända in i själen av det här vädret!
I helgen var jag på besök hos min syster och vi var ute i princip hela dagarna. SÅ underbart!
Ikväll har jag och Christian varit på promenad och så satt jag med Jennifer i flera timmar och fikade. Freja var med såklart. Och häromkvällen var jag och Christian på en riktig långpromenad runt i Norrköping. Jag bara NJUTER!

Scrappat har jag gjort en del också, här kommer en hel hög med layouter. Blev lite halvkassa bilder, men hoppas ni ser ändå!

Detta är en layout från utlandssemestern förra året. En enkel layout, som ändå tilltalar mig faktiskt.


Även denna LO från ovan nämnda semester. Denna LO blev jag inte nöjd med, ,men men..


Följande två LO:s gjorde jag på scrapmaran i Norrköping. Den översta vann jag en färgutmaning med! Man skulle fånga upp den mest framträdande färgen i kortet och LO:n skulle i sin tur domineras av samma färg. På bilden är det jag, när jag målar en lekstuga 1981.



Och så har jag gjort tre nya DT-layouter för Pysselpassion. Jag fick ett helt paket med material från mestadels Basic Grey. Färgerna var tjejiga och fina! Allt material på dessa layouter finns alltså hos Pysselpassion!




Layouten ovan har jag även använt Promarkers pennor på även om det inte syns så väl här. Jag har målat en ram runt, med först en tunn svart penna och sedan fyllt i med Promarkers. Även hjärtbården längst ner är gjord på samma sätt. Ramen runt fotot är en journalingstämpel.

Igår fyllde Freja 6 månader! Helt galet! Foton kommer!

Jag går i ett lyckorus..

- 4 kilo på vågen på en enda månad. På en månad! Och det har inte ens känts speciellt jobbigt!
Sedan vet jag ju såklart att det blir jobbigare när de mesta kilona försvunnit också. Men än så länge känns det SÅ bra! Jag har bara gått runt med en så bra känsla i magen idag och kommit på mig själv med att spontanle..

Uppdaterar bloggen snart igen, haft en härlig helg i Jönköping och så har jag en del LO:s att visa upp.. men jag ville bara skrika ut lite glädje!
Nu ska unga damen äta slottspuré och fruktpuré! (alltså Freja, inte jag ;) )


Jag blir alldeles snurrig..

För denna butik har så mycket fint.. ÅH jag vill ha ALLT... Fylla hela mitt hem med roliga pilliga söta saker..

image502image503image504

Butikens adress: http://www.onegoodbumlebee.com

Tro mig, jag kommer definitivt göra en beställning där!

Mitt lilla blåbärsmonster

Det finns en liten Freja som gillar blåbärspuré som ingen annan...:

image501

Tänk att denna lilla goding snart är 6 månader! Det är inte klokt!
Idag ringde jag på en annons på Blocket om en gåstol. Den var nästan ny för deras son hade inte gillat den. Till råga på allt kostade den bara 200:- och så fanns den 3 kvarter härifrån. Så den har jag hämtat idag och Freja ÄLSKAR den! Hon är i någon form av mellanläge nu, hon gillar inte riktigt att ligga ner och greja, hon blir lätt frustrerad när hon inte når grejer som ligger en bit bort för hon VILL ju ta sig fram! Och än kan hon inte sitta själv. Så just nu är matstolen och gåstolen det bästa. Men hon är lite kort för gåstolen än och når mest ner med tårna, men hon verkar trivas där, sitter och låter och grejar, skrattar och pillar på sakerna som är på aktivitetsbordet.

Jag har fått tillbaka massa scrapinspiration! Härligt! Har läst lite scraptidningar, kollat runt på bloggar och känt att "näe, jag komplicerar det hela". Varför måste varje alster vara det mest avancerade jag har gjort? näe, så måste det inte vara, då får jag inget gjort. Så igår började jag med att göra en halvkass LO bara för att komma igång. Den är okej men inte mer. Nästa LO jag hann med var enkel men snygg, jag tyckte jag fick till det. Bilder kommer.

