Vinterpromenad & Magsjuka....

Hade en jobbig dag med Freja igår, hon var jättegrinig, trött men kunde inte komma till ro och sova. Det var hela tiden något som störde, en rap eller behövde hon spy etc etc.. Idag på eftermiddagen spydde hon igen och var även jättelös i magen. Ringde Vårdcentralen som sa att Freja nog är magsjuk eftersom det går nu och det är jättemånga barn som har det. Det viktigaste är att se till att hon får i sig vätska. Hon är inte slö eller mår dåligt så, men hon är lite kinkig. Just nu ligger hon och sover. Känns tufft att hon är sjuk, är så rädd för att göra fel.. Måste bara se till att hon inte blir uttorkad.

På förmiddagen var vi ute på promenad, Freja, Milton och jag. Här är några vinterbilder:

image439

image440

image441

image442


Faktiskt.

Jag gillar faktiskt snö.
Jag gillar hur den knarrar under fötterna när jag går
Jag gillar hur den är bulsig, mjuk och len
Jag gillar hur den lägger sig över trädens grenar
Jag gillar att natten blir ljus
Jag gillar barnens snölekar
Jag gillar Miltons snölekar

Men nu?
Snö nu?

Nä.
Det är lite sent tycker jag. Här har det kommit nästan två decimeter snö idag. Om den ligger kvar imorgon hänger nog kameran med på promenad.

Minialbum

Är hemma efter att ha varit i Kalmar och Gamleby över påsk. Har haft väldigt trevligt och mysigt även om det hellre hade fått vara lite vår än en massa snö!
Freja har fått påskpresent av sin mormor - en fin bok, och min mormor hade köpt henne kläder.
Var på IKEA i Kalmar en dag och köpte Freja en matstol, hon älskar att sitta i den!

Mamma fyllde år när vi var där och hon fick en bok, ett halsband och så detta minialbum som jag gjort till henne:

image430

Och så hade jag gjort ett grattiskort, inspirerat av bloggen där de gör kort utan stämplar, en blogg jag just nu inte kommer ihåg namnet på..


image432

..- och så ska ni såklart få se lite av Freja också, bland annat när hon sitter i sin nya stol!

Att kolla i den fina boken är skoj, men mest att äta lite på den..image434

Oj vad du skrattar när morfar busar!!:

image435

Och så i nya matstolen..

image436

image437

Har även ett par LO.s att visa men det får bli en annan gång. Nu ska här dammsugas medan Freja sover!

Paketet är framme...

...paketet jag skrev om i förra inlägget landade till slut på rätt ställe så jag hämtade det idag.
Och jag är SÅÅÅÅ nöjd!
Vårjackan till Freja var jättefin: (Bild från HM:s hemsida)

image427Och så hade jag beställt en vårjacka till mig också. Jag brukar aldrig beställa kläder, men den här jackan var slut i butikerna och fanns bara kvar på nätet, men jag var så sugen eftersom en kompis till mig hade köpt den. Den satt jättebra! Helt otroligt! Och kostade bara 300 kr dessutom. Här är den: (bild från HM:s hemsida):

image429

Sedan fick jag på internet ett erbjudande om att köpa en svart top för 49:- och det gjorde jag. Den passade den med.
Och när man beställde för över 400 kr fick man med ett mjukisset med topp och byxor. Toppen var inte så bra, men däremot var byxorna jättesköna. Ett bra köp med andra ord!

Idag har vi varit på Öppna förskolan med de andra mammorna och idag gjorde vi gipsavtryck av hand och fot på bebisarna. Skoj!!

Bara några små reflektioner

Här rullar livet som sagt på i hastig fart. Just nu ligger Frejatösen och sover så sött så sött. Jag passar på att reflektera lite över vad som hänt mig den senaste veckan.

