Sommar, sommar, sommar...

Har inte uppdaterat här på ett tag, har helt enkelt inte varit i närheten av en dator och så.

Har en hel del att visa kan man lugnt säga! Har haft en veckas semester och trots avsaknaden av härligare väder (läs: sol, värme, bad) så har vi hunnit med en hel del. Det har väl egentligen fokuserats mestadels på bärplockning, det blev mycket av den varan, men härligt som sjutton! Frysen är nu full med både blåbär och hallon och det finns kantareller som ligger på tork. Och jag kan säga att smörgåsen med stekta kantareller på inte var så dum den heller!


Men jag tänkte börja med att visa upp några LO:s som jag gjort på sistone. Jag börjar med två stycken med gamla foton.. Dessa foton är från min avslutning från universitetet för två år sedan. Det har bara inte blivit av att scrappa dem.. Men nu är det gjort. Dessa är ett par av dem, på de andra är det så mycket klasskompisar som jag inte har frågat om lov att visa på bloggen, så de får helt enkelt bara finnas i mitt fotoalbum.

Den första layouten handlar om de känslor som omgav avslutningsdagen. Bilderna är tagna utanför Hörsalen i Norrköping där själva diplomeringen och ceremonin ägde rum. Det blev lite suddigt i översta bilden när jag fotade.


image201

Den andra layouten är från efter själva ceremonin när släkten samlades hemma hos mig för att äta smörgåstårta och umgås.


image202


Sedan har jag tre nya layouter att visa från Greklandsresan. Jag har bestämt mig för att dessa bilder ska scrappas ganska snart, vet hur det blir annars, de förlorar sin charm helt enkelt. Har fortfarande Kretabilder kvar att göra från två år tillbaka och de känns allt annat än inspirerande..

Här är en layout om en strand vi upptäckte under vår scotertur:


image203

Denna handlar om vår båtresa från Parga till den vackra stranden Lichnos Beach. Gillar verkligen det här fotot, fokus ligger på bojen i båten och jag tycker det blev väldigt stämningsfullt!


image204

Och denna layout handlar om all växtlighet i Parga. Tyvärr syns inte texten på dymoremsorna (undrar varför de blev så konstiga när jag fotade??) men det står: Vackra blommor fanns verkligen överallt och fångade vår uppmärksamhet. Denna blomsterprakt såg vi under en promenad i Pargas små gränder.


image205

Har även gjort en del andra layouter som jag inte tänker visa upp. Har gett mig sjutton på att de där oinspirerande bilderna från 2005-2006 SKA bli scrappade, även om det inte blir de snyggaste layouterna jag gjort, så finns det minnen jag vill bevara. Så jag har scrappat en del med fokus på bevaring av minnen mer än själva layouten, så de tänker jag hålla för mig själv!


Semestern då.. Ja min första semesterdag, lördagen, åkte jag till min vän Miriam i Västervik. Vi hade tänkt ta en dag att sola och bada, men vädret ville inte riktigt det, även om det var uppehåll. Så det blev istället lunch på en klipphäll vid vattnet, medan Milton fick bada. Vi plockade massor av hallon och åkte sedan hem till Miriam och åt middag innan jag åkte hem igen. En härlig dag!


image206

image207

image209

image210
(Jag har mina nya glasögon på mig!)


image211


På måndagen åkte jag och Christian ner till mina föräldrar i Kalmar
där även mina söta systerdöttrar var. Tyvärr regnade det jättemycket de dagar vi var där, men vi var i alla fall ute i skogen, var på Kalmar slott och en sväng på stan. Här är lite bilder från dessa dagar:


Yngsta systerdottern i blåbärsskogen:
image212

image213

Svea och hennes älskade (smutsiga) apa:
image214

Söta Ebba:
image215

image216

Ebba har varit bland utklädningskläderna..
image217

När vi sedan åkte till Christians mamma för att vara några dagar där så blev vädret bättre! Vi njöt i fulla drag! Och vi plockade MASSOR av blåbär, kantareller och krusbär. Så himla härliga dagar!


