Här är jag!

Om ni undrade. Var ju ett tag sedan jag skrev nu!

Lite goda nyheter! Jag trivs bättre på mitt nuvarande jobb. Jag vill fortfarande inte jobba med det jag gör, men okej, jag får väl göra det bästa av situationen. Detta insåg jag när en av mina chefer hade ett samtal med mig om varför jag gjort så dåligt resultat på sista veckorna. Han var inte nedlåtande eller dum, han bara genuint undrade hur jag mådde. Jag berättade - precis som det var. Han var nog lite chockad över min ärlighet, men det är sådan jag är, varken mer eller mindre. Samtalet med honom gav mig en kick. Han visade att han tror på mig, och den dagen gick allt mycket bättre och jag insåg också att jag nog varit lite grinig mot mina arbetskompisar också på sistone, stackars dem!!

Och dessutom, samma dag som detta mötet, på morgonen dock (mötet var på em) så var det en av mina andra chefer (har totalt 3 stycken) som frågade om jag var bra på att skriva. "Javisst", sa jag, för jag har skrivit väldigt mycket i mina dar, och han undrade om jag kunde hjälpa honom med att skriva en slutrapport. En timme och tre kvart senare var jag klar och han bara stod och gapade och undrade hur jag redan kunde vara klar när det var första gången jag skrev en slutrapport. Han ska nu läsa den, liksom några andra ansvariga, och om jag gjorde det tillfredsställande så finns chansen att jag kan få avlasta även framöver! Det vore ju så kul att få göra något annat och dessutom, vem vet vart det kan leda?

Som om inte detta vore nog, så hade min chef nr 3, medlyssning på mig när jag sålde igår fredag. De sitter helt enkelt bredvid och lyssnar. Sedan gick vi och pratade om vad han hade att säga om hur jag presterade och tog kunderna. han sa att jag var klockren! Iofs var jag motiverad då också, och jag vet ju att jag kan! Han säger att jag kan ta kunder på deras nivå att det märks att jag är glad, positiv, trovärdig och full av energi. Han undrade om jag som person var sådan att jag ville ha mycket på gång samtidigt och jag sa att han inte kunde beskrivit mig bättre, och att det är därför jag finner säljjobbet så omotiverande och ostimulerande. Men han sa att jag skulle ta åt mig och att han tycker att jag är kanon! *lyser som en sol*
Även om jag som sagt inte-bryr-mig-nämnvärt om att jag är en bra säljare eller inte, för jag VILL INTE sälja, så är ju lite pepping och lite positiva omdömen inte helt fel för att orka med, ett tag till..

Så idag har jag scrappat med. Blev en snabbscrappad sida, har så mycket bilder just nu! Men jag är ganska nöjd ändå, min vovve Milton och sambo Christian är det på bilderna:

Milton


En liten rädsla, längst ner i magen.

innan Du läser det här vill jag säga en sak: Det här är mina åsikter. Jag dömer inte dem som inte tycker som jag, men jag kan ha svårt att förstå vissa resonemang. Det betyder inte att jag inte respekterar andra.

Med det sagt så vill jag säga det jag hade på hjärtat och det är att jag hade ont i magen igår när valet var klart.
Jag är humanist. Jag tror på människor, jag tror på samhället, jag tror på välfärd. Jag tror Inte på "sköt dig själv och skit i andra". Jag tycker att det finns mycket i samhället som kan bli bättre men inte på det sätt som de blå tycker att det ska bli bättre. Absolut inte. De kommer ju garanterat hålla sina vallöften i alla fall, med sänka ersättningar hit och dit och människor som får det sämre och sämre och klyftorna som ökar och ökar. Har du råd? Ja men gå då till den bästa läkaren med bäst utrustning och bäst lön. Har du inte råd? Ja men varsågod, där borta är kön. Har du blivit av med jobbet? Ja men sköt dig själv. Det är ditt eget fel.

Jag klarar det inte. Jag tycker det är fel idag att vår välfärd utnyttjas, absolut, men att sänka ersättningarna, gör ju bara att de som faktiskt behöver hjälp (för de finns!!!) drabbas och att de som fuskar fortsätter med det. Bättre kontroll kanske är bättre? Det behövs inget storebrorsamhälle, bara förståelse och så lite koll.

Och så detta med sänkta skatter. Det gynnar bara de som redan har pengar. De som inte har pengar, ja varsågod, 400 mer i plånboken kanske. Men betala dubbla priser för sjukvården, betala för barnens mat i skolan och diverse annat, och vips, så kostade det visst mer än det smakade..

Och så jobben. Idag finns ingen bra jobbpolitik, jag håller med. Men det sätt som de blå vill skapa jobb, ja det vill jag se innan jag tror på. Men visst, försök. Och ingen blir gladare än jag om de lyckas bättre än vad jag trodde, så att min klump i magen försvinner...

Jag vill inte leva i det kalla Sverige jag vaknade till idag.

-----

Läste precis på Aftonbladet:

"Hushåll som äger en villa med högt taxeringsvärde, har små lån och där två vuxna arbetar är de största vinnarna på maktskiftet. Förlorare är de som lever på sjukpenning eller a-kassa."

Det bekräftar min oro. Fy farao.

Det där nya projektet..

.. som jag lite "hemligt" nämnde i mitt inlägg häromdagen är på gång nu.
Jag kommer inte byta jobb - ännu tyvärr. Men jag kommer få stimulans och göra något jag kommer ha nytta av.

