Med håret på ända..

När man är nybadad för dagen och det snart är dags att sova så är man så häääääär söt och glad:



Obeskrivligt bedårande! Eller vad tycker ni? ;)

Bloggpartaaaaj

Ännu ett finfint bidrag har hamnat i min inbox. Sött namn har tjejen på den här layouten också :)



Tack Erica för ditt fina bidrag!


Och så har detta bidrag kommit från "djsmurf". Härlig layout!!

 

& bloggpartyt fortsätter!

Här är två bidrag till som kommit in till min utmaning! Blir så glad att ni inspirerades av min utmaning. Nu återstår egentligen bara att försöka utse en vinnare, vilket inte blir det enklaste..

Här är bidragen i alla fall, vinnaren kommer utses under den här veckan!

Kicken inspirerades till att göra en bandförvaring av tändstickaskar. Häftigt!!





Och Tinto gjorde en färgsprakande layout!



Hmm.. detta blir allt annat än lätt... Kanske får ni alla vinna? :)

En bestämd ung dam..

Igår blev Freja 7 månader.
Det är inte klokt vad tiden går!

I fredags var jag barnledig och var på tjejmiddag. Det var SÅ trevligt!! Tack Fia, Anna, Berit och Ulle för en superkväll! Det var underbart god (och nyttig) mat, roligt med kubbspel och ja.. en bra kväll helt enkelt!

Till något annat..

Det är en bestämd ung dam vi har att göra med, det är ett som är säkert! De senaste dagarna så började hon prutta med munnen och vara allmänt missnöjd när vi gav henne gröt eller mat. Vi förstod verkligen inte varför! Tills.. hon fick tag på skeden. Då blev hon helt lugn. Så nu har hon en sked i handen när hon får mat och så har jag en sked att mata henne med...


Idag ska vi på dop, till Hugo, som jag är låtsas-faster till.


Sötsnäckan!

..i nya fina kläder (hade fått rabattcheck på Lindex - vem kan motstå då?)
Ni får stå ut med helt oredigerade bilder, orkar inte just nu!



Och så har jag fått ännu ett underbart bidrag till Bloggpartyt! Det är snart slut nu, så häng på den som vill! Fråga mig inte hur jag ska kunna utse en vinnare.. åh maj gad!:


Min lilla nätta tjej!

Idag har vi varit på BVC. Freja har gått upp bra i vikt den här gången och BVC-tanten tycker inte vi ska oroa oss över att Freja inte väger så mycket eller är så stor. Hon väger nu 6600 gram och är 63,5 cm lång. Hon fyller 7 månader på lördag! Enligt BVC är hon helt perfekt, hon är ju nöjd och glad och mår bra. BVC-tanten sa helt enkelt att Freja är en nätt liten tjej och att det inte är något att oroa sig för. Härligt!

Det är bara en tidsfråga tills Freja kan krypa.. Hon är uppe på knäna och gungar nu och tar sig fram bra när hon ålar.

Efter BVC gick jag till HM. När Freja föddes fick vi en massa kuponger och grejer, man fick bland annat en check på HM där man fick 50% rabatt på valfritt plagg. Den kupongen har blivit liggandes här hemma och går ut sista juni så det var dags att utnyttja den! Så Freja fick en jättefin jeansklänning, kanske är den hon får ha på dopet på söndag måntro..

Har precis ätit en god vardagsmiddag.. Det blev ugnsbakad falukorv med dijonsenap och ost, och så hade jag skivor av lök och äpple bredvid. Till det champinjoner stekta i lite smör och en råkostsallad av finriven vitkål, morot, rödlök, vitvinsvinäger, olja, svartpeppar och salt.
Nu är man mätt och belåten!

Bloggpartyt fortsätter!