Och så till det tråkiga.. Imorgon skulle Christian på kurs i Huskvarna med jobbet och han kom med förslaget att jag kunde åka med och att han skjutsade mig till min syster så att jag kunde vara där. Jättekul tyckte jag!
I morse vaknade Christian och hade SÅ ont i ögat, de hade kapat massa grejer på jobbet igår (med skyddsglasögon givetvis) men han hade ändå fått in något i ögat. Så han fick tid hos vårdcentralen idag kl 11.15 men de vågade inte göra något så han fick remiss till sjukhuset och det tog de EN TIMME att gräva och borra i ögat, men de fick ut en stor bit.. HU... Så nu ligger han helt utslagen och sover och någon resa imorgon blir det nog inte.. Jag hatar när det blir så här för jag ser verkligen fram emot när man ska komma iväg någonstans, det var samma sak när jag skulle hälsa på Silka i Göteborg.. Man tänker och ser fram emot något och så går det åt helvete. Nu kommer jag med all sannolikhet att åka till syster min i helgen istället.

Det var allt för nu, som sagt LO:s kommer.

Härlig helg

Haft en bra helg!
På lördagen var jag på scrapträff och hade trevligt. Freja var med och hon charmade alla med sitt snack och söta uppsyn :) Jag hann göra två LO:s och vann en tävling! Ska fota och lägga ut imorgon.

Idag söndag har det städats i lägenheten och så har jag träffat Mia och Alva i Oxelbergsparken för en stunds bus och prat. Hade med mig kameran, men glömde visst att fota, men det var så kallt ute så frågan är om mina stelfrusna fingrar hade klarat av det i alla fall! Freja sov gott i vagnen.

Nu vet jag inte vad jag ska skriva mer. Vi mår bra!

Nya stämplar

Ni har väl inte missat att Pysselpassion har släppt sin nya sommarkollektion med stämplar? De är bara HELT underbara!! http://www.pysselpassion.se, gå in och kolla bums!!

Lite utslagen..

.. inte uppdaterat på ett tag.
Scraplusten är som bortblåst, kanske framför allt då min scraphörna ser ut som ett bombnedslag. Det ska upp lite nya hyllor och så. På lördag ska jag på scrapträff, kanske kommer inspirationen åter då?

I söndags hade vi dop av Freja. Vilket underbart väder vi valde! Allt blev jättelyckat, Freja var så glad hela tiden och alla gäster verkade ha roligt.
Min kära vän och kock Silka hade gjort desserterna, en liten bakelse per person:

image483

image484

De var helt GUDOMLIGT goda! Helt fantastiska! De innehåller bland annat hallonmousse och mascarpone.. ja ni ser ju själva.. De var smaskens! (och ja, jag fick äta en sådan trots min diet, det hade jag bestämt från början)

Så här såg vi ut i kyrkan:

image485

Freja var så go och glad hela tiden. Helt fantastiskt! Tror att till och med prästen var chockad.

image486

En massa fina presenter fick Freja! Bara ett enda dubbelköp också, några hade köpt samma bok, men vad gör det? Nu har vi bytt till en annan, och böcker är ju alltid så välkommet!

Här är bilder på en del av presenterna: (klickbara) Freja fick även lite fler böcker än vad som syns här, kläder, pengar och en fond.



Så otroligt bra och varierande saker! Hon fick även två små tennskålar för "första locken" och "första tanden" men de var helt omöjliga att fota, det bara blixtrade i dem.

En helt underbar dopdag! Måste bara ta tagi att sätta mig ner och skriva ner allt om den! Festen var lyckad och väldigt avslappnad.

Minialbum

Jag fick i uppdrag från Pysselpassion att göra ett minialbum från KaiserCraft. Sagt och gjort! Det var oerhört roligt!
Detta album ska visas framöver på en medlemskväll där, men visar det i min blogg så länge. Albumet handlar om att bli mamma:

image475image476image477image478image479image480image481image482

Nya frisyren!

Så här blev det:
Luggen och jag är ännu inte riktigt överens om att den ska ligga ner, men det kommer :) Känner mig nöjd!
image473image474


Läste på en annan blogg som jag följer om en ny inredningssajt på nätet, www.signerat.se
Så jag kollade in där och jag säger bara ÅH! Det vattnas nästan i munnen på mig! När jag var liten var jag som besatt av bokhandlar. Jag älskade att gå omkring och titta på alla block, pennor och allt annat fint. Det har avtagit sedan jag hittade scrapbooking, där får jag utlopp för allt det där. Men denna butik ger mig samma känslor, speciellt pappersavdelningen är helt BEDÅRANDE, så ta en titt!
Och till er som brukar köpa födelsedagspresenter till mig, släktingar och så - så vet ni vart ni kan handla nästa gång jag fyller ;)


Vilken härlig dag, trallalala trallala lalalalalaaaa

Haft en mycket bra dag! Började med att gå upp när Freja vaknade, annars brukar jag alltid ligga i sängen och leka lite med henne, men idag gick jag upp. Det ska jag fortsätta med, för Frejas dag har varit mycket bättre och hon har sovit bättre tider osv.

