Bokat semester!


Jag och Christian har bokat semester!
I två nätter ska vi bo på detta underbara Bed and Breakfaststället: http://www.lognasgard.se

Vi hade gärna bott där tre nätter men det var uppbokat de andra dagarna, så vi sa att vi får leta oss vidare efter det, kanske bo en natt på någon camping där vi känner för. Vi ska bara äta gott, bada, njuta av omgivningarna, prova på keramikverkstaden på gården förstås, cykla, vara...

HÄRLIGT!

Och imorgon ska vi kolla på hus! Visst är det fint?
http://www.tinyurl.se/e2e672

Scrappat har jag gjort också, men inget som är redo att visa här än..

Pysselsugen är jag, men mer i lägenheten - balkongen ska bli mysig nu när det är sommar. Och så ska jag köpa en hylla till mitt skrivbord och en lampa till vardagsrummet. Vi ska ner någon dag nu och röja i vårt sommarrum nere i Gamleby också. Ska köpa lite småsaker dit, så det blir somrigt och härligt.

Det var också så härligt när jag kom hem häromdagen och Christian hade varit hos sin mormor och plockat massa härliga blommor. Dammsugit hade han gjort också. Hela lägenheten doftade ljuvligt! Tog kort på blommorna, men de är kvar i kameran än så länge, så de ska läggas upp här i sann blom-Zarischa-anda (ja jag härmar dig lite Zarah :) )

I veckan var jag på kryssning med jobbet och det var FANTASTISKT roligt! God mat, härligt umgänge med jobbarkompisarna och goda drinkar. Handlade lite i taxfreen, bland annat en flaska likör och en ansiktskräm.

Ja det är väl det som hänt sedan sist jag skrev här. More to come!

Varit på släktträff

I torsdags var jag och Christian i Figeholm på släktträff. Hela tjocka släkten var där, men tyvärr kunde vi inte vara utomhus så mycket eftersom vädret slog om så mycket mellan regn och solsken. Det var trevligt att träffa hela släkten, vissa av dem har jag inte träffat på länge. Dessutom var nog detta sista kalaset i mormor och morfars hus, snart flyttar de till lägenhet. Känns riktigt vemodigt. Kommer sakna huset, trädgården, alla minnen.. 
Hann knappt prata med alla på träffen, mycket för att en liten Ebba skulle leka och busa med mig hela tiden, hon är för underbar min lilla systerdotter.

En hel del kort blev tagna på träffen, här är några av dem:

11250-5211250-5111250-5011250-4911250-4811250-471

Jag kan knappt tro att det är sant!

JAG SKA PÅ INTERJVUUUU!

Ja jag ska villigt erkänna att jag börjat misströsta. Jag har sökt så otroligt många jobb, och inte har jag kommit någon vart med det egentligen. Men i helgen fick jag mail! Jag ska på intervju för en doktorandtjänst på Tema Barn, Linköpings universitet, och det är också där jag skrev min magisteruppsats!

Det var 157 sökande till tjänsterna, det är 5 platser och de kallar någonstanns mellan 10-20 personer till intervju. Och jag är en av dem! Jiha!

Det känns otroligt bra och det skulle kännas så stimulerande med detta jobb! Sedan är nackdelen att det innebär fortsatt pendlande till Linköping. Men doktorandtjänster är relativt fria så det ska nog gå vägen.

En LO har det blivit i helgen också, annars har det inte hänt så mycket. Har varit en lugn helg, fick en order av mina vänner här och där att ta det lite lugnt med tanke på att jag mått dåligt på sistone. Och det har jag gjort. Mår faktiskt ganska bra idag. Tror också att jag haft en sväng pollenallergi.

Jag säger bara en sak till om helgen: LORDI ROCKS!

Och här är helgens LO; bidrag till scrapliftutmaningen på Scrappiz. Jag har liftat MOE. Denna bild har blivit lite underlig i upplösningen, men håll till godo!

harligt


Oj, jag har visst varit produktiv!

Vet inte om det handlar om att jag inte mått så bra de sista dagarna, men min inspiration när det gäller scrappandet har FLÖDAT! Jag har gjort en massa layouter och var nere på Minelle med dem idag. Fick också en massa nytt material från henne. Härligt! Detta är alltså mina DT-layouter!

Men men... jag har gjort ett fatalt misstag! Jag har STAVAT FEL på en LO och jag VÄGRAR göra om!
Prinsessa stavas alltså PRINSESSA och inte PRINSSESA!
Jag retar iHJÄL mig på detta!
Jag är faktiskt BRA på att stava, normalt sett!
Satt nog i helt andra tankar när detta gjordes...