Har fått ännu ett läckert bidrag till min utmaning från Emma denna gång:




Klockan är bara tolv och ändå har jag hunnit med mycket idag! Har varit och gått en långpromenad runt strömmen nu på morgonen med jennifer, jättehärligt! (måste komma ihåg att jag och Christian ska gå till Färgargården och fika någon dag!!) och så har jag varit och köpt en doppresent och så stannade jag till på Pysselpassion för att prata lite strunt bara. På fredag ska jag, den andra DT-tjejen och de två som jobbar för Fia på PP hem till henne och käka middag. Najs!!

Nu är det dags för både mig och Freja att äta lunch, det hör jag tydligt :)

Bokläseri

Att läsa är en stor passion för mig. Sedan Freja föddes måste jag säga att det inte blivit lika mycket med den varan. 2007 läste jag 28 böcker. Jag har ett litet anteckningsblock där jag skriver upp vilka böcker jag läst, det började jag med 2003.

I år har jag hittills läst:

Johan Theorin - Skuggtimmen
Martina Haag - Hemma hos Martina
Khaled Hosseini - Flyga drake
Åsa Linderborg - Mig äger ingen
Karin Alvtegen - Saknad
Belinda Olsson - Reporter Erkänner Gravidchock (värdelös bok, läs inte den..)
Stieg Larsson - Luftslottet som sprängdes
Markus Lutteman - El choco Svensken i Bolivias mest ökända fängelse

Jag läser för mitt eget höga nöjes skull och har aldrig riktigt brytt mig om vilka böcker man "Ska" läsa.


Nej, dags att laga mat. Jag ska laga Kassler Creole, recept taget från denna otroligt inspirerande sida: http://www.metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.169098


Bidrag till bloggutmaningen

Två urfina bidrag har jag nu kommit till min bloggutmaning i bloggpartyt:

Först kom Millan med denna härliga LO:


Och så Hedvigs finfina bidrag:



Än är det inte för sent att hänga med på utmaningarna!


Här är allt bra annars, men jag har haft mycket att göra bara.
Midsommar var jättebra, våra vänner M & R och deras barn A och N var här och hälsade på. Vi åt sillunch, var iväg på midsommarfirande och en promenad i ett naturreservat och så grillade vi på kvällen. Kan dock inte bidra med några bilder på våra gäster, då jag inte fått deras tillåtelse om att ha bilder på dem här.

Men här är en midsommartjej:


Tårtan jag bakat:


Naturreservatet:



Scrappat har jag inte gjort alls.. trist men sant. Önskar att tiden fanns!

Underliga grannar, viktminskning, radhus..

Igår var jag och tränade på Xtravaganza och så hade vi gruppträff. De där gruppträffarna inspirerar verkligen mig, det är bra att se de andra i gruppen lyckas och höra deras grubblerier. Dock har vi en grupp där vissa är mer pratglada än andra, vissa så mycket att de inte går att få tyst på.. men men. Det var härligt att träna också, körde vibrationsträning och sedan 20 min på crosstrainer. Det är härligt för onsdagskvällarna har blivit min kväll i veckan, där jag verkligen kan koppla bort allt och bara vara. När Christian kommer från jobbet äter vi middag och sedan åker jag som sagt och tränar och går på grupp.

Igår fick jag dessutom väga mig trots att det bara har gått 3 veckor sedan sist. Nästan 2 kilo på 3 veckor, det är inte fy skam. 6 kilo totalt på två månader. Det känns bra! Nu är det bara att hålla i! Sedan vill man väl alltid att det ska gå snabbare, det är ju så. Men jag ska vara nöjd, för det går neråt.

***
Till något helt annat. Vi bor i en bostadsrättslägenhet. Det finns 4 olika uppgångar med x lägenheter i varje. Längst ner i vår uppgång finns tvättmaskin och allt det där. När jag var nere och tvättade, kl var väl kanske 16 en lördag så kommer det ner en tjej som också ska tvätta (vi har en tvättmaskin som man får använda när den är ledig). Jag höll på att hänga tvätt och hon stoppar in i maskinen. Så kommer hennes kille ner, klädd i morgonrock. Jag tycker det är lite småunderligt, men alla har väl rätt att gå i morgonrock kanske. Men ner i tvättstugan? jag vet inte.. Dessutom bor de två uppgångar bort. Idag när jag var på väg ut på promenad med Milton och Freja så mötte jag tjejen i det paret, iklädd morgonrock, på väg ner i tvättstugan. Klockan är då 10.30 en torsdagsförmiddag.