Inatt var tredje natten i rad som Freja sov hela natten!

Sedan ringde Linda och frågade om hon och Lina med bebisar kunde få slå sig ner på min innergård. Sagt och gjort. Satt och pratade med dem och allt sånt. Fikade och hade trevligt (jag åt dock min egen lunch och hoppade över både bullar och kakor, fy vad jag är bra!) Trodde inte jag hade sådan karaktär men för varje gång jag bevisar för mig själv att jag kan stå emot desto gladare blir jag själv.

Sedan gick jag in till stan och handlade mat. Vädret är härligt, himlen är blå, jag mår BRA, Freja mår bra.. kan det bli bättre?
Kanske känner en viss stress inför Frejas dop på fredag men annars är allt bra.

Kvällens middag kommer att bli kyckling med ratatouille och cashewnötter och det ska börja lagas NU!

Till frissan!

På tisdag ska jag till frissan efter babysimmet, då jag vet att Freja sover SÅÅÅ gott då.
Känns lite nervöst för jag ska till en ny frisör, som jag fått rekommenderad. Billigare än min vanliga, det är egentligen största anledningen. 600 kr för klipp och ton, mot normala 1200 för mitt hår. Det är stor skillnad!
Har funderat på vad jag vill göra med håret och har nog kommit fram till det nu. Satt och bläddrade i en HM-katalog, och tycker att det här är väldigt snyggt:

image471
(bild från HM.com)

Alltså, rak lugg (eventuellt något kortare på mig eftersom jag inte fixar att ha den hängande i ögonen), kanske rakt klippt runt om och så den färgen.

Så här ser jag ut nu:

image472

Vad tror ni, kan det passa? Ärliga svar uppskattas!

En bra dag!

Ytterligare en bra dag i mitt nya liv! Idag blir middagen en omelett med bland annat räkor, sparris, champinjoner, majs och ärtor. Mums!

Hann med att scrappa till lite utmaningar igår. Här kommer mitt bidrag till en svart/vit-utmaning på Allt Om Scraps cybercrop:

image469

Och så har det varit party i många bloggar härikring. nappade på en skiss hos Silwerstar och här är resultatet:

image470

Båda bilderna är tagna i mitt kök. Tyckte att det blev lite mysigt när lite av bakgrunden syntes, precis som det gör i tidningen Scrapbook Trends när de visar layouter :)

Annars mår vi prima!
Idag har jag och Christian städat och putsat och fejat här hemma. Så skönt när det är gjort! tidigare på morgonen, när Christian fortfarande sov, tog jag, Freja och Milton en tur till oxelbergsparken. Jag läste en bok, Milton nosade omkring, och Freja sov i vagnen. Det var balsam för själen!


National scrapbooking day

Idag är det scrapbooking-dag i USA, men den firas även i Sverige. Har varit med på lite utmaningar under dagen. Har dock inte hunnit med så mycket men det blir nog någon mer sedan när Freja somnat för kvällen.

Det har varit en tuff dag gällande vikten idag, jag har känt mig låg och sötsugen hela dagen i princip. Men jag har klarat att hålla emot och jag är SÅ stolt över mig själv! tror att jag känner mig extra låg eftersom jag är väldigt trött. Har blivit för lite sömn på sistone, så idag blir det nog en tidig kväll.

Middagen idag blev en köttfärsgryta med vitkål, majs, tomatpuré med mera. Mycket gott!


Mår SÅ bra!

Jag är jämn i humöret och mår superbra!! Trots att vi varit bortresta både valborg och första maj så har jag skött mig bra, förutom en pannacotta till efterrätt på valborg. Jag har nu gått ner 1 kilo ganska exakt.
HÄRLIGT!

Idag bjöds det rotfruktspytt med kalkon och stekt ägg här hemma och för första gången har jag idag kokat egna rödbetor. Coolt :)

Mia: Ring så får du receptet! Vore kul att ses någon dag!!!

hits