SUCK...

...vet ju att ni är några som tittar in här titt som tätt..
Ingen bebis ännu. Var på sjukhuset idag, tog prover mellan 9-10.30. Allt såg fint ut, har fortfarande äggvita i urinen men inget har förvärrats.
De ville kolla via ultraljud också att bebis verkligen mår bra, kl 14.00 fick jag tid för det!! Har tillbringat hela dagen på diverse obekväma stolar på caféet på sjukhuset. Tur att jag övertalade Christian att åka och jobba idag och inte vara med mig hela dagen. Hade det beslutats om igångsättning hade han ju haft gott om tid på sig att ta sig till sjukhuset ändå.

Jag har läst ut en bok och påbörjat en annan idag. Skoj dag??

Imorgon kl 9.00 ska jag vara tillbaka igen för att kolla bebis hjärtljud, urinprov och blodtryck.

SUCK!!

Inte blir det bättre av att mina höfter gör sååå ooooont och att jag har massa pinvärkar hela tiden som inte verkar leda någonstans.. Brööööööl nu är jag trött på det här!!!

Ingen bebis i sikte...

Däremot har jag haft ännu en kväll av värkar, men det verkar liksom aldrig komma igång ordentligt..
Var ju på sjukhuset i söndags och jag är öppen 2-3 cm så det är ju tur att dessa pinvärkar ger någonting.. men nu vill jag inte gå runt med värkar mer, nu får det banne mig komma igång PÅ RIKTIGT! Jag är ju nyfiken på vem som bor där inne!!

Imorgon ska jag till sjukhuset igen på koll och då ska de återigen ta ställning angående igångsättning. Men nu när jag idag fått slemblandade flytningar (hoppas ni inte är känsliga kära läsare) så tror jag inte de sätter igång mig utan väntar på att det ska starta av sig självt.

Nåja, i dessa väntans tider gör jag julkort i långa banor. Har kommit på att det är rätt kul ändå att stämpla och färglägga så jag har köpt lite nya stämplar. Kanske fastnar i stämpelträsket jag också? Känner att jag fastnat lite i scrappandet, allt ser likadant ut.. så det var skönt att få en paus men ändå vara pysslig.

Jag återkommer.

F R U S T R E R A D!

...ÅHHHHH jag är så frustreraaaaaaad!

Ingen bebis och ingen igångsättning! De vill gärna att barnet kommer ut av sig självt och det förstår och respekterar jag men det är så jobbigt.. Var där vid 10 i morse och var hemma kl 15.. Hade värkar hela natten innan så jag är jättetrött.. Kommer in dit och så tar de tester och säger att det kommer ta ett par timmar innan svaren kommer så jag skickar hem Christian för att sova och jag försöker sova där..

Jag har nu +4 i äggvita så det är högre än innan men mina blodprov och allt sådant är jättebra, CTG-kurvan på bebis är jättebra och mitt blodtryck ligger fortfarande på gränsen. Eftersom blodproverna inte visar något och jag inte har ont i huvudet/magen/flimrar för ögonen så vill de gärna avvakta..

Jag har börjat mogna till ordentligt där nere, är öppen 2-3 cm, tappen är som den ska vara innan förlossning.. är inte helt mogen men är på gång i alla fall..

Ska tillbaka och göra samma procedur igen på tisdag om inget hänt tills dess

Innerst inne förstår jag ju och vet jag att det är BRA om bebisen kommer ut själv. .men just nu är jag mest trött och irriterad på att behöva vara på sjukhuset så många timmar och sedan bara bli hemskickad.

BLÄ.
Tur att glassen man fick till lunchen var god i alla fall ;)

Ingen bebis än...

Tyvärr ingen bebis för oss idag så det var bara att åka hem..
Men vi var på sjukhuset från 9-13.30 ungefär, allt tog sådan tid!!

Det började med att de tog ctg-kurva och urinprov och blodtryck. Igget av det såg så bra ut, hjärtljuden på bebis var tydligen inte så bra rent kurvmässigt, men de sa att de ville ta om det. Så de tog ctg-kurva igen, en läkare kände på mig, kollade med ultraljud osv..

Mitt blodtryck är högt men inte farligt högt., Jag har en hel del äggvita i urinen men eftersom de konstaterade att bebis mår bra och rör mycket på sig så vill de vänta lite till.
Ska återigen lämna ett större urinprov, så vi har fått tid för återbesök på söndag. Då ska de kolla mina värden igen och även känna på livmodertappen och se hur mogen jag verkar vara..