image218

image219
image221
image220



image222

image223

Alla dessa underbara bär gjorde mig baksugen..Så jag bakade amerikanska blåbärsmuffins och fick blodad tand så det blev lite bullar också. Blir ni sugna?


image224image225

Nu är min korta semester med Christian slut, men det känns som att vädret ändå kunde varit bättre. Nu ska jag jobba en vecka för att sedan ha en vecka semester när Christian börjat jobba igen.. Typiskt, men så är det att vara lite av semestervikarie, det går inte att välja helt själv.


Sedan till det mindre roliga. Den 11 aug är det dags för begravning av L. Jag har nog inte förstått det, att hon är borta..  Det kommer bli en väldigt jobbig dag. Att se dina döttrar lägga blommor på kistan, att bara förstå att du är borta. Nej det går inte. Jag kan inte förstå och kommer nog aldrig förstå. Varför?


Sedan senast.

Den senaste veckan har fokuserat mycket på relationer i mitt liv.
Jag har på ett mycket obehagligt sätt insett vikten av att  ta vara på sina relationer och verkligen lyssna på dem i sin närhet. Att finnas där för sina vänner, på alla plan. Jag vill verkligen träffa alla mina nära och kära mer än vad jag gör just nu, men det finns inte alltid tid och ork. Men det som hände förra veckan fick mig att inse att jag verkligen vill det. Jag kan tyvärr inte berätta för er vad som hände förra veckan, av respekt för andra runtomkring mig, men tro mig när jag säger att ni måste ta hand om varandra, nu, idag, alltid!!! - och hur klyschigt det än låter.

Förra onsdagen träffade jag fina AnnaG med sin stora gravidmage på stan och vi var på Pysselpassion och så var vi och fikade på mitt favoritställe Choklad-och Muffinskompaniet och köpte helt UNDERBAR mousse. En med hallon och cheesecake och en med choklad och cheesecake - vi delade :) De var underbart goda och framför allt så snyggt upplagda! Anna har bilder, får snällt be om dem framöver. Tack Anna för en trevlig fikadejt, hoppas en scrapdag kan bli av snart, får väl se om vi hinner innan bebis dyker ut!

På lördagen åkte jag och Christian till Örebro för att träffa våra nyfunna vänner från Grekland, Mine och Rickard. Mine är gravid igen och det är jättekul! Dessutom har de en underbar 1 ½ åring- Alicia redan och hon blev välfotograferad när jag var där! Vi hade med en present åt henne, en pippväska, som hon genast stoppa ner sitt nattlinne i :) Vi var ute med hunden, fikade paj och glass på deras balkong, pratade och skrattade, tittade på bilder sedan resan och åt middag. Det märks att RIckard är kock! En helt underbar fläskfilégryta med myyycket vitlök och pasta, sallad och vitlöksbröd. Jag åt tills jag nästan storknade.
Vi hade en jättetrevlig lördag, vill dock inte lägga ut några foton här, har inte frågat om lov till det. Kul ändå, att människor man möter på sin semester snabbt kan bli vänner. Vi har verkligen trevligt tillsammans med dem, det är lättsamt och enkelt att umgås. Får hoppas att de snart kommer på besök till oss! Det dracks både öl, raki, vin och annat .. alltså, grabbarna drack och vi tjejer fick snällt hålla oss till fanta!

Även resten av veckan har varit full av umgåsande med underbara vänner.
Måndagen träffade jag Jennifer vid åtta på kvällen och inte förrän efter tio var jag hemma igen. Vi gick en riktig långpromenad runt hela Norrköping, Strömmen och bara njöt av den ljumma sommarkvällen. Ångrar så att jag inte hade kameran med mig! Detta måste göras fler gånger, det var så avslappnat, skönt och underbart.