Så, här kommer hela högen! Kommentera av glatta livet, snälla!

vinterlandsalitenprinsessamormorfarmormormidsommarBarbapappaballerinaVarit på möhippefest förra helgen
11250-36

Förra helgen var jag på möhippefest, min kompis som hade festen har vänner från olika håll så hon förväntade sig ingen möhippa utan ordnade en fest istället! Och det var ju kul! Så jag och några andra tjejer gick ihop och köpte ett album, jag gjorde en förstasida och så ska vi framkalla bilder från festen och sätta in i albumet åt henne. Kommer även bli plats över så hon kan ha sina bilder från bröllopet däri också, om hon så önskar. Vi ska inte scrappa bilderna, utan bara sätta in dem med någon enkel dekoration eller rubrik, istället blev första sidan mer scrappad.


Annars är det inte så bra med mig. Känner mig usel som inte lyckas få ett vettigt jobb. Jag vill ju SÅ gärna jobba med det jag är utbildad till!!! Det känns som att ALLA lyckas, men inte jag. Min vän M. går ut min utbildning om en månad och hon har fått jobb -direkt. Toppjobb dessutom, 21 000 i igångslön. Istället sitter jag på fuckingcallcenter och terroriserar stackars människor som inte alls vill att jag ska ringa. JAG VILL JU JOBBA!!!! Har en stor klump i min mage för detta och vet inte hur jag ska lösa detta, hur jag ska komma vidare.

Faan faaan faaan.


Ursäkta svordomar. Bara mår inte bra. Återkommer när jag är på bättre humör :(

Lite roligt på jobbet..

... jag fick ett gott skratt på jobbet igår.
Sitter tillfälligt och säljer för telia och ringer upp. Hamnar hos en pojke som jag presenterar mig för och sedan ber att få prata med hans pappa.
Då hör jag sonen säga: - Pappa, du har telefon, det är Cirkus Maximus

*lägger sig ner och döööööööööööör av skratt*

Och du Jenny som läser min blogg och som är syster till Kirre - visst kommer jag ihåg honom! Du får hälsa från mig :) Men jag kunde inte kontakta dig på något annat sätt, hittade ingen mailadress eller någonting!

Spännande saker som händer!

Det är så otrolig spännande det som händer just nu!

Jag har mått dåligt ett tag nu mycket på grund av att min farfar gick bort . Han lämnade kvar så många frågor eftersom han aldrig velat prata om sin bakgrund och om sitt liv innan han kom till Sverige. Han föddes 1921 i turkiet. Den delen av turkiet blev sedan en del av armenien och de flesta armenier från Turkiet blev förföljda.
Han var tvungen att gå med i ryska armén under andra världskriget och hamnade i arbetsläger i Norge. Han lyckades sedan fly till Sverige. Han har aldrig varit tillbaka i sitt hemland och aldrig haft någon kontakt med någon, med risk för att klassas som desertör. Han har aldrig berättat speciellt mycket från sin liv innan han kom till Sverige, inte ens för min farmor, men man har märkt att han har varit ångestfylld på många sätt, han har upplevt många fruktansvärda saker.

Innan farfar dog har jag försökt prata med honom om hans liv innan, men han har bara gett ytliga svar. Nu när han är borta är det så många frågor som jag inte har svar på, jag vet inte ens vad hans mamma hette, eller någonting. När dödsboet skulle upptecknas kom ett personbevis på min farfar och vi fick då veta hans födelseort, Uluchanli. Denna ort verkar dock inte finnas kvar, den finns inte på internet och inte i någon kartbok.

Så jag började istället leta efter vårt efternamn på internet, vilket iofs inte är första gången. Hittade ett par mailadresser och mailade till några, och av en forskare i Tyskland med samma efternamn som jag, fick jag svar direkt! :

"Dear Malin,
You are right, you name is typical for sowiet people and very typical
for people from Armenian Azeri. But your grandfather could be a
Azerbaijanis from Armenia. But the word aserbaijanis as nationailty
used
since 1937. Before all azerbaijanis from this regions called by russian
as turkish, tatar or some another.
The willage of your grandfather is in Armenia and it was renamed by
Armenian nationalists. All people from this region displaced into
Azerbaijan during the war between Armenia and Azerbaijan. They are
mostly in Baku.
You can find your relatives in Azerbaijanian website. When I go the
nächst time to Baku/Azerbaijan I will ask people/ refugees from Armenia
about Uluchanli. I know something you will hear from me.
By thy way I come from Azerbaijan but from Northern part. Perhaps my
grandparents displaced from Armenia too. I don't know. My relatives
lives in Baku now.

My best wishes
Dr Magsud Masimov"


Det är så häftigt! Han hjälper mig alltså, och nu har vi tät emailkontakt jag och den här mannen. Tänk vad internet kan göra!

Det är klart att det hade varit lättare på många sätt att fråga farfar om sådana här saker, men han ville inte prata om sådant, han var en väldigt innesluten och speciell person. Hur han var som liten kommer vi aldrig få veta, men livet kan inte ha varit så lätt i 20-talets Ryssland, så lite kan man ju föreställa sig i alla fall. Men jag vill veta vart han föddes, och kanske till och med, om jag har förbaskad tur, hitta släktingar! Jag skulle vilja åka dit. Hitta mina rötter.


hits