Så, kanske på söndag?
Och Bebis i magen: DU ÄR VRÄKT! Kan du inte förstå det ? ;)

Sara, tack för ditt stöd!!

Har förresten tagit mig ork och tid att fota en massa layouter. Men jag fullkomligt Hatar att fota layouter när det alrig är riktigt ljust ute. Tycker kvaliteten är riktigt dålig på dessa, men visar dem ändå:

Denna layout blev jag inte riktigt nöjd med, vet inte vad det är som gör det.. men den föreställer min söta systerdotter i Kalmar i oktober.
image340


En layout till mitt barndomsalbum, jag och min syster och våra årliga luciafiranden för mamma och pappa. En DT-layout för Pysselpassion.
image341


Jag älskar detta foto! Bilden är tagen i somras ute i Figeholms skärgård. Texten beskriver hur mycket jag älskar att vara i denna skärgård och vilken ro det fyller mig med.
image342

Gamla bilder på äldsta systerdottern, från mars 2006. Gillar dessa kort men det har inte blivit av att scrappa dem förrän nu.
image343

Knasiga vänner som dummar sig på grillfest hos mig i somras.
image344

Inspirerades av de nya julpapprena jag köpt och klarade av julbilderna från 2006, och de svåra också.. när man äter mat och det är mycket folk på bilderna..
image345image346

En layout om min och Christians tradition att försöka komma iväg på någon julmässa varje år. Förra året var vi på Löfstad slott utanför Norrköping och det är detta layouten visar.
image347

Ingen förbättring.

Var hos barnmorskan idag på grund av havandeskapsförgiftningen.
Proverna visade mer äggvita i urinen och ytterligare högre blodtryck.
Ska tillbaka på onsdag, eftersom blodtrycket trots allt höll sig någorlunda inom normala ramar.
Men om det utvecklas som det gör nu så blir det nog förlossningen på fredag om inget hänt på naturlig väg tills dess... Så tänk lite på mig, är ni snälla...

Julmässa

Jag tar det lugnt, vilar och myser i vår rena fina lägenhet.
Jag mår inte dåligt alls, så jag hoppas allt är okej med blodtryck osv.

Idag var jag och Christian på Ekenäs Slott utanför Norrköping/Linköping på julmässa. Jag fyller år på onsdag så jag hade fått det besöket av Christian i födelsedagspresent så här i förväg, när vi inte vet när bebis tänker komma osv.

Det var en jättehärlig dag! Vi gick i lugn mak och tittade, vi fikade och köpte en hel del gott och fint. FIck ett halsband med ett hjärta av Christian, jättegulligt!

Här är några få bilder från dagen och en hög-gravid Malin. Beräknat datum om TRE ynka dagar nu!

image336image337image338image339


Havandeskapsförgiftning + värdering av lägenhet

.. Igår var jag på rutinkoll hos barnmorskan, men mina värden var tyvärr inte så bra. Konstigt att det kan vända så, har haft så bra värden hela graviditeten. Blodtrycket var ganska högt och jag hade äggvita i urinen, plus att jag ju på sistone samlat på mig väldigt mycket vätska. Så nu är jag beordrad vila, och om jag börjar må sämre i helgen så ska jag ringa förlossningen direkt. På måndag ska jag tillbaka på koll hos barnmorskan. Är blodtrycket högre då också så blir det förlossningen..

Det blir en Väldigt lugn helg med andra ord. Blir förmodligen biobesök ikväll för jag fick två biobiljetter i hejdå-present från jobbet och de måste ju utnyttjas nu! Imorgon ska vi på julmässa på Ekenäs slott, fick det i födelsedagspresent i förskott av Christian :) Lär ju inte bli så mycket tid att fira mig sedan. Men det blir som sagt en lugn mässa i min egen takt. Ska bli så härligt att bara gå dit och mysa ihop, fika ihop, titta ihop. Det är något vi verkligen gillar, sådana mässor.

