Jobbat min sista dag..

Idag har jag jobbat min sista dag på E.on. Eftersom jag bara är visstidsanställd och inhyrd via Manpower så kommer jag med all sannolikhet inte tillbaka dit, vilket jag nog inte vill heller. Det har varit en väldigt bra arbetsplats, det är inte det, men det är inte riktigt jobbet jag är ute efter. Men det känns konstigt att bara gå hem och inte komma tillbaka igen.

Blev avtackad på eftermiddagen, de hade fixat två jättefina tårtor från ett bageri i närheten. De var verkligen så vackra, synd att jag inte hade kameran med! Den ena var med vit choklad-flarn på och den andra var jordgubbsmoussetårta med massa chokladdekorationer, björnbär och jordgubbar på. Helt underbart goda!

Det jag inte insett under min tid på E.on är hur mycket jag faktiskt lärt mig och hur  mycket mina arbetsuppgifter har utvecklats. Min tjänst var ny när jag började och det fanns egentligen inte tillräckligt med uppgifter till att börja med, men jag tog åt mig uppgifter och successivt har min tjänst liksom inneburit mer och mer. När jag skulle lära upp den nya tjejen insåg jag hur mycket jag faktiskt lärt mig, om både det ena och det andra. Det var en härlig upptäckt på något sätt, att se att jag faktiskt utvecklats under den här tiden.

Så här ser jag förresten ut nu, har svullnat upp REJÄLT på sistone...

image310

Det var allt för nu. Jag återkommer! :)
Snart ska värdering ske av lägenheten med.. men det är en hel del kvar att fixa här hemma tills dess, men det känns faktiskt mest kul just nu! *full av energi trots allt* . Ja min energi har kommit tillbaka. Den kommer och går lite. Idag är en bra dag.

Ikväll har jag förresten varit på födelsedagsfika hos Jennifer. Mycket trevligt. Hade med mig Milton och han busade som en tok med en tom cola-flaska så vi inte kunde annat än skratta åt honom. Nio år gammal hund som är heltokig och busar runt som en galning. Han är underbar!

Huvudsaken..


image308

Denna LO föreställande mig och min vän Miriam i somras blev jag väldigt nöjd med. Det var en scrapliftutmaning till Scraputmaningens utmaningsresa. Men inte fick jag många röster på den inte.
Tråkigt ändå, för jag själv blev faktiskt väldigt nöjd - och det ska ju vara huvudsaken. Kanske ska göra som andra som jag läst om i deras bloggar - hoppa av den här tävlingen. Jag scrappar ju för mig, för att bevara minnen. Men jag tänker inte säga som andra, att de bara laddar upp på nätet för att inspirera andra, för det tror jag inte ett jota på. Självklart vill man ha lite respons på det man gör,. att någon annan tycker om det! Men det får mig samtidigt att tveka på hela grejen.

Vad tänker och känner ni andra scrappare som läser detta om tävlingar/visa upp saker på nätet etc etc..?

För min del tänker jag vidare på dilemmat.


Douglas - the sköldpadda

För ett tag sedan fick jag hem en avi, och jag hade inget som jag väntade på.
Förväntansfullt gick jag och hämtade paketet och det var från min fina vän Helena J som jag känt i många år nu!
Dels var det ett brev mm och så innehöll paketet Douglas som färdats ända från Halmstad och hit!

Han är så söt! Jag fick lova Helena att ta väl hand om honom tills knyttet i magen kan göra det.
Han är grön och glittrig och världens sötaste. Han bor tills vidare på mitt sängbord. Är han inte fin? Är inte Helena fin som skickar mig något så fint?

image304image305image306

Mer sjukdomsbesked..

.. Jag har utöver att min halsfluss inte är helt bra fått stämbandskatarr. Visst är det väl underbart allting just nu? Grrrr..

Jag får inte prata utan är beordrad röstvila så att stämbanden inte skadas.
shit vad svårt det är att inte prata!

Och så känns det lite jobbigt med tanke på att jag skulle jobbat min sista vecka på E.on den här veckan. Det känns alltid bäst att få avsluta sitt jobb på ett shysst sätt, hade velat jobba bort alla högar och lämna ett rent skrivbord, men det kommer jag inte kunna nu.. Det känns tråkigt, men vad ska jag göra liksom?

Jaja, tack och lov för att det finns MSN och SMS och teckenspråk med Christian här hemma :)

Får jag lov att visa..

.. lite höstbilder från mitt Kalmarbesök förra helgen?

Härliga bilder som ska bli roliga att scrappa tycker jag!

(har ni märkt en sak, idag har det blivit flera stycken blogg-inlägg, glöm inte att läsa ikapp om du är stammis :) )

image297image298image299image300image301image302image303


Nu är det verkligen höst och jag NJUTER av det!


