Första dagen med strumpor på.


Nu är det högst och ett tydligt tecken på det är att jag har tagit på mig strumpor idag. Under försommaren, hela sommaren och sensommaren är det strumplösa Malin som springer omkring. Men nu är det höst och det kändes faktiskt varmt och behagligt att ta på mig dem i morse. Nu behöver strumpförrådet inventeras för hösten!


Det är riktigt härligt höstväder ute, även om hösten är lite tidig tycker jag. Men det är kallt och klart i luften, solen lyser. Längtar efter de vackra löven.


Har en layout att visa också, även den i format 6x12. Gjord till hemlisutmaningen på Swescrapbook. Fotot föreställer ju givetvis mig som liten! Kommer ha mycket roligt med det här barndomsalbumet tror jag. Kommer även göra en del 6x12-layouter till mitt vanliga album tror jag, gillar verkligen det formatet! Det ärj u bara att ta till det braiga tipset att sy en söm i plastfickan som någon tipsade om.

image248

I övrigt boar jag här hemma för fulla muggar. Försöker få ordning, rensa, fixa och dona. Känner lite smått panik över hur jag ska hinna allt jag vill, men jag får ta en sak varje dag helt enkelt. Önskar att vi bodde större nu, det är verkligen FÖR trångt här nu. Vill ha mindre grejer och mer utrymme, tack!


Söta katter & Gravid mage

Måste bara berätta en så gullig liten sak.. När jag är ute och går med Milton (hunden) så brukar jag i slutet av vår runda släppa honom på en gräsplätt vid huset mitt emot, som är omgiven av häckar. Milton älskar att rulla sig i gräset där. När vi kommer dit brukar det helt plötsligt stå två katter i lägenheten ovan och titta på oss och Milton. De är på en högre höjd så Milton ser de inte men de är så gulliga! De följer Milton med blicken, och om fönstret hos dem är lite lite öppet brukar den ena katten sticka ut nos och tass och vilja komma ut till oss. De bara sitter där och tittar och tittar.. Och när vi går hoppar de ner. Skulle vilja ta kort på dem, men vet inte om lägenhetsinnehavaren skulle uppskatta det!

Och så lite irritation. Kan folk SLUTA MED att säga "oj när ska du ha egentligen, igår eller?", "oj vad stor du är, ser ut som att det är dags när som helst" "Är det verkligen inte tvillingar" "Ska du inte ha förrän om TRE månader?!" "Oj oj här var man framtung minsann"
DAAAAAH!
Jag har HELT NORMAL storlek på magen, den följer kurvan precis! Den kanske ser något större ut när jag inte ligger ner eftersom jag har fett på magen sedan tidigare. Men för guds skull människor SÅ STOR ÄR JAG INTE. Får folk uttrycka sig hur som helst till en bara för att man är gravid?!?!

Har lite scrappat att visa upp också, men det får bli en annan dag. Och bilder på magen.

Nya alster

Har väldigt mycket scraplust just nu! Känns härligt, men önskar jag hade mer tid. FInns så mycket att göra här hemma innan bebis kommer.. Men jag har i alla fall provat på det nya formatet 6x12 vilket jag ska använda till ett barndomsalbum om mig själv med bilder från mamma och pappa. De bilder jag själv har får sitta i de album de redan gör. Jag är glad att jag har en mamma och pappa som fotade mycket när jag var liten och som dessutom hade gått fotokurs och grejer. Finns MÅNGA scrapvänliga kort, det gillar vi!

Denna layout är tänkt som förstasida i mitt barndomsalbum. Det är alltså jag på bilderna :)


image245


Denna layout är inte om mig utan om den bebis som bor i min mage. Detta är en sida till mitt graviditetsalbum. På motsatta sidan finns det text där jag beskrivit varför jag fick göra ett ultraljud redan i vecka 11.
Älskar den där dikten jag använt på denna sidan, har inte skrivit den själv tyvärr..
image246


Det var allt för den här gången, men jag lär väl återkomma!

Och GRATTIS AnnaG till lilla Hannes!!

Två nya layouter..

.. har jag skapat. Fast jag är inte speciellt nöjd med dem. Men som min kära vän Lotta sa så kan inte varje layout bli den bästa man gjort. Det är ju sant, även om man gärna önskar att det vore så. Men antar att de duger för att bevara minnen och sitta i albumet. Har suttit och sorterat layouter och in i album. Det syns faktiskt att jag utvecklats. Tycker inte att de layouter jag gjorde 2004 är så himla roliga. Men det har ju sin charm!