Därför undrar jag: Det bekommer mig inte så, men är det inte lite konstigt att gå klädd i morgonrock ner i tvättstugan? Eller tycker ni andra att det är okej? Det kanske bara är för att jag inte är någon morgonrocksmänniska som jag tycker det är underligt? För visst går jag ner i tvättstugan i mysbyxor och t-shirt. Det kanske egentligen är samma sak?

***

Vi ska kolla på radhus igen! Hoppas det blir något den här gången, det verkar lovande. 110 kvm är helt perfekt storlek för oss också. Yejj!


Drömmar..

Vad obehagligt det är när man drömmer något så verkligt, men ändå så overkligt, och känslan från drömmen inte vill försvinna utan finns kvar under halva dagen. När det händer går jag ofta och funderar på vad det är jag mår dåligt över, tills jag inser att det är drömmen.

Det var i natt jag drömde underligt. Jag drömde om personer och miljöer som inte är aktuella i mitt liv just nu och det gjorde det hela väldigt.. konstigt. Kan nog inte gå in på detaljer.

Imorgon är det midsommar och det ska bli jätteskoj att få besök i alla fall! Idag ska det bakas tårta här!

Photoshop är kul!

Oj vad skoj det är att greja i Photoshop! Ska jag någonsin få iväg några foton på framkallning kan man undra??

Före på min systerdotter:


Efter:



Christians bil, en Buick från 50-talet, Före:


Efter:


Christian undrade varför jag tagit en sån konstig bild på bilen, på bara ena skärmen. Jag tycker bilden blev häftig jag :)

Marknad

I helgen var vi på marknad. En dag ute gjorde både mig, Christian och Freja glada och också trötta.

Här är en trygg Freja i pappas famn... Mixtrade lite med kortet i Photoshop, och tyckte det blev mysigare, precis som jag ville:

FÖRE:

EFTER:


Bloggpartybidrag!

Det har kommit ett till bloggpartybidrag till min utmaning!
Ännu finns det tid att vara med, kolla här: http://epona.blogg.se/2008/june/utkast-var-forsta.html

Detta härliga, blommiga bidrag kom i min mailbox från Eva A häromdagen:


Några layouter

Var förra helgen med i Scrapaddicteds webbmara och producerade några layouter. Jättekul!

Denna gjordes till en färgutmaning:


Jul mitt i sommaren? Ja, det var en utmaning om det i alla fall!


Denna är gjord till en annonsutmaning:


Det var allt för nu. orkar inte skriva något mer, men allt är bra här :) Jo en sak till.. jag är nu på nummer TRE i hålet på skärpet. Förut var jag på hål nr ETT. Lovely!

Inget radhus för oss..

Det blev inget köp av det radhus vi kollade på i Skärblacka. Det var ett trevligt område, huset var jättefint, men vi kunde inte riktigt bestämma oss. I slutändan blev det helt enkelt för mycket press och för snabba ryck för oss, för att det skulle kännas riktigt bra. Och det är ju inte det sista huset i Skärblacka eller Norrköping för den delen, även om jag är rädd för att ångra mig. Men gjort är gjort, kommer aldrig mer igen ;)

Första bidraget!

Idag fick jag in ett underbart bidrag till min bloggutmaning, från Ellen. Vilket härligt kort!



Ni har väl inte missat min utmaning till bloggpartyt?
http://epona.blogg.se/2008/june/utkast-var-forsta.html


Photoshop!

