Freja 3 månader!


Igår blev Freja  3 månader!
Hon är ju stora tjejen nu ;)

Här är två månadsbilder:
image425
image424
Här är en allmänt söt bild, tagen när vi var på Öppna Förskolan:
image423


Jaa vad händer annars? Jag har gjort två layouter som jag inte fotat och inte kan fota just nu eftersom de är med min DT-mamma till Syfestivalen. En av de layouterna blev jag riktigt riktigt nöjd med faktiskt!  Jag har även gjort en gästboksframsida åt en kompis, som jag får ladda upp här så småningom.

Freja och jag myser mycket nu, även om det är mycket gnäll och skrik fortfarande också. Hon sover bättre nu, i alla fall på kvällarna kommer hon till ro bättre, på dagarna är det fortfarande mest vagnen som gäller. Men att hon somnar tidigare om kvällarna gör att det känns som att jag fått livet tillbaka.. Härligt!!!

I veckorna  umgås jag numera mycket med ett gäng tjejer härifrån Norrköping som  också fått barn i nov-dec. Varje tisdag går vi antingen på mammabarngympa eller babysim (ligger tyvärr på samma dag) och varje onsdag ses vi på Öppna förskolan och fikar och umgås. Och ibland träffas vi däremellan också.

I onsdags när jag skulle till Öppna Förskolan hade det kommit en postavi till Freja som jag bara var tvungen att hämta innan jag gick dit, blev ju så nyfiken vad det var för något. Det var från fina fina Sara.Freja fick en hel låda full med saker, men framför allt fick hon ett underbart brev från sin tantSara. Jag fick tårar i ögonen när jag läste det! Det går inte att beskriva hur underbart brevet var.. så vackert, så rörande.. Tack Sara och fölåt att jag inte ringt, det har varit lite hektiskt här.

Det var allt för nu, i helgen ska vi på dop av lilla Lukas. Roligt!

Hemma igen..

Förra veckan var jag onsdag - måndag hos mina föräldrar i Kalmar. Det var jätteskönt att få lite avlastning, dels fick jag ju hjälp med Freja men framför allt att slippa hushållsarbete, härligt! Lämnade även Freja hemma med mamma och pappa och var på bio med Silka på fredagskvällen, såg Sweeny Todd med Johnny Depp. En underlig men bra film.

Har haft en jättebra vecka hos mamma och pappa, önskar bara att vi bodde närmre varandra. De är mina bästa vänner och föräldrar och jag känner verkligen en så otrolig kärlek till dem. Det känns som att kärleken till dem växer i samma takt som kärleken till Freja. Tack mamma och pappa för att ni är ni!

Onsdag till fredag under den veckan jag var där, var även Ebba där. Vi var och red mammas häst en dag och eftersom Freja sov så gott i vagnen så passade jag också på att rida. Kul!

Här är två fina bilder på Ebba:
image413image414

Freja har allt haft det väldigt bra hos sin mormor och morfar och har skrattat mycket och blivit kramad och pussad och busad med:
Här är Freja nybadad i mormors famn:
image415

Och här i mormors knä i nya pyjamasen som hon fått av morfar:

image417

Freja har världens sötaste dubbelhaka!

Jag önskar att jag bodde i hus.. Freja sover SÅ bra i vagnen och har sovit så bra under veckan hos mamma och pappa. Nu sover hon en del ute på balkongen och det fungerar skapligt bra, men hon har så svårt att komma till ro och verkligen somna till!
Idag var jag på Öppna förskolan ihop med ett antal andra mammor. Deras barn får nappen och snuttefilt och blir klappade lite på ryggen och så somnar de? Hallå, det skulle aldrig hända med Freja! Hon ska ha uppmärksamhet hela tiden, och det ska hända saker hela tiden och så har hon så svårt att komma till ro och somna!  Det känns om att Freja är mycket mindre nöjd än andra barn. och mycket kortare stunder.. Men efter lite tips från mammorna i gruppen så lyckades Freja somna riktigt smidigt ikväll. Får se hur det går fortsättningsvis. Huvudsaken är att kvällsnattningen fungerar bra, de andra två gångerna hon sover på dagen så fungerar det ju att gå ut med vagnen för att successivt få ordning på det också.  

Här är några söta söta bilder på Freja från idag:

image418image419

image420image421image422

Lilla snufflan min..

..så bedårande, så underbar..

Att vakna när hon ler mot en, det är fantastiskt, magiskt och underbart.
Att se henne lära känna världen är fantastiskt, magiskt och underbart.

Att jag och Christian får vara med om detta magiska!

Titta, så bedårande hon är, vår lilla snuffla...

(på de två översta bilderna kollar hon in de mycket roliga vardagsrumsgardinerna)
image410image411image412

Håll i er nu..

.. för här kommer en STOR laddning med layouter, bara för er :)

Jag börjar med de jag skapade på Linköpingsträffen i helgen. Freja var med såklart men sov som en stock på förmiddagarna (vilket hon vanligtvis gör jämt) så jag hann med fyra layouter!

Detta är Frejas månadskort när hon är 1 månad gammal och är gjord till en skissutmaning på träffen. Denna gjorde jag på typ 30 minuter, fick sådant flow! Det är nog den jag är mest nöjd med från träffen också.
image396

Även denna layout gjordes på träffen, till en annonsutmaning.
image397

Layout nr 3 från scrapträffen där jag lekt loss med mina nya clearstamps! Utmaningen var att göra en monokromatisk layout + vitt & svart.
image398

Och här kommer en bunt andra layouter gjorda den senaste tiden:
image399image400image401image402image403

Och här följer en bunt DT-layouter för Pysselpassion. Allt material finns att köpa där såklart!

image404image405image406image407image408image409


Tack Fia på Pysselpassion för att jag fick "låna" din lokal när jag skulle fota, det blir ju så bra ljus! Jag behövde inte ens använda blixt!

Vilken av ovanstående layouter blev just DIN favorit, du som läser det här? *nyfiken*

I övrigt mår vi JÄTTEBRA! Freja har börjat få Sempers magdroppar och hon blev en helt annan bebis (nåja, men nästan). Hon är gladare och lugnare och somnar mycket mycket bättre! Jippie!


hits