Här är layouterna i alla fall:

image243

Följande layout gjorde jag via en utmaning på Familjeliv där man bara fick använda saker som låg på sitt skrivbord. Det enda jag plockade fram var cardstock och fotot. (bandet och banddekorationen har jag fått från fina Helena J)

image244

Nu ska jag sätta mig och scrappa en stund igen!

Idag är jag glad för att...


* Jag är extra extra glad för att min fina vän Silka ska flytta till Sverige & Göteborg igen! Hon har i nästan tio års tid bott utomlands i England, Frankrike med mera.. Och nog har jag varit och hälsat på men det blir ju inte samma sak. Nu är hon inom räckhåll. Så hon får räkna med många visiter från mig och bebis framöver!
Men jag är däremot ledsen för att min fina vän Mimmi lämnar Sverige igen och sticker till Hawaii och stannar ett bra tag.. Kommer sakna henne!

* Jag har köpt ett par Sobea mamayogabyxor, helt nya på Tradera till kanonpris! De ser så fina ut!
http://www.tradera.com/auction/auction.aspx?aid=46607673 Tänk att gå och skrota i dessa hemma nu under slutet av graviditeten och även under mammaledigheten.Mjuka härliga byxor som man ändå kan känns sig klädd i. Syns nog ännu bättre på www.babyshop.se under ÖVrigt, om ni är nyfikna. Har funderat på byxorna ett tag men inte tyckt mig ha råd. Och så får jag syn på dem på Tradera. Tur eller?

* Jag är inte lika negativ när det gäller jobb längre. Mycket kan man säga om den här upplevelsen med Lottas bortgång. Sorgen och frågorna har hängt över mig, men nu när det har lagt sig lite och jag kan se saker i ett vidare perspektiv så har jag insett att jag själv skapar min egen framgång och det är en tanke som har grott hos mig ett tag nu som nu fått fäste. Jag kan inte säga mer än så. Men jag tänker inte fastna i det ekorrhjul jag nu är i, jag ska ta mig ur!

*Bebis i magen gör mig lika glad varenda vareviga dag och det är för en gångs skull kul att handla kläder!

Vad händer?

Ja det kan man undra! Jag har i alla fall inte uppdaterat här på ett tag. Har en layout att visa, men den är inte fotad och jag vet inte ens om jag är nöjd med den så jag får se om jag visar den..

Så här är läget:
Vecka 32 var jag hemma i Kalmar nästan hela veckan. Det började i söndags med att jag åkte ner till Figeholm och hälsade på mormor och morfar och mötte upp mamma och pappa där. Vi var ute i skärgården hela dagen med båten och det var bara så underbart! Det är alldeles för länge sedan jag var ute där, det ger mig sådana varma minnen om barndomens somrar.. Lite bilder från denna underbara dag:

image239

image240

image241image242

Denna lediga vecka har varit hektiskt men underbar. När jag åkte hemifrån Norrköping så kändes det så tomt utan Christian. Vet inte om det är på grund av att jag är gravid som jag känner extra mycket så. Jag saknar honom jämt annars när jag åker iväg med men det här var extra starkt.
I alla fall har jag gjort massor massor med saker! Jag har scannat in massa diabilder hos mamma och pappa som jag ska ha till ett barndomsalbum/minnesalbum om min barndom. Jag har träffat fina fina Sara och suttit i hennes skogsträdgård och bara varit och reflekterat och mått bra.
Jag har varit på rearunda på stan med mamma och shoppat loss. Vi har varit på Ikea och handlat lite babysaker.
Jag, mamma och pappa har varit på Rockneby marknad. Vi har varit på Öland och badat. Jag har suttit på Kattrumpan (strand i centrala Kalmar) och bara mått bra. En så härlig vecka!

Sedan stundade det oåterkalleliga. Lottas begravning på lördagen. Jag har inte riktigt smält den dagen. Det var en väldigt vacker och ändå hoppfull begravning trots allt, tack vare prästen. men det var jobbigt. Mycket mycket jobbigt. Jag återkommer med lite känslor och tankar kring den dagen, för den har gjort att jag har tagit ett beslut om en sak. Men jag återkommer till det. Låt mig säga så här, ta vara på varandra. Era relationer. Varandra. Och ni skapar er lycka själva.

Annars mår jag bra, benen är lite svullna så här i värmen, men jag överlever!

Biten av scrapbacillen

Jag har blivit "taggad" av The Valkyria, som image232. Tack gumman,. det värmer! Men framför allt värmde det hon skrev om mig, som person. Så här skrev hon: Så denna gången ska jag ge extra uppmärksamhet till två nätbekanskaper som jag gillar allra mest för deras person, deras berättelser, deras insikter, jävlar anamma och tankar. Det är begåvade, och rakryggade tjejer av den sort jag gillar. Ärlighet varar längst. Hurrar för Epona och Mysmasken.