Går just nu Mikaelas photoshopkurs på nätet. Riktigt riktigt roligt! (och ännu en datorhobby..) Tycker det känns bra ändå, för eftersom jag gillar att fota och scrappa, så känns det här som en naturlig utveckling. Tror inte jag kommer bli någon som använder Photoshop jämt och ständigt men att kunna ljusa upp och fixa lite med bilderna är ju kul.
De bilder vi tog på Frejas dop blev ganska mörka och trista, som det brukar bli i en kyrka. Men med fix och trix så blev det bra mycket bättre:

Före:



Efter fix med skärpa, ljus, färger.. så blev den ändå rätt hyfsad:



Och så kan man leka loss lite med.. bara på kul sådär:

Före:


Efter 1:



Efter 2:



Helgen har varit helt underbar! Vädret är ju bara helt fantastiskt!
I fredags var mamma här och vi åt lunch på stan och bara myste loss massor. Åt jordgubbar på innergården och shoppade på stan och hade en underbar dag! Önskar så att jag bodde närmre mamma!

Idag lördag var jag först på Pysselpassions 1-årsjubileum i den butiken de är i nu. Freja var med och charmade alla som vanligt. En rolig dag då jag träffade många scrapbekanta! När jag var klar där (hjälpte till en del under dagen) så träffade jag upp Christian och vi gick och fikade i Gubbens trädgård, ett fik som är i en gammal trädgård. Det är så mysigt och lummigt där. Sedan tog vi en promenad hem och lagade mat - helgrillad fläskfilé och grönsaksröra.. MUMS!

Njut nu av vädret alla kära vänner!

En liten jämförelse..

BVC är ju lite oroade över Frejas vikt och så..

Jag och mamma har tidigare reagerat på hur lika vikt & längd Freja har jämfört med mig när jag var liten. Och mamma fick också alltid höra att jag var så himla liten, men jag blev ju normal till slut *haha*

Så här ser det ut:

Freja vid födsel: 3050 gr    49 cm
Jag vid födsel:   3100gr      49 cm

Freja 1 månad: 3665 gr      50,5 cm
Jag en månad: 3230 gr      (längd saknas)

Freja 2 månader: 4340 gr   54 cm
Jag 2 månader:   3810 gr    54,5 cm

Freja 3 månader: 5055 gr   56 cm
Jag 3 månader:   4390 gr   56,5 cm

Freja 6 månader: 6350 gr     62,5 cm
Jag 6 månader:    6260 gr     62 cm


Så nu tänker jag inte oroa mig mer även om jag självklart ska försöka få i henne så mycket mat hon bara vill!
Idag somnade hon pang bom nu på eftermiddagen, samma sak som igår.. snurrade ett par varv och somnade sedan.. Häftigt!!



Freja somnade själv!!!

Åh jag är en så stolt mamma!
Som ni som brukar läsa min blogg och som känner mig vet, så har Freja varit svårsövd sedan hon föddes. Sina tre första månader vägrade hon sova i princip alls. På sistone har hon sovit väldigt väldigt bra (hela nätterna till och med) men har ändå varit ganska svårsövd.

Innan brukar jag eller Christian alltid få ligga bredvid henne coh lägga henne till rätta med napp och alltihop och då har hon föredragit att ligga på sidan. Men igår vägrade hon att ligga på sidan och bara skulle inte läggas till rätta. Så jag kände att det nog var dags att testa och få henne att somna själv..

Ikväll gjorde jag som jag brukade, bytte till pyjamas, gav henne kvällsmaten, sa godnatt och la henne sedan i spjälsängen med snuttefilten och nappen. Satte mig bredvid sängen, vid mitt skrivbord och lät henne böka omkring på valfritt sätt, gav henne nappen om hon tappade/inte hittade den osv.. Hon bökade omkring, vände och vred lite på sig och sedan bara pang bom så somnade hon!!

Det är ju bara helt sanslöst! Som vi har tragglat med detta med att komma till ro och somna och så går det helt plötsligt bra! Nu vet jag ju inte om det kommer gå så här bra imorgon eller i övermorgon, men just ikväll gick det bra och det känns så otroligt härligt!



................