Idag har vi haft värdering av vår lägenhet för vi har renoverat badrum, hall mm och ska lägga om våra lån. Det blev en bra värdering, vi har gjort en bra investering kan man väl lugnt säga! Blir ni nyfikna på hur jag bor? Okej då, ni kan väl få se då :) Har ändå fotat för jag ska göra ett minialbum om vår lägenhet - det är ju trots allt Christians och mitt första gemensamma boende och det boende som vår bebis kommer tillbringa sin första tid i!

Om ni undrar vart alla bebissaker är så är de faktiskt fortfarande i förrådet, om man bortser från BB-väskan som är packad..

Här är den nyrenoverade fina hallen!
image318

Och det nya fina badrummet:

image319image320

Här har vi köket:
image321image322image323image324

Sedan är det "Blå rummet", som är som ett halvrum som ligger mellan sovrum och vardagsrum och hall. Här har min sambo fått fria händer att inreda som han vill.
image325image326image327image328

Sovrummet..
image329image330image331image332image333

I vardagsrummet var det svårt med solen att ta bilder.. men här har ni en aning om hur det ser ut i alla fall.
Har köpt snygga matchande gardiner i svart med vita blommor på men de syns inte här.

image334image335

Så, så bor jag!

Hur bor du? Jag UTMANAR DIG som läser detta inlägg och som har en blogg, att lägga in bilder på hur JUST DU bor!  Skriv gärna en kommentar till mig om ni antar utmaningen så kan jag gå in och titta! Älskar att se hur andra inreder!

Jag.

Tonade håret igår. Så här ser jag ut nu, fast jag är inte så sur som jag ser ut, det är bara svårt att koncentrera sig
när man ska ta kort på sig själv juh.

image314

image315

image316

Magen växer.
Vart är fötterna?

image317

Boa-hysteri ...

.. jag hade någonstans sett fram emot ett par veckors vila när jag slutat jobba och bara skulle vänta på bebis, fixa det sista hemma och kanske till och med scrappa en del? Läsa om amning, förlossning och första tiden med barnet.. Njuta av att bara vara, läsa böcker, ta det lugnt..

Jojovisst.. här råder total kaos. Slippapper, blandat med slipdamm. Tapetrester blandat med tejp och kanske en hög med lim. Eller nåt.
Badrummet är inte klart. Handdukstork och duschhörna saknas, duschhörnan installeras på torsdag.
Hallen renoveras nu. Golvet kommer dock inte hinnas med nu, men snart är tapeterna uppe. Det blir dösnyggt, men tog bra mycket längre tid än någon av oss kunnat ana, för det ena ledde till det andra.. Helt plötsligt bestod det lilla projektet tapetsera även av slipning av alla dörrkarmar och trösklar, byte av golv.. och så skulle vi sätta renoveringstapet för att slippa bredspackla den fula vävtapeten, men när vi väl satte i gång så fick vi spacka vissa bitar ändå för den gamla tapeten bara lossnade i stora flak..

Vi har rensat i skåp, lådor och garderober. 10 papperspåsar med grejer går till Christians mammas loppis.
Det enda som egentligen är kvar att rensa i är mina kläder och det får vänta tills efter förlossning och några månader till, när jag vet vad som ska sparas, säljas, slängas. En ny garderob med massa härliga kläder ska inhandlas, det kan jag lova!

Men även att den där vilan uteblev så mår jag väldigt bra ändå. Det känns som att vi uppnått mer harmoni här hemma och vi har väldigt kul ihop när vi håller på att greja.
På fredag ska vi värdera lägenheten och sedan lägga om våra lån eftersom lägenheten gått upp mycket i värde.
Sedan ska några av möblerna ner i förrådet för det blir för trångt här hemma, och så ska alla barnsaker upp.

Sedan, kanske, jag får vila.
Om inte bebis redan bestämt sig för att komma då? :) Det återstår att se.

Återkommer med bilder på lägenheten så småningom, kan ju vara bra att passa på när det ska vara välstädat och fint!

161 vänner på Facebook..

Jag har 161 vänner på Facebook.
Det förvånade mig en del, det är rätt Många människor egentligen, och jag Känner verkligen alla som jag är vän med där.. Några få, kanske tre personer har jag inte träffat, företrädelsevis några stycken inom hobbyn scrapbooking.

Men av ren nyfikenhet från min sida gjorde jag lite statistik.
Hur känner jag egentligen de jag är vän med på Facebook?