Tisdagen träffade jag Sofie S efter jobbet och vi var och fikade och gick en sväng på stan. När vi var på stan så var det som om himlen bara öppnade sig, och värsta regnet kom och en riktig åskskur. Vi flydde in i en av galleriorna, som det finns gott om i Norrköping.. Köpte en jättejättesöt tröja till bebisen, en brun i retrostil på PoP. På rea dessutom! Sofie och jag träffas inte så ofta, men det är trevligt när vi gör det och det känns inte konstigt fastän vi inte pratar så ofta. Jag skulle så gärna jobba med det hon gör! Hon ska se om de kanske behöver folk framöver (läs: när jag inte ska vara mammaledig längre)

Onsdagen efter jobbet så åkte jag till Elle i Linköping. Vi käkade mat, pratade om veckans händelser och pysslade lite. Jag gjorde en layout som jag inte är sådär direkt jättenöjd med, men allt kan ju inte bli perfekt. Ska fota den lite senare och visa här. Det var skönt att träffa Elle och bara vara ett tag..

Magen växer massor! Tyvärr är inte min sambo den bästa fotografen, när jag ber honom fota tar han en bild och säger "klar", men jag ska tvinga ut honom på en fotosession framöver med mig, kameran, magen och Christian. Ska även ta med kameran till Miriam när jag ska hälsa på henne i Västervik i helgen. Och på måndag sticker jag och Christian till Kalmar på lite semester hos mina föräldrar. Får se vad vi gör resterande veckan, kanske blir det Rejmyre marknad på onsdagen? Vill verkligen hinna med lite myspys.. hoppas det blir fint väder så vi kan åka och bada i storsjön i Gamleby, och kanske även i Åby.. fast det kan vi ju göra någon vanlig kväll när vi är tillbaka på jobbet.
Har inte badat en enda gång än i Sverige i sommar. Hemskt! Men vädret har ju knappast varit så tilltalande.


Andra mer oviktiga saker som hänt:
- Jag har beställt nya glasögon, mina gamla har gått sönder! När jag gjorde den nya synundersökningen visade det sig att brytningsfelet blivit värre på mitt annars "bra" öga. Nu har jag -4,75 på vänster öga + brytningsfel, och på höger öga bara brytningsfel. Ja jag är ganska skev! Jag fick prova med den styrkan de kom fram till, i ett par sådna där låtsasglasögon hos optikern. (de lägger in rätt styrka genom att använda några skivor med rätt styrka) Och så tog han upp aftonbladets internetsida och frågade om jag såg någon skillnad. "OJ, är det så här texten ska se ut", utbrast jag. Tror det var dags för nya glasögon? Texten blev mycket tydligare och skarpare. Nu när jag vet att jag behöver mina nya så längtar jag efter dem massor, känner att jag ser sämre i dessa nu, det har jag inte tänkt på innan. Får lägga in en bild på de nya glajjorna här när jag fått dem.

Lång uppdatering, men nu vet ni vad som händer just nu.
Ta hand om er själva och varandra, lova mig det..!

Nya layouter

Här kommer nu de layouter jag lovade att visa er.

Jag börjar med mina första två layouter som designer för Pysselpassion. Allt material finns med andra ord hos
www.pysselpassion.se. Den ena är lite mörk, men jag fick bara inte till det.. Får försöka igen framöver kanske..

image196
Denna mörka layout som är finare i verkligheten, föreställer mig när jag var i Grekland i maj.. med en underbar glass!

image200


Min söta systerdotter full av bus i maj 2007.

Här är en sida jag tänkt mig som en förstasida till sidorna om semestern i Parga. Texten beskriver i korthet vad vi gjorde de olika dagarna.
image198

Och så en sida till min BoM (Boken om mig) om alla fina bilder som finns på min syster och mig och om alla upplevelser vi delar, Jag är den ljushåriga lilla tjejen på bilderna...
image199

Och så har jag ju gjort en layout till.. men den kan jag inte visa. Jag gjorde en jul-layout mitt i sommaren att skicka till tidningen. Får väl se om jag lyckas bli publicerad.