Kom på..

.. att jag ju kan visa ett alster från scraputmaningens utmaningsresa som jag är med och tävlar i.. I denna klass är omröstningen redan avklarad så nu kan jag visa mitt alster. Utmaningen var att använda något metallic i layouten.

Denna layout föreställer utsikten från en höjd där vi stannade till på vår Scoterfärd i Grekland i maj. Har använt glitterbokstäver och så är det glitterlim runt det "avrundade" pappret, liksom metallic-rubons under fotot.

image296

Mår lite bättre

Jag blir successivt bättre.. Jag är dock hes som .. jag vet inte vad och har inte kunnat prata normalt på hela dagen. Christian sa åt mig att sluta låta som Sanna, hon på P3Star eller vad det är, haha

Har styrt och ställt som sjutton i lägenheten i helgen, vi (läs: Christian) har installerat en diskmaskin! Förstå vilken lyx! Det kommer bli helt underbart! Och i veckan kommer nya duschväggarna så badrummet ska bli klart. Vi har rensat ut i köket och köpt en ny mikro, vår gamla var så äcklig och gick inte att få riktigt ren hur man än skrubbade (skyller på Christian som råkade lämna popcorn i den för länge, så det började ryka...). Den nya mikron har integrerats i skåpet ovanför kylskåpet. Utom synhåll alltså!

Och så har det inhandlats tapeter till hallen, bara klinkers som saknas. Här har det boats för fulla muggar med andra ord! Nu ska det tapetseras, putsas och fejas. Sedan ska lägenheten värderas.. och sedan ska alla bebissaker som står i förrådet på plats.. Det är bråda men roliga tider, hoppas nu bara Christian håller sig frisk!

Vi har rensat som sjutton här hemma, slängt och skänkt. 7 papperskassar fulla med grejer går till svärmors loppis.

Jag har fått en ny kompis som har flyttat hem till mig. Han heter Douglas och är sköldpadda. Han är världens sötaste. Jag har lovat att ta hand om honom tills dess att bebis i magen kan ta hand om den :) Ska fota den och visa nästa gång, jag lovar.

Ingen lyckad kombination..

... att vara gravid i vecka 36 och att få halsfluss.
Livet går i snigelfart då kan jag lova.

Återkommer när jag mår bättre!

Alster att visa!

Då har jag äntligen orkat med att fota lite nya alster!

Här kommer först de två layouter jag gjorde på Linköpingsträffen förra helgen. Det blir inte perfekt när jag fotar, och jag tycker nog faktiskt att layouterna är finare i verkligheten, men det är så det är. Ska nog ta med mina layouter till Pysselpassion och fota i framtiden, det är så mycket bättre att fota i "butiksljus":

Här är utmaningen jag var med i på lördagen, en skissutmaning:

image291

Och så var det söndagen, det var en teknikutmaning där man bland annat skulle ha med rivet papper, någon metalldekoration, egengjord dekoration med mera.. Ledsen att fotot inte blev bättre när jag fotade layouten, jag är faktiskt själv riktigt nöjd med denna..

image292

I helgen har jag så smått varit med på cybercrop hos Svensk scrapbooking. Har varit beordrad av både barnmorska och min kära sambo att ta det lugnt i helgen, mår inte riktigt bra i kroppen.. Har gjort klart ett bidrag till scraputmaningen också, men det kan jag inte visa ännu!

Här är en utmaning där man skulle använda vinrött, brunt och orange. En väldigt enkel layout till mitt barndomsalbum, föreställande lilla jag 1979, nästan ett år gammal.
image293

En annan av utmaningarna gick ut på att man inte fick använda något annat än papper, penna och färger (och foto) på en layout. Jag lekte loss med svart penna och distresser. Här är resultatet:

image294

Och så har jag på eget bevåg scrappat en sida om en av mina arbetsplatser, där jag jobbade under 2005-2006.
En riktigt snabbscrappad sida vill jag lova!


image295

Det var nog vad jag kunde visa för nu..
Badrumsrenoveringen går framåt, det är förhoppningsvis helt klart i slutet av nästa vecka. Det ska bli härligt!
Jag mår inte så bra i kroppen, ska prata med min barnmorska imorgon igen och se vad vi kan göra. Men ska försöka jobba åtminstone halva dagen imorgon, min efterträdare kommer ju på sin första dag...

Att vilja men inte kunna

Idag torsdag och imorgon fredag är jag hemma från jobbet och tar det lugnt. Bara ligger i sängen och läser eller framför TV:n, trots att det inte finns något intressant att titta på.

