Me loove Facebook!

Även om jag tycker att det omtalade Facebook är en väldigt virrig sida men för mycket plotter och att jag tycker det är skittrist att få massa förfrågningar om jag vill vara med och typ leka vampyr eller kasta vattenballonger på andra, så är det en himla kul sida på så sätt att man verkligen kan få kontakt med gamla vänner!
För er som inte vet har Facebook blivit en jättestor community där man heter sitt riktiga namn och där man kan söka upp vänner från skoltiden etc.

Idag blev jag jätteglad för en gammal arbetskompis till mig som jag jobbade ihop med i England -98 hade addat mig som vän och jag har inte haft någon större kontakt med dem jag jobbade med där under det året jag bodde där. Hon hade en hög till på sin vännerlista av mina gamla englands-kamrater. Ska bli så spännande att se vad de gör nu! De flesta verkar dock bo kvar i Crawley där jag bodde, de flesta var födda och uppvuxna där.

Igår på dagen var jag och Christian ute och flängde! Vi började med en höstpromenad i parken med hunden. Härligt väder och vackra löv!! Vi var på Swedol och köpte lite saker till Christian, på Pysselpassion där Christian skämde bort mig med lite nya pysselsaker (Jag älskar dig din spontana karl!) och så var vi i Linköping på Biltema och Ikea. Vi skulle köpa ett skötbord på IKEA men kunde inte riktigt bestämma oss så vi kom visst därifrån med lite krukor, blommor, två blompiedestaler och en förvaringsbox. Jaja, så kan det gå! Och så var vi en sväng hos Christians bror och Patrik på deras tandläkarklinik där Christians mormor var och fixade sina tänder. Sedan hem.

Igår kväll var jag hos Fia och scrappade och vi hade så mysigt! Gillar verkligen dig Fia, känns som vi har många gemensamma beröringspunkter här i livet! Jag gjorde två layouter och Fia också. Har även lite äldre layouter att visa som gjorts i veckan, som jag ännu inte lagt in här. Och så är jag med i en tävling med en layout så den tänker jag inte lägga upp här, ännu.

Här är i alla fall en bunt layouter, mer eller mindre komplicerade..
Denna första layout är en enkel layout om sommaren, som ju inte var speciellt badvänlig.. berättar om alla svampar och blåbär vi plockade!

image280

En riktig favoritbild på Christian är det här! Tagen på midsommarfirandet i somras.


image281image282
Lycka fångad på bild lyder rubriken. Tycker dessa bilder på min systers familj är så härliga!


Dessa blommor fick jag av fina Jennifer i februari efter allt jobbigt som hänt..
image283

Lite nytt scrappat

Jag har scrappat! Härligt :)
En lugn lördag, fredagen hade vi besök av några vänner, vi käkade och pratade. Trevligt.

Här är två layouter i 6x12 till mitt barndomsalbum som jag gör just nu. Bilderna är inscannade diabilder från min mamma och pappa. Måste ta tag i att scanna in alla andra bilder också, när jag nu ska hinna det!

Dessa layouter scrappades när jag ELle och Fia var hos Fia och scrappade i torsdags. Vi hade så himla roligt! Dessutom hade vi en liten fotosafari innan vi började scrappa, men de bilderna får jag återkomma med. Eller några av dem vill säga - totalt tog vi 570 bilder ihop! Lite att gå igenom...

image276image278

Den översta layouten föreställer min mamma 1972, innan jag ens var påtänkt. Men tycker det är en så fin bild av min mamma så jag ville scrappa den!
På den andra layouten ser ni mig, två år gammal busa loss med min farfar på deras sommarställe. Bilderna betyder mycket eftersom min farfar inte längre finns i livet.

Idag har jag bara slappat som sagt, och gjort denna layout:
image279


Angående badrummet förresten.. På måndag får vi domen. Då kommer hantverkarna hit och kollar om det kommer gå att byta golvbrunnen. Att låta den kvar var inget alternativ tyvärr för då gäller inga försäkringar för vårt bygge.. Men jag har bestämt badkar i alla fall, vi ska ha sittbadkaret, men mura in det med vit mosaik! Det kommer nog bli bra :) Sedan att det kommer sticka ut någon centimeter utanför den nuvarande nischen, det struntar jag i!

Badrumsfrustration som heter duga..Bered er på ett långt inlägg, detta är så frustrerande och jobbigt så jag vet varken ut eller in. Denna lilla följetong började för sisådär en månad sedan när jag och Christian äntligen tog tjuren vid hornen och tog hit hantverkare som skulle ge oss en offert på badrummet som vi ska göra i ordning i lägenheten. Med offerten fixad och klar började vi kolla efter material och vi hittade snygga grejer och en bra duschhörna som skulle bli perfekt, bara det fungerade bra att flytta på golvbrunnen.