Tänkte bara avsluta med ett litet politiskt utspel...

Grattis alla moderater och alla andra som röstade på alliansen!
Alla de där pengarna som man skulle få i plånboken gick visst om intet? Höjd a-kassa, nu höjd bensinskatt, höjd premie på bilförsäkringen.. De där futtiga kronorna jag fick mer i månaden äts upp med RÅGE av de ovanstående besluten. Hoppas ni är nöjda? Jag behöver väl knappast kommentera att jag INTE röstade på alliansen....Suck.


Nytt gravidfoto

Detta är jag, taget nu i helgen. Tyvärr var bilden lite oskarp, men tyckte inte man såg det när jag gjorde bilden i svartvit i alla fall. Jag är nu i vecka 21.

image195



Min mamma har varit här i helgen och vi har varit och kollat på Islandshäst-SM. Riktigt skoj!
Och så har jag fått 1000:- i löneförhöjning på jobbet! Eftersom det är lite personalomsättning på jobbet just nu fick jag ta över andra arbetsuppgifter och då krävde jag högre lön. Det tycker jag var bra gjort av mig, för det kändes jobbigt först att göra det och säga "hörni jag är bra och är värd mer".. Men det gick ju vägen så..

Har scrappat massor i helgen, bland annat ska jag för första gången skicka in ett bidrag till tidningen. Får väl se om de vill ha det. Ska visa upp resten av vad jag gjort här i bloggen, men ska fota när det är ljusare ute, förhoppningsvis i morgon (det skulle bli lite sol då)

Ibland känns det verkligen som det slår tillbaka!!!

Det finns en sak som jag funderat en del över.. För två år sedan gick jag ut från min drömutbildning som många av er vet. Sedan den dagen har jag inte varit arbetslös överhuvudtaget men har hankat mig fram på jobb som inte har haft riktigt med utbildningen att göra, dels för att jag VILL jobba och dels för att jag alltid hört att det inte är bra med för stora hål i sitt CV.
Jag har även jobbat med saker som har med utbildningen att göra, men då har det varit några vik och tidsbegränsade anställningar.
Jag har sökt över 300 jobb och kämpar som en GNU för att få jobba med det jag älskar.

MEN, när jag kollar på en del andra som har gått min utbildning och även andra så har de inte jobbat direkt utan varit arbetslösa och har då efter x antal månader fått hjälp från arbetsförmedlingen med att hitta ett bra jobb inom rätt område, exempelvis ett plusjobb.
Jag är glad för att de får jobba med vad de vill, men för mig känns det så snett!
Jag kämpar verkligen och når ändå inte riktigt ända fram men har jobbat ändå!

Jag vill ha era åsikter om detta, kära bloggläsare!  Har jag valt fel väg? Skulle jag istället för att ställa mig på McDonalds, jobba i kundtjänst, vikarierat inom kriminalvård, med mera valt att bli arbetslös och den vägen fått ett bra jobb inom mitt område?
För min väg verkar inte fungera, jag har jättesvårt att få jobb trots ett genomarbetat och många gånger om ändrat CV, personligt brev som jag ändrar till varje ansökan och bra referenser. Jag börjar bli rejält bitter. Undrar vad jag gör för fel gång på gång på gång? Har varit på en del intervjuer till "kvalificerade" jobb, bör poängteras..

Vad tycker ni?

Vilken kärleksförklaring!

Idag när jag kom hem från jobbet fick jag en present av min underbara sambo...

En kärleksförklaring som han sa - för att jag bär på vårat barn..

En parfym från Clarins som heter "Par Amour toujours"

Den lilla sprayflaskan har ett hjärta längst upp..

image194

Jag blev alldeles tårögd. Åh vad jag älskar honom, och det barn jag bär på...