1. Hundpåhopp
Igår var jag ute och gick i parken med Freja i barnvagnen och Milton i koppel. Vi går där i godan ro och jag ser plötsligt i ögonvrån en bullterrier komma springande rakt mot oss. Jag ställer mig på helspänn och SKRIKER i åt hunden att inte komma i närheten och ställer mig emellan hunden och Milton, och sparkar lätt (inte hårt, observera det) mot hunden och försöker hålla den borta, samtidigt som jag håller koll på barnvagn och Milton. Ägaren skriker åt hunden som överhuvudtaget inte lyssnar. Hunden är inte direkt aggressiv, utan vill nog bara mest fram till Milton. Milton gillar i allmänhet andra hundar, men inte hundar som kommer fram på det sättet som den här gör. Ägaren ropar till mig att smälla till hennes hund, men jag fortsätter att försöka få bort den vilket resulterar i att den faktiskt springer iväg. Ägaren ber om ursäkt och försöker fortsatt att få tag på sin hund.

Full med adrenalin i kroppen går jag vidare och börjar fundera över det hela. För det första så tycker jag inte man ska ha hunden lös om man inte har absolut koll på hunden. Detta var en unghund som hon bevisligen inte fått pli på ännu. Jag har inte Milton lös, om jag inte är på ett begränsat utrymme där jag har total uppsikt. Christian har Milton lös men det är för att han lyder Christian till fullo.

Och så tänker jag på att jag gick emellan hunden och Milton. Egentligen hade ju hunden kunnat ge sig på mig, men jag handlade nog rent insinktivt egentligen och jag var inte rädd för den här hunden som kändes relativt ofarlig. Men sånt KAN jag ju egentligen inte veta.

Nog om det.

2. Paket
Jag beställde häromsistens en vårjacka till Freja på HM.com eftersom jag hade fått en 50% rabattcheck där. Häromdagen fick jag ett sms om att paketet hade kommit till OKQ8 på Skarphagsleden i Norrköping. Det är typ på andra sidan stan och jag kan inte fatta att det hade kommit dit och inte till mitt vanliga ombud. Så jag ringer till OKQ8 och frågar om de kan skicka paketet vidare så att det blir enklare för mig att hämta. Jag ger dem det nummer som står i sms:et, men de har inte paketet. Nähä, vart är det då? Han trodde att det kan vara så att de skrivit fel så att paketet finns att hämta på mitt vanliga utlämningsställe. Får gå bort dit idag och kolla. Annars kan man ju börja undra vart paketet har snurrat iväg någonstans. Fortsättning följer..

3. Datorinköp
I förra veckan köpte jag en ny dator. Den är så blank och fin och underbar. Jag var tvungen att köpa en ny dator, för min nuvarande bara stänger av sig hela tiden. Den är nästan 6 år gammal, så det var dags helt enkelt och jag måste ha en fungerande dator när jag gör mitt extrajobb. Denna dator köpte jag:
image425

I vilket fall som helst så började jag inte på Expert. Jag hade sett en annons från Elgiganten om en dator jag tyckte verkade okej. Gick dit och bad att få titta på den. Annonsen hade jag sett för två dagar sedan. Men den datorn hade de inte - nähä. Så såg jag att de sålde ut några demoex så jag tittade på en av dem som hade vad jag var ute efter och ett vettigt pris. Den var snygg och verkade ha bra prestanda så jag bestämde mig för att köpa den. Men när de skulle dra igång den så jag fick se hur den fungerade så upptäckte jag en spricka i locket på datorn och det vill man ju inte ha. Säljaren bad om ursäkt och att det givetvis inte skulle vara så, även att det var ett demoex. Då sa säljaren att han skulle ge mig en likadan dator, men ny, för samma pris, eftersom jag hade bestämt mig för den. Glad i hågen fick jag en ny dator i kartong och betalar och går hem. Väl hemma för att packa upp datorn så är det inte samma dator! Det är i princip samma PRESTANDA men inte samma dator. Den datorn jag kollade på i butiken hade dessutom TV-utgång och webkamera, och även om det inte var viktiga saker för mig så kändes det ändå inte okej att känna sig så lurad. Denna dator som jag tagit med mig hem var dessutom verkligen ful. Och det är kanske inte allt, men när man lägger så pass mycket pengar på något så vill man ju känna en viss lyxig känsla. Denna såg ut som en dator från 80-talet typ. Den här var det:

image426

Så jag åker tillbaka med datorn och lämnar tillbaks den och går in på expert istället. Men innan dess gick jag in på Elgiganten igen för att kolla om de hade någon annan dator. Tro det eller ej, men den dator jag först kollade på, som hade en stor spricka, STÅR UTE TILL FÖRSÄLJNING IGEN till samma pris som innan?! Försöker de hitta någon att lura på den eller?