Ett par veckor tidigare hade vi fått info från bostadsrättsföreningen att man måste meddela dem om man gör några större ingrepp i lägenheten, varvid jag ringer vicevärden på telefontiden och meddelar att vi ska göra om i badrummet i slutet av september, så att det blir klart innan bebis kommer. Och att vi ska flytta golvbrunnen. Varvid hon säger att det måste en besiktningsman från HSB kolla på, för eventuellt kan det vara så att det inte går att flytta golvbrunnen utan att man måste gå ner i grannens lägenhet under och gör det underifrån. Men det ska inte vara några större bekymmer. Det har gjorts flera gånger, säger hon, och grannarna brukar alltid gå med på det, de som renoverar återställer ju allt till hur det var innan vad gäller taket och så.


HSB-besiktningsmannen kommer på besök och säger att vi måste ner till grannen för att kunna flytta golvbrunnen. Fine, tycker vi, det får vi göra då, grannarna under är trevliga och lätta att ha att göra med. Ringer grannarna. Men efter ett par samtal fram och tillbaka så säger de nej! De har precis sålt sin lägenhet men flyttar inte ut förrän i mitten av november, och deras mäklare avråder dem från att låta oss gå in i lägenheten och göra renoveringen nu. Detta då deras försäkring gäller tills den nya ägaren flyttar in 1 december och om något mot förmodan skulle hända medan vi är i deras lägenhet så har den nya ägaren rätt att dra sig ur köpet! Och det vill inte de nuvarande ägarna riskera. Okej, fine, det kan vi väl förstå, även om vi blev väldigt ledsna och besvikna och uppretade. Drömmen om att byta ut badkaret mot en duschhörna gick nu om intet eftersom den nuvarande golvbrunnen sitter typ mitt i badrummet..


Arga och ledsna börjar vi ändå kolla på alternativ, och jag hittar ett! Ett ganska underligt format typ sittmassagebadkar som skulle gå in perfekt och ändå lämna plats över till någon form av högskåp eller förvaring. Jippi! Till slut känner vi att okej, vi kör på det istället, för vi vill ju ha renoverat när bebisen kommer, vi kan inte vara utan badrum med en liten liten bebis. För annars hade vi ju kunnat vänta till 1 december och hoppas på att den nya ägaren låter oss vara där nere. Men okej, vi tänker att vi ska gå vidare med det. Men nu kommer det fram att den nuvarande golvbrunnen inte är godkänd, den har gått ur tiden. När de sattes in var de ju givetvis godkända. Jaha, går det då att byta golvbrunn utan att gå ner till grannen? Nej, det kan inte HSB-besiktningsmannen svara säkert på, utan för att veta det måste man knacka upp runt golvbrunnen för att se om den ligger ovan på bjälklaget.... Jaha, men går det då att strunta i att byta golvbrunn för den var ju ändå godkänd när den sattes in? Den frågan har vi ännu inget svar på, vi hoppas på att hantverkarna ska kunna svara.


Förhoppningsfull på att allt ska ordna sig går jag hem och tittar på Internet på det badkar jag tidigare kollat på och där jag måttat och kollat så allt fungerar bra. Har även fått hem deras katalog, och tittar däri. Men vad F_N, måtten på Internet och i katalogen stämmer inte överens!! Kommer fram till att måtten på Internet är felaktiga. KÖRT. Det badkaret vi kollat ut går inte in i vårt badrum. Lyckas inte hitta något annat, vill ju ha ett massagebadkar som är kortare än ett vanligt badkar, lite mer sittbadkarsaktigt. ÅH SÅ JÄVLA frustrerande!

Tillbaks på ruta 1.

?-         inget badkar/dusch som fungerar

?-         vet inte ens om det går att renovera


Hantverkarna är ju beställda och måste avbeställas SNART om vi inte ska skämmas ögonen ur oss.


Väntar nu på svar på om vi kan låta golvbrunnen vara. Vad gäller badkar etc så finns nu tre alternativ:

?-         Ett massagebadkar som tar upp hela platsen som badkaret nu gör - dvs lika lite plats som nu men ändå ett nyrenoverat badrum.

Detta:
image273
?-         Ett badkar utan front med tassar. Blir lite nättare, dock ändå ingen plats för förvaring.
Något som detta (fast helt i vitt)
image274

?-         Ett sittbadkar som är ganska enkelt i stilen utan massagefunktion och som ger utrymme för lite förvaring, typ ett högskåp
image275VAD ska vi välja? Vad ska vi göra? Ah.OM det nu går att renovera överhuvudtaget (och ha kvar golvbrunnen..)