En härlig helg!

Igår, lördag var en sådan där dag som jag önskat att jag hade haft kameran med mig! Men men, det är inte alltid det blir som man har tänkt sig.
Vi började dagen med att städa iordning lite här hemma och åkte sedan till Bauhaus för att köpa en ny blandare till köket. Vi har fått en begagnad bänkdiskmaskin men måste ha en ny blandare med av-och påstängare för vattnet. Inte visste jag att blandare var så dyrt!
Vi kollade även på badrumsinredning eftersom vi ska renovera badrummet efter sommaren och innan bäbis. Men huh vad svårt det är att veta vad man vill ha! Och att komma överens och tycka om samma saker är ju nästan ännu svårare! Men men, vi ska nog komma på något. Igår kväll satt jag febrilt och bläddrade i diverse inredningstidningar för inspiration. Jag vet hur jag vill ha det nu, ska bara övertyga min kära sambo också. Någon som har något bra övertalningsknep? :)

Hur jag vill ha det i badrummet: Först hade jag tänkt, och nästan bestämt mig för, mörka ekmöbler i inredningen, mörkgrått golv och vita väggar. Men nu har jag tänkt om. Jag vill ha schackrutigt golv, vita lantliga gammaldags möbler i inredningen och vita, matta kakelplattor på väggarna. I taket ska det hänga en stor ljuskrona. Och så ska det vara svarta och rosa och ljusturkosa detaljer. Åh, jag kan verkligen se vilken harmoniskt och lugnt litet badrum det kan bli.. Ska bara övertala sambon såklart. Vad tycker ni, ser ni det framför er?

I alla fall, efter Bahaus så åkte vi på en liten spontan utflykt till Åby, en förort till Norrköping där vi tänkte vi kunde hitta något bra ställe att rasta hunden. Vi hittade ett stort naturområde med ett kärr, där det fanns massa fåglar. Jättevackert område och många som matade fåglarna där. Milton fick bada och vi stod och drömde oss bort om när vi åker dit med vårat barn och matar fåglarna... mmm...

Hemma stökade vi omkring lite i lägenheten och jag tog tag i något jag borde gjort för länge länge sedan: att sortera mina mönstrade papper! De har legat huller om buller ett bra tag nu och jag upptäckte ett flertal papper som jag nästan glömt bort........ Hade de sorterade efter tillverkare förut, men nu är det färg som gäller. Ska bara plocka och dona lite till och sedan sätta mig i scraprummet och försöka avsluta Kretaalbumet (det var ju bara två år sedan vi var där....), göra ett minialbum med mina ultraljudsbilder och påbörja ett gravidalbum med bilder och tankar. Och så ska jag skriva journaling till en layout jag har en idé till. Många idéer och så lite tid. Borde ju även städa och diska och allt det andra....

Nog snackat. Livet är rätt bra ändåså.

Har en layout att visa upp också. Har gjort många fler, men jag har en taktik nu.. Har så mycket gamla foton liggandes som inte inspirerar men som jag vill berätta någon historia kring. Så det är en del snabbscrappande som gäller nu, och så koncentrerar jag mig på de kort jag vill scrappa Egentligen istället. Det är bättre tycker jag, passar mig mer. Skulle inte fixa att ha ett annat album, ett vanligt sådant, för de bilderna, jag måste ha kronologisk ordning annars får kontrollfreaks-Malin ett utbrott :)

Denna layout är i alla fall inspirerad av en layout av AnnaB (se länkarna till höger) och av ett blogginlägg på Scrappiz av Malena. Jag hade helt glömt av min dymoapparat, nu älskar jag den igen!


image193

Nu ska jag sätta mig och läsa min braiga gravidbok - Från A till Bebis och klappa magen lite innan jag sätter igång med städning och scrapping!

hits