Och vet ni - det är precis så som TheValkyria beskriver mig som jag-vill-vara. Och då är det extra häftigt att en person verkligen beskriver mig så, och känner mig på det sättet. Jag hoppas vi kan träffas i verkligheten någon gång, för det är väldigt givande TheValkyria, att maila med dig och att sätta ord på mina tankar inför dig, för du förstår och du ger respons, och jag hoppas att du känner att jag gör detsamma. Du är bra!

Jag vill tagga vidare till Moma, för att hon är den hon är. Hon rockar!

Men det var ju layouterna jag skulle visat igår som jag ska visa och inget annat. Jag har blivit biten av scrapbacillen på allvar och jag hoppas att den infektionen stannar länge länge! Jag har hittat ett flyt i pysslandet som jag inte haft på väldigt väldigt länge, och det känns underbart. Det känns som att jag hittade min stil. Det är ganska enkla layouter, men jag är faktiskt väldigt nöjd med dem. Genom mitt nya sätt att scrappa - att jag scrappar väldigt simpla layouter med kort som jag vill bevara och sedan lägger ner mer kraft på de jag verkligen vill scrappa gör att jag kommer igång med scraptänkande. Det fungerar för mig. Men sedan är jag ju kontrollfreak också, vill att alla foton jag vill ha scrappade ska finnas kronologiskt insatta, för så har alla andra album i mitt liv fungerat och så ska det fortsätta. Att ha massa foton liggandes, om låt oss säga 10 år, från 2005 eller nåt, det skulle inte kännas roligt för mig. Jag framkallar inte alla kort, utan de kort som inte ska scrappas är kvar i datorn, och det är en annan sak.
Lång utläggning, mycket svammel, säg gärna era åsikter i frågan.

Här kommer en bunt layouter, alla gjorda denna vecka:

En layout om vår underbara hund Milton. Fotot är taget efter att han badat i Storsjön, Gamleby i våras. Om texten inte går att läsa så står det: Milton, du är vår ögonsten. Du är så vacker och klok, det finns ingen annan hund som du. När du kommer till mig och vill kramas så smälter migg hjärta. Dina uttryck med ögon, öron och kropp, din mjuka päls och snälla ögon gör dig underbar. Att se dig, trots att du är nio år, leka med dina pinnar ochleksaker gör mig så lycklig. Det finns så mycket som är underbart med dig!
image233

En freestyleinspirerad layout från när jag och mamma var på Öland i våras. Pluttarna på cardstocken är målade med akrylfärg. Bakgrunden är ljusgul, men det blev inte bra färg när jag fotade..
image234

Favorit: morfar, ja det tycker nog Svea ofta :) Bilder från vår släktträff i Bussvik i våras.
image235

En semesterlayout från parga, Grekland i maj. Christian blickar ut över en av stränderna.. Gillar det här fotot, för Christian blev verkligen skarp och det andra runtomkring lite mindre skarpt.
image236

Ännu en semesterlayout. Christian som dricker öl och äter toast innan vi ska vidare!
image237

En väldigt personlig layout om den tuffa vintern och våren som varit, mycket som hänt inom familjen och oss också, men att våren ger en hopp om att allt bara kan bli bättre.
image238

Det var allt för den här gången. Hoppas ni gillade mina alster :)

Bebisinköp!

Hade tänkt att uppdatera bloggen med lite nya layouter som gjorts i veckan och som jag faktiskt är rätt nöjd med, men nu är det kväll och jag kan inte fota mina LO:s utan att det blir massa lustiga blixtar i bilderna, det går bara inte! Får vänta tills imorgon helt enkelt.
Men istället kan jag visa lite saker som köpts till bebis på sista tiden! Det finns så mycket gulligt att köpa och vi försöker köpa lite olika storlekar och sånt som både passar tjej och kille. Det finns så mycket tufffa kläder!  Jag är i vecka 25 nu, det är inte klokt vad tiden går! Känner att mina vanliga tröjor börjar bli små nu, har mest satsat på att köpa mammabyxor.

Nåja, här kommer en bebisgrejskavalkad :)

UNDERBAR tröja från PoP i retrostil! Bara älskar den!
image226

Blev SÅ kär i denna lilla pyjamas från PoP, kunde inte motstå.. dessutom var den på rea :)
image227

Denna tröja har pappa Christian köpt på bilträff... :)
image228

Pyjamas nr 2, från Lindex
image229

En liten mössa som pappa Christian absolut var tvungen att köpa :)
image230Mysig badcape från H& M..
image231

Imorgon sticker jag till Kalmar på semester, ska ut i Figeholms skärgård på söndag och det ska bli SÅ underbart!

hits