Jag har fått en del sammandragningar de sista dagarna och känt som mensvärk nere i ljumskarna och på barnmorskans inrådan så är jag nu hemma och vilar. Jag blir bara så frustrerad för jag är aktiv som person och har väldigt svårt att ta det lugnt (om det inte är självvalt). Jag har många bollar i luften hela tiden och känner en frustration över att behöva be Christian att bära upp matkassarna. Det är inte det att han inte vill göra det, utan att jag känner mig så jädra handikappad! Jag är ju gravid - inte sjuk liksom. Men det är dags att jag börjar lyssna på min kropp och drar ner på tempot, hur svårt det än är. Får väl se vad som händer efter dessa dagar, om jag kan jobba på måndag. Det visar sig.

Igårkväll var jag på inspirationskväll på Pysselpassion, alla vi i DT:teamet var där och hade gjort lite olika projekt som visades upp och så var det lite rabatt på det material som vi använt.
Dels visades mitt minialbum som jag redan visat i bloggen, upp där.

Och så även dessa layouter made by me:
Första utmaningen var att visa upp det nya formatet 12x6 och 6x12. Här är mitt bidrag.. Det är jag på bilden, 1984 :)
image285

Projekt nr 2 var att använda brads. Och det har jag gjort här, med besked. Bradsen är chokladbruna om det inte syns. Bilden föreställer min syster och hennes yngsta dotter.

image286

Ett annat projekt handlade om att använda vissa dekorationer, bland annat floss, strips och knappar. här är mitt bidrag, föreställande mina söta systerdöttrar..

image287

Ett av projekten var att göra kort, något jag inte är så bra på. Men så här blev resultatet:
image288

När jag ändå var i butiken och hade med mig kameran så passade jag på att be Fia ta lite bilder på mig. Nu ska jag göra något jag aldrig vågat förut, visa min mage! (med alla fina bristningar....)
Här är den:

image289

Och ett lite mer påklätt kort :)
image290

Jag är i vecka 33 nu, tiden går undan!

Ska se till att fota layouterna från träffen i helgen också, måste bara få till lite bättre ljus..

Förbaskade kakel...

Åh det är ingen ände på eländet vill jag lova!

Vi har kommit igång att renovera badrummet, men Utan att vare sig byta golvbrunn eller flytta den. Det skrivs papper från hantverkaren på att det ändå görs fackmannamässigt och allt känns okej. Igår slet och släpade Christian upp allt kakel från bilen som vi varit och hämtat, för idag skulle kaklet sättas! En annan fick inproduktivt stå kvar vid bilen och titta på.. Kanske inte är så bra att bära kakel när man är i vecka 33, hur mycket man än vill?

So far so good.. Kom hem idag på eftermiddagen, ska till hunden på återbesök hos veterinären (han har haft öroninflammation). Det visar sig att två av kartongerna med vitt kakel till väggarna har MÖRKGRÅTT kakel i sig, trots att det på förpackningen står att det ska vara vitt blankt!!??!?
RInger till Golvpoolen och de hade som TUR är två kartonger hemma på lager. Tack och lov säger jag bara.. Så nu ska jag på något sätt få ner de två kartongerna och åka och byta. (får nog be hantverkaren om hjälp).

Men vad sur man kan bli! Jag förstår ju att det är fel från fabriken men .. åh. ändå!

Nu ska jag fota mina senaste LO.s innan jag ska iväg och ikväll ska jag på inspirationskväll hos Pysselpassion! Där ska jag fota lite grejer som jag lämnat där och glömt att fota.

Återkommer med bilder på layouter (du ska få se layouten Mahlin!!) och uppdatering på badrumsrenoveringen.

har jag berättat hur det ska se ut och vad vi valt till slut? Jag tror inte det. Får återkomma!

Lyckad Linköpingsträff!

I helgen har jag varit på scrapträff och jag må säga att man känner sig lite "träff-bakis". Har scrappat en del men mest stått i Pysselpassions butik och träffat massor med trevliga människor! Jag har haft så roligt och det har varit fullt ös hela tiden. Har ändå hunnit göra tre LO:s, vilket jag är mäkta imponerad av! Dessa är inte fotade ännu, så ni får hålla till godo med mitt bidrag för förra veckans utmaning på scraputmaningens blogg. Hann inte vara med den här veckan, men nästa ska nog bli av!

Här är mitt bidrag (det lodräta strecket finns inte i verkligheten, det blev så när jag scannade) . Utmaningen var att använda ett avkapat kort. Jag har målat det röda själv, swirlarna kommer från Peterlinas shop. Annars är det bara vit cardstock, svart penna, foto och mitt älskade Studio-alfabet som har fått jobba!

image284

hits