Men man kan ju börja undra om det ens är någon som läser denna blogg längre, det är ju INGEn som lämnar kommentarer .. hmf ;)

Receptbox

När Christians bror Daniel fyllde år och firade det i helgen så fick han en gasolbrännare att använda till efterrätter av oss. För att få till det lite mer personligt så altrade jag en box som vi la i recept i, som man kan använda brännaren till. Det verkar som att det blev uppskattat!
Så här blev boxen:


Pysselsugen..

ÅH jag är så sugen på att pyssla men det finns liksom inte riktigt tid och det har varit en fullspäckad helg dessutom, så då fanns inte heller tid. Ikväll ska jag på designteammöte på Pysselpassion, vilket iofs ska bli kul! Har en liten hemlis gällande det, som jag får avslöja här någon gång i framtiden...

Imorgon på dagen ska jag försöka träffa mammagruppen jag umgås med och så måste det städas lite här hemma. Idag har jag haft fullt upp med mitt extrajobb som jag gör hemifrån, vilket jag vanligtvis gör på fredagar då Christian är pappaledig men i fredags gick det inte för mig att få in det i schemat så idag harj ag suttit med det..

Och så skulle jag vilja sortera kort i datorn och framkalla.
Och så vill jag gå Mikaelas photoshopkurs som började igår, men jag känner att juni inte är någon bra månad för sånt, så jag väntar tills i höst och hoppas på en ny omgång då istället!

Stress stress känner jag jus tnu, Christian tycker jag ska tagga av och lugna ner mig. Men det är nog inte riktigt min stil ;)
Bäst att ta hand om rotfruktspytten som står på spisen:



Utmaningar & bloggparty!

Det är bloggparty på AlltomScrap!

Jag är med i "period 1" och tänkte erbjuda er en utmaning.
När jag var ute och köpte presenter i veckan så hittade jag ett väldigt snyggt omslagspapper på Lagerhouse som jag vill att ni ska inspireras av:



Ni kan inspireras av färger, former, ja valet är helt fritt! Det går bra att göra kort, LO eller altrat, allt är välkommet!
Ni har fram till den 30 juni på er.

Kolla gärna in alla andra utmaningar, se länkar nedan!
Jag kommer påminna här framöver också.
In i scraphörnan och skapa nu!

Jag vill att ni mailar era alster till mig på
[email protected], senast den 30 juni och jag kommer ladda upp dem här i bloggen allteftersom de kommer in. Förminska bilden till runt 600 innan ni skickar, så inte mailen blir alltför full!

Jag ser fram emot era bidrag!

Priset är ett överraskningspaket.. 
Vinnare utses av mig och min sambo!

De andra som är med i bloggpartyt mellan 1-30 juni är:
bitte71: http://mariesscrappelliscrapblogg.blogg.se/
Elisabeth: http://elisabeths-scrapblog.blogspot.com/
Lena och Ronja: http://lenasochronjasscrapp.blogg.se/
chalin: http://chalinspysselblogg.blogspot.com/
carola: http://frejsan.blogg.se/
puman78: http://hmyran.blogspot.com/
MissMian: http://missmian.blogspot.com/
leamon72: http://leamon.blogg.se/
Susny: http://susny.blogspot.com/
AnkiBo: http://www.rosalia.se/anki
Hönan: http://www.scraphonan.blogspot.com/
Tirre: http://thereselittlecorner.com/blogg/
Linda: http://www.knorrigt.com/
elsamaja58: http://elsamajarun.blogg.se/
Millan: http://millans.blogspot.com/
ewoek: http://ewonnes.blogspot.com/
Maxell: http://maxellexam.blogspot.com/
Lilo: http://liloscrap.blogspot.com/
mahlin78: http://mahlin78.blogg.se/
Epona: http://epona.blogg.se
Tette: http://ogonblicken.blogspot.com/


****

Freja är för övrigt feberfri. Idag har vi varit på kalas hos Christians bror, mycket trevligt!

hits