Dagens middag..

Dagens middag blev torsk med avokado och tomat, med kesellaröra och kokt vitkål och kokta morötter.

Ikväll har sockersuget varit ännu värre. Man får dricka begränsad mängd med Cola light och även Loka, så en Cola light slank ner nu ikväll, men det ska inte bli någon vana!

Snart 1,5 dag..

.. har mitt viktminskningsprojekt varit igång. Jag mår bra! Det är klart att jag känner ett sockersug, det ska jag inte förneka, men det är bara att härda ut, jag vet att det går över. Jag äter 6 gånger per dag och det gör ju att blodsockret håller sig på en jämn nivå, vilket är kanon.

Freja utvecklas i otroligt snabb takt nu och det händer något nästan varje dag. Hon är så go och glad nu, har längre vakenperioder än tidigare och gillar att ligga och greja med någon leksak.

Igår blev hon fem månader, det är galet vad tiden går:

image468


Håll i er nu..

... för här kommer ett inlägg. Det har gått lite tid sedan jag uppdaterade senast men det har varit fullt upp med annat här ett tag nu.

Har lite scrappat att visa men det får bli nästa gång.
Imorgon sätter jag igång med projekt viktminskning! Jag har gått med i en viktklubb som heter xtravaganza. Jag känner mig otroligt peppad och kommer satsa på detta nu till 100% procent. Det kommer kräva planering, tid och energi, men jag känner att det är SÅ värt det! Jag tänkte skriva mer om detta när jag väl är igång, men nu är det mat och bra träning som gäller. För livet!

Våren är här och jag njuter som en tok! En bok i Oxelbergsparken med Freja sovandes i vagnen. lunch i parken tillsammans med Freja, Christian och Milton. Solen som lyser. Underbart!

Här är lite fina vårbilder, dock tagna hemma hos min kära mor i hennes trädgård:

image461image462image463image464

Freja är verkligen i en helt underbar period nu! Hon vänder sig relativt smärtfritt både fram och tillbaka på rygg och mage. Hon jollrar och skrattar och snackar. Hon älskar musik och när man sjunger för henne. Hon kan ligga en bra stund och greja själv nu, vilket gör livet mycket enklare! Jag tror att hon snart kommer kunna sitta själv. Och nu är det nog dags att byta till sittdelen i vagnen!

Här är några fina bilder på sötnosen:

image465image466image467

I veckan är det valborg som ska tillbringas med Christians familj och på första maj åker vi till min släkt som har släktträff i Bussvik utanför Oskarshamn. Ska bli mysigt och roligt!

Återkommer förhoppningsvis snart igen!

Äntligen..

.. är det dags för ännu en uppdatering av bloggen efter diverse svårigheter såsom internetproblem, diverse sjukdomar och annat som hänt här hemma. Men vi mår bra nu, tack och lov.
Har nog faktiskt inte så mycket att berätta, vardagslivet har liksom gått sin gilla gång mitt i allt annat.

Eller jo. Jag kommer starta en ny kategori här på bloggen. En viktminskningskategori. Så här kommer det hända grejer med kroppen, det kan jag utlova :) Mer info kommer framöver om detta.

Och så har jag ett än så länge hemligt projekt inom scrap att visa upp. Och så måste jag komma ihåg att fota Frejas dopinbjudan, den har ju alla som är bjudna ändå fått nu. Men det får bli senare. Nu tänkte jag dela med mig av en hel bunt layouter gjorda på sistone.

Dessa är gjorda efter utmaningar hos
www.uniquelyme.se och jag tyckte utmaningarna var väldigt inspirerande:

image452image453image454

Och här är ett gäng övriga layouter ... :

image455image457image458image459image460

Vilken blev din favorit? :) Jag är nog själv mest nöjd med "Lika söt som godis" just för att den är så olik andra layouter jag brukar göra!

En bok jag INTE rekommenderar

Har både massa scrappat att visa och bilder på Freja såklart. Men det får vänta till nästa inlägg. För detta inlägg tänkte jag skriva om böcker.

Jag läser mycket och gärna. Jag älskar bokrean. Jag älskar bokmässan i Göteborg och hoppas jag kan åka dit igen nästa år. Jag har en liten bok i nattduksbordet där jag skriver upp vilka böcker jag har läst och när jag läste ut dem. Detta har jag gjort sedan 2005 och det är roligt att se tillbaka och se hur många böcker jag har plöjt igenom respektive år.

Jag har läst både bra och dåliga böcker givetvis. Vissa böcker anses av andra vara "bra böcker". Det är inte många av dem jag har läst. Jag strävar inte efter att ha läst alla klassiker eller så. Jag läser för mitt höga nöjes skull. Men vissa böcker är bara INTE bra. Som den jag läser nu. Den är lättläst så därför läser jag ut den ändå, men den är bara.. inte bra. Den heter Gravidchock! Reporter erkänner, och är skriven av Belinda Olsson. Jag vet inte om det beror på att jag själv har barn, att det är därför jag tycker den är dålig, men den handlar alltså om denna partychick-tjej som jobbar som journalist på en kvällstidning. Hon bryr sig om sitt utseende, att festa och jobbar över jämt. Hennes kille är lärare, snygg och helylle. Tjejen blir gravid. Efter mycket om och men så behåller hon barnet men sedan går boken ut på hur hon klagar över mammakläder, över att inte få dricka drinkar, hon gör bort sig på föräldrakurser etc.. Jag vet inte, men för mig känns allt riktigt överdrivet och överspelat. Men jag vet inte hur boken slutar än. Den som lever får se :)

Får väl skriva om böcker igen nästa gång när jag läst en BRA bok.

Återkommer, förhoppningsvis imorgon med en mer bildtät uppdatering.

Idag har vi varit hos Christians mormor. Freja har varit på Strålande humör! När hon sov spelade jag och Christians mormor 3 omgångar med Fia med knuff. Jag förlorade två. Attans!

De där små fingrarna..

...är visst fastklistrade i munnen kan man tro :)

image448image449image450image451

Och de vackra ögonen säger - MORMOR vi längtar efter dig!!! Tänk om vi bodde närmre..

Foton och annat..

Här har det inte uppdaterats på länge och inte för att jag inte vill utan för att blogg.se har legat nere.
Har en hel hög layouter att visa men har inte orkat fota bara..

Annars går livet sin gilla gång. Lite datatrubbel som jag inte ens orkar berätta för jag blir så deprimerad av det, men förhoppningsvis löser det sig tack vare en kompis bror som ska hjälpa mig..

Jag och Freja var på babysim idag för första gången och hon verkade gilla det! När hon flöt omkring på magen i vattnet så skrattade hon massor. Ska ta med kameran nästa gång!

Och så ska vi kolla på hus! Dels på ett radhus i Smedby men också det här :
http://www.hemnet.se/beskrivning/hemnet/134792

Det ligger en bit från Norrköping men samtidigt så är det värt mycket att bo så nära naturen. Å andra sidan blir bensinkostnaderna högre. Men kolla på det ska vi, så får vi se hur det känns.

Freja mår bra igen efter sin magsjuka. Hon "snackar" en massa nu, somnar bra och är allmänt härlig. Tänk att hon är fyra månader nu! Det är inte klokt att tiden går så fort - men så säger ju alla småbarnsföräldrar. Här är en bild på Freja 4 månader gammal:

image445

Vi har så smått börjat med smakportioner! Här får Freja smaka majsgröt för första gången:
image446

Så här bra greppar Freja nu!:
image447

Nu måste jag sova, får skriva mer en annan dag och även visa lite pysslat.
Tjingtjing!

hits