När jag kommer hem med min nya FINA dator så ringer telefonen. Då är det säljaren från Elgiganten som ringer och undrar vad han gjorde för fel och varför jag lämnat tillbaka datorn. Jag förklarar att det ju inte alls var samma dator som jag tittade på i butiken och att den jag fick hem inte alls hade samma design. "Jaha, du menar att utseendet inte var detsamma, när jag sa att datorn var likadan så menade jag prestandan".. Ja tjena liksom.. vadå att han ville sälja på mig något bara för att han märkte att jag skulle köpa. Så frågade säljaren hur jag hade löst det hela nu och när jag sa att jag hade köpt en annan dator på Expert så sa han lite surt "jaha, trevlig helg då"..
Så så gick det till när jag köpte ny dator.

Om någon är intresserad av en gammal laptop som fungerar utmärkt för internet & ordbehandling bara man byter strömkälla/batteri på den, så kan ni ju höra av er!

(Den som läst ända hit får hedersmedalj!)

Nej, dags att gå och embossa på inbjudningskort till dopet innan tösen vaknar igen!

Är det lagligt att vara så här söt?

... jag vet inte.. ? Men underbar är hon!
Hon är inne i en sådan härlig period! Visst är det fortfarande lite svårt att komma till ro ibland men hon äter bra, växer och blir tyngre och ler och skrattar mer och mer, och gör mer och mer roliga läten. Hon är så stark i sin rygg, vi ska snart köpa en matstol till henne, hon fick prova Noels (en kompis barns) matstol och satt jättebra i den! Tror bara det är en tidsfråga tills hon kan sitta upp själv.

image423

Annars går livet sin gilla gång, med att ta hand om Freja och busa med henne, fixa här hemma etc..
Umgås med ett gäng mammor, vilket jag skrivit tidigare. I veckan var vi på Öppna förskolan igen, och tog då det här fina fotot på alla så bäsigabusar!:

image424

Scrappat har jag inte gjort på ett tag nu, men jag återkommer med en del projekt så småningom!

Va, ännu en uppdatering?

Ja tro det eller ej :) Det märks både på mitt skapande och mitt humör att Freja sover bättre nu..
Gjorde två layouter igår, den första är inspirerad av en tjej på Linköpingsträffen senast, som sa att hon tyckte att Freja redan verkade ha en så tydlig personlighet. Det var ju ju tvungen att göra en LO av! Det är nog en av de layouterna jag är mest nöjd med på sista tiden:

image422

Ordet stjärna sitter delvis på 3d-kuddar och delvis på chipboardstjärnan. Allt material finns att köpa hos Pysselpassion. Det snygga pappret kommer från Kaiser, ett nytt scrapbookingföretag från Australien. Pysselpassion har massor av deras produkter, superhärliga! De kommer ni få se mer av i en blogg nära dig!

Och så layout nr 2. Även här finns materialet hos Pysselpassion.
image421

Dags att göra lite annat tills Frejatösen vaknar!

Byter tjänster med varann..

... Jag umgås med ett gäng jättetrevliga tjejer på dagarna, som också fått barn i november-december. Vi fikar, går på barnvagnsbio, mamma-barngympa, Öppna Förskolan med mera..
Och så har vi börjat byta tjänster med varandra :)

En tjej är superduktig på att sy. Hon har gjort en underbar snuttefilt till Freja och i gengäld gjorde jag en gästbok till deras namngivelsefest:

image419image420

Har även gjort en gästbok till ett dop, men den glömde jag att fota men ska be Maria ta med den när vi träffas framöver. Av Maria fick jag välja två halsband, eftersom hon gör egna smycken.

Nu är det helg så här ska gosas med hela familjen!

Lite nytt att visa i scrapväg

Här är fullt upp! Varit på dop och födelsedagskalas, fikat med kompisar, träffat gruppen med mammor jag umgås med, myser med Freja, myser med resten av familjen..
Freja somnar bättre och bättre nu, övning ger färdighet!

Här kommer två DT-layouter som jag nyligen gjort för Pysselpassion.
(Allt material finns hos Pysselpassion med andra ord)

image426image427

hits