* Riktigt nära vänner sedan så lång tid tillbaka att hur vi träffades är oväsentligt: 4 stycken
* Scrapbookinghobbyn: 8 stycken. Många av dem umgås jag med och pysslar tillsammans med.
* Universitetet & Norrköping (framför allt kompisars kompisar som jag träffat via uni): 42 stycken
* Familj
emedlemmar (tre kusiner, en syssling och en kusins flickvän): 5 stycken
* Exilen.
Folk jag träffade i slutet av 90-talet på en chat som heter Exilen. har träffat i princip alla i verkligheten genom allmänt galna chatfester och chatträffar. En underbar tid, som är svår att förklara. Dessa jag träffat här på Facebook är bara en bråkdel av alla jag träffat genom tiden på Exilen. 25 stycken
* Kalmarfolk Allt från grundskoleklasskompisar (förvisso bara en enda), gymnasieklasskompisar, bekanta, barndomsvänner från samma gata, folk jag träffade när jag var med i Kyrkans Unga, på olika läger etc.. stallkompisar etc etc 31 stycken
* Jobbarkompisar från Manpower Business Solutions: När jag jobbade i kundtjänst för två år sedan lärde man känna MÅNGA. 18 stycken finns på Facebook.
* Jag bodde och jobbade i England 1998-1999. Kul nog finns 7 stycken av gamla vänner på Facebook.
* Min sista arbetsplats på E.on, där finns en tjeja med på Facebook 1 stycken alltså.
* Jobbarkompisar från Kriminalvården där jag jobbade för ett år sedan: 5 stycken
* Från tiden jag bodde i Växjö år 2000-2001: 3 stycken
* När jag var i Karlskrona på ridläger som 14-åring eller nåt lärde jag känna många, och umgicks vidare med dem och deras vänner i sin tur. Tre stycken finns på Facebook.
* Jobbarkompisar från McDonalds i Norrköping och i Kalmar från tiderna där: 2 stycken
* Övriga, som är svårdefinierade, typ kompisars kompisar etc etc: 7 stycken

Ja så lurigare än så var det inte.. :)


En LO att visa + Smile Awards *uppdaterad*

Denna layout var mitt senaste bidrag till Scraputmaningens utmaningsresa. Det är bilder från förra vintern.

image312

I eftermiddag ska jag till Linköping, först till IKEA och sedan till några kompisar och fika. Nice!

Idag fick jag ett smile-award från AnnaStenman. Tack tjejen, du gör mig glad också! Vi får ses nästa gång jag är i Jönköping

image313

Människor som gör MIG glad och som jag skickar detta vidare till är:
Lena S
Silwerstar
Martina
Sara -Way over yonder
UniquelyMe
och
Spooky

(alla länkar finns här bredvid, är inte så haj på det här.. )

Tack försäkringskassan :)

Inte trodde jag att jag någonsin skulle tacka försäkringskassan men det gör jag just nu.
Jag hade gjort ett löjligt litet fel på ett årtal på min ansökan till föräldrapenning och de skickade faktiskt tillbaka min blankett och bad mig ändra! Nu kan man ju tycka att det vore ganska givet vad jag menade, men eftersom de inte kan ändra något på min blankett, vilket man kan förstå, så är jag ändå glad att de skickade tillbaka blanketten och inte bara lät mig förstå själv att jag gjort något fel - det har man ju hört att det har förekommit.

I lägenheten råder fortfarande lite halvkaos. När man bor på 68 kvm och renoverar i ett av rummen blir det lätt kaos i resten av lägenheten också. Tanken är i alla fall att vi ska värdera lägenheten i slutet på nästa vecka och även skriva om våra lån då. Sedan ska alla bebissaker upp från förrådet. Sedan kan bebisen få komma vilken dag som helst, men än så länge gäller det att knipa ;)
Nej, givetvis FÅR bebis komma nu med, men det vore mer praktiskt om han/hon väntade liiite till..

Min mage är STOR nu, och jag känner mig rätt otymplig men rätt glad ändå! I veckan är tanken att jag ska hinna med ett IKEA-besök och ett Gamleby-besök. Känns skönt att det händer saker i alla fall.

Jag har scrappat en del, bland annat till Utmaningsresan och de kan jag inte visa här ännu.

Var med på en skiss från Swescrapbook och blev faktiskt publicerad i deras blogg! *glad*

Denna layout var det, föreställande underbara Sara:

image311

hits