Jag ska få gå Röda Korsets tjejgruppsutbildning! Det är en samtalsledarutbildning över en helg och sedan då arbeta ideellt som samtalsledare. Det är en mycket bra erfarenhet, samtidigt som det är något jag kan se fram emot och känna mig engagerad i och.. ja, det ska bli underbart att känna.. ett engagemang. För det om något saknar jag på jobbet. Ja, det är nog det jag saknar mest. Nu sitter jag bara av tiden och skakar på huvudet åt de pengagalna provisionsjagande personer som sitter bredvid mig.

Well, all for now. Måste se till att ladda upp mina senaste LO:s också.
Kom även på att det nog finns ungefär 10-15 layouter i Elles butik som inte jag visat på nätet! Måste nästan se till att fota dem och lägga ut dem!

Tillbaka till jobbet..

... ja imorgon är det dags igen. Behöver jag säga att det är med blandade känslor? Det är väldigt skönt att vara frisk från lunginflammationen. Det är fruktansvärt att komma tillbaka till mitt avskyvärda jobb.
Men jag har lite projekt på gång.. vi får väl se vad som händer!

Lite nytt pysslat också, och så har jag städat pysselrummet, VÄLBEHÖVLIGT.
Ska lägga in det nypysslade här så fort jag hinner.

Å ja just det. Jag blev ju omnämnd i Lifetimemoments nyhetsbrev, hipp som happ! Tack alla ni som grattat angående detta, det värmer, verkligen!

Jag och Christian var ute med några vänner igår och tog en öl.
Idag har vi varit på härlig höstpromenad. Är inte vädret underbart så säg? Den höga klara luften och solen. Jag njuter!Tänkte bara visa..

...några ganska nya layouter...

11250-8911250-88nr1

De två översta är DT-layouter för Minelle.
Den understa har en lite ovanlig dekoration, bandet där det står "attitude" är ett presentband som satt på ett paket jag gav till min sambo från Jack & Jones. Behöver jag säga att jag haffade det bandet direkt?
Den översta layouten har papper från Basic Grey och föreställer min systerdotter i somras på Öland. Den andra är från Kolmården i somras. Den tredje visar på min systerdotters temperament och attityd..

Enjoy!

Malins måbra-recept


Jag ska må bättre.

Jag måste ha en handlingsplan, annars går jag under. Ofta går jag under ett tag, liksom känner av bottnen med tårna för att sedan ta spjärn och ta mig uppåt igen.
När jag är frisk från min ihärdiga sjukdom ska jag ha en underbar höst. Jag ska självklart fortsätta att söka jobb, och göra andra viktiga saker men jag ska framför allt:

* njuta av hösten. Njuta av allt som händer i naturen. Gå långa promenader. Titta på löv, äpplen och frukt.
* jag ska ta hand om mig själv. Ta en halvtimme efter jobbet, när jag kommer till Norrköping då och då, sätta mig på ett café med en varm choklad, en bra bok och bara vara, för att jag vill. Ta ett långt bad.
* Jag ska ta hand om mina vänner. Fika, bjuda på middag, umgås, skicka en hälsning bara för att.
* jag ska ta hand om christians och min relation. Vi får inte fastna i vardagstristessen, då går vi under. Vi måste göra det där lilla tillsammans, det där vardagliga som gör att relationen klarar sig. En mysig tv-kväll, en promenad, en tur till ett café, bara åka en sväng med bilen, gå på bio, träffa vänner.. ja vad som helst, bara vi GÖR något
* jag ska engagera mig ideellt i Röda Korset för att jag vet att jag skulle må bra av det.
* Jag ska ta hand om mitt hem. Rensa, röja, städa. Vet att jag gillar det bättre när det är så, trivs bättre, blir lugnare. Och så ska jag laga mer mat, baka bröd, göra muffins, fylla frysen med gott. Jag vet att jag slappnar av, att jag tycker att det är roligt att leta recept och laga god mat.
* Och så ska jag scrappa, för då mår jag bra.

Kontentan är att jag måste bli bättre att ta vara på ögonblicken, livet, just här och just nu. Gör jag det så löser sig det andra också. Hoppas jag.


pssst.... Har fyra nya LO:s med, ska bara fota dem och lägga in dem först..

Man ska inte ropa hej..

..och det var kanske det jag gjorde sist här när jag skrev ett glatt inlägg.

För nu har jag varit borta i nästan två veckor från jobbet. Har lunginflammation och har ärligt talat aldrig varit sjukare i hela mitt liv. Jag känner mig som 90 år, kan inte ens gå ner tre trappor utan att bli superduperanfådd och hosta som en idiot och behöva lägga mig ner.
Det är inte normalt!
Jag har haft 40 graders feber och hosta. Yrat, svettats, frusit...

Att jag dessutom missade Örescrappen, inte kunde träffa en vän som var i Norrköping på tillfälligt besök, missar stor fest ikväll liksom har fått reda på att jag måste betala tillbaka på skatten när jag trodde att det åtminstone skulle gå ungefär jämt ut, plus att jag förlorar massor på att vara sjukskriven i tre veckor när mycket av min lön består av provision, gör att mitt liv känns så himla bra. not.

Jag kan inte lägga ut på internet, i en blogg hur jag mår just nu i mitt liv, utöver det fysiska. Det vore inte shysst mot mig själv, eller de i min närhet.

Därför får jag återkomma när jag är mer positiv och NÅGOT ända litet positivt händer i mitt liv. Det kanske dröjer ett år eller så?

Nu ska jag krama Milton. Unconditional love.och just det, ni underbara människor som erbjöd sig att läsa mitt cv, kommer höra av mig till er, så fort jag blir frisk och kan sitta upp igen.. (tack och lov för säng + bärbar dator)

Hoppas ni inte ledsnar på min blogg när det är så här negativ, ledsam och deprimerad som den är just nu. Men om ni som jag ändå någonstans tror att det kanske kanske kanske kanske svänger och blir bättre så kommer det ju synas, även här.

hits