Vad tror ni är mest attraktivt? Ett massagebadkar som tar lite plats i badrummet eller ett sittbadkar och förvaringsuttrymme? Tror ni att badrummet blir väldigt mycket mindre attraktivt med något av ovanstående istället för duschhörna? Vi vill ju ha det fint när vi bor där så klart, men vi tänker också framåt och på försäljning, samtidigt som vi känner att vi vill ha renoverat innan bebisen kommer!


Jag tror att jag har fått en ny hobby!

... som om jag inte satt tillräckligt framför datorn ändå! Men så kul det är att redigera bilder! Detta kommer nog bli ett sätt för mig att få med fler bilder på varje layout har jag en känsla av.

image272

Nya gravidbilder & så ett minialbum

I fredags var jag hemma hos Elle en stund innan jag skulle iväg på middag hos några gamla arbetskompisar. Tanken var att vi skulle fota varandra. Och OJ vad det gav mersmak! Vi måste verkligen komma iväg på en hel fotodag ihop, ojoj vad det skulle vara skoj!! Vi hann med en del under min stund hos Elle, vissa bilder blev knasiga, andra roliga, andra riktigt fina.

Här är några på mig:

image255

image271

Jag önskar att jag kunde lära mig göra en storyboard av de tre sista fotona, alltså att de sitter ihop och med en liten ram eller något runt om, och så en text under där det står "Gravid vecka 30" i snirklig stil eller nåt. Är det någon som kan instruera mig hur jag ska göra? Jag har Photoshop 6.0.. (Jag lyckades faktiskt med det, med instruktioner från Josephine på telefon! TACK för hjälpen! Photoshop är ju riktigt skoj!!! Annars har min Photoshopkunskap faktiskt utvecklats enormt bara den senaste veckan, jag har bara aldrig tagit tag i det tidigare. Att beskära och justera kort har jag ju gjort hela tiden, men att ändra i färger och sånt (utöver svartvitt) har jag aldrig brytt mig om att lära mig, och så har jag dessutom lärt mig att själv retuschera, så inga mer rop på hjälp som det nedan behövs. Tack för det Milo, min räddare i nöden!!

Och så har jag gjort ett minialbum. Shit vad kul det va! Det var alldeles för länge sedan.. Fick det som DT-uppdrag från Pysselpassion så då måste man ju komma på nåt bra. Press är bra, det gillar jag! (ibland). Själva minialbumet köps som ett enda 12x12-ark som är dubbelvikt. Hela albumet följer med och massa roliga dekorationer. Jag har bara lagt till foton, cardstock, text och några små dekorationer själv. Så smidigt och skoj!
Albumet handlar om min häst Sylvester som jag ägde under större delen av 90-talet. Har länge tänkt göra ett album om honom men aldrig riktigt kommit till. Men nu blev det alltså av. Här kommer ett gäng bilder på härligheten:

image259image260image261image262image263image264image265image266image267image268image269

Blivande mamma och pappa..

image254

Fått hjälp!

..och bilderna blir jättefina! Har också fått lära mig lite mer om hur jag klonar så nu ska jag nog få bort det mesta av hårstrån och annat som letat sig in!
TACK MILO för hjälpen!!

Och helena: Jag kan beskära bilderna, (hade bara inte hunnit), utan det var de svarta strecken, ett av dem mitt på näsan på mig, som skulle bort, men tack ändå!!

Lite nytt & så hjälp!

Jag behöver hjälp först och främst. I somras var jag jätteproduktiv när jag var hemma hos mina föräldrar. Jag scannade in diabilder för glatta livet, och hade till och med släpat ner min scanner ner! Men två av bilderna behöver jag hjälp med. De har fått ett svart streck på olämpligt ställe och dålig som jag är på fotoredigering så kan jag liksom inte göra så mycket åt dem. Någon som har lust att hjälpa mig? (ersättning utgår såklart!)

Bilderna föreställer mig som liten :) Redigeringen bör väl dock göras på de bilder jag har i datorn som har bättre upplösning.. Men dem som vill får gärna höra av sig. Om du är en scrappare så kan du räkna med en scrap-godispåse i brevlådan som tack för hjälpen!

image251

image250

Och så har jag två layouter att visa också.
En DT-layout för Pysselpassion:

image252

Papper från Basic Grey och Bazzill. Dekorationer från Fancy Pants och 7 Gypsies. Föreställer givetvis min kära sambo på vår Greklandsresa.

Och så denna layout som jag gjorde till cybercropen på Scrappiz idag. Får se om jag hinner något mer, vi ska iväg i eftermiddag:

image253

Annars är det si och så. Strul med badrumsrenoveringen och lite annat skit.
Men så har det hänt roliga grejer med, men jag vet inte hur officiellt det är ännu, så jag återkommer!

hits