Julberättelse

Jaha då var julen nästan över för den här gången.
Men härligt har jag haft det!
Julafton jobbade jag. Det var inte så jobbigt för min del, vi hade lite mysigt på jobbet, blev bjudna på julmat och så. Värre för Christian då som satt hemma själv. Till och med Kalle Anka lyckades jag se lite av faktiskt. På kvällen åt vi julmat tillsammans. Hela lägenheten var så fin med julpynt och en alldeles underbart vacker julgran. Jag fick scrapsaker av Christian!!! Han hade letat sig fram till scrapbutiken här i Norrköping och varit och handlat så fina saker! Fick en burk med blommor, Chatterbox mall för doodling, tags, foam stamps, ett sigill med mera..

På juldagsmorgonen satte vi oss tidigt tidigt i bilen. Sedan åkte vi till Gamleby och lämnade hunden hos Christians mormor, vidare till Figeholm där vi hälsade på och bytte julklappar med min mormor och morfar. Jag fick lakan och choklad.
Sedan vid lunch var vi framme vid målet - Kalmar.
Intensivt lekande med systerdöttrarna, paketöppning, mat och mys framför tv:n blev kontentan av dagen.
Fick massa fina julklappar, bland annat pengar, en bok, badskum, sköna handdukar, en liten tomte, ett tungt prydnadshjärta från Village, tofflor och en vacker skål. Jag tror det var allt.

Vid annandagslunch var det dags för mig och Christian att åka igen.. Mycket bilfarande måste jag säga.
Jobbade sedan onsdagen och idag torsdag har jag och Christian myst hela dagen. Vi åkte till Söderköping och spelade bowling och åt mat. Riktigt roligt även om jag inte är så bra på bowling..  klotet hamnade i rännan ett par gånger, men lyckades även med både strike och spärr, så det så :)

Har även scrappat en hel del idag, alster kommer att visas här inom kort.

Hemligheten kan ännu inte avslöjas. Sorry. :)

Det blev inget...

... jag fick inte doktorandtjänsten tyvärr.. Det känns tråkigt för jag hade hoppats på det. Men samtidigt är jag inte i samma sits nu som förra gången jag sökte en sådan här tjänst. Jag står inte i sjön, jag har ett helt okej jobb och jag ser det som en stor fördel att jag nu arbetar direkt med människor och att jag senare i min "karriär" kan arbeta mer med utredningar och liknande. Livet går vidare. Och det mail jag fick var fint:

Hej Malin

 

Tack för senast - och det intressanta samtalet med anledningen av tjänsten som doktorand inom pedagogiskt arbete. Tyvärr måste jag dock meddela att tjänsterna erbjudits till andra personer.

 

Det var ett svårt val då vårt bestämda intryck är att samtliga de sju personer vi träffade är väl kvalificerade och utan problem skulle kunna genomföra en forskarutbildning. Och vi vill verkligen uppmana dig att försöka igen. Vi själva hoppas att kunna utlysa fler tjänster i slutet av 2007.

 

Det är förmodligen en ringa tröst för dig men det känns ändå viktigt att förmedla. Du får naturligtvis gärna höra av dig om du har några frågor.

 

Detta är inget formellt besked – ett sådant kommer framöver via universitets administration.

 

Med vänliga hälsningar

 

...

Så jag får väl söka i slutet av året istället??


Och så har jag en hemlis också. Men den kan jag inte avslöja än.. hihi.. BLir ni nyfikna nu? :)

ett urval av mina jultags till paketen!

Idag har här pysslats jultags i parti och minut! Här är ett urval av dem som hamnar på paketen!

11250-109

Börjar ni tröttna?


Har visst börjat uppdatera både titt om tätt... Har ett par julkort till att visa upp här.

Idag har det även hänt en hemsk sak.. Min sambo fick veta att en av hans barndomskompisar dog i helgen.. jag har också träffat honom ett flertal gånger. Det känns så konstigt.. RIP Kenneth.. Många tankar går igenom våra huvuden just nu...


........

Fick idag ett samtal från en arbetskompis - som berättade att ett mail gått ut till alla oss som har vikariat på jobbet fram till den 7 januari - där det står att vi får nya avtal till den 28 februari! SÅÅÅÅ SKÖNT!! Dels att veta vad jag gör två månader till och dels är det så att när jag sa upp mig från mitt förra jobb som jag ville kräkas på, så sa jag ju upp mig från ett fast jobb. Och då måste man jobba på det nya jobbet minst fyra månader för att det inte ska räknas som att man går från fast jobb till arbetslöshet. Och i och med att jag får jobba fram till i slutet av februari så kommer jag ha jobbat där i 4 månader! UNDERBART??

Idag har jag varit hos Elle, Minelle och pysslat. Önskar så att hon och jag hann göra det oftare.. men det ska vi nog se till att göra hoppas jag..

Det översta kortet är ett vanligt uppvikbart julkort men de två nedre är gjorda med ett färdigt julkort som jag köpte hos Elle. Det är som en fyrkantig mitt och sedan fyra utvikbara flikar som man viker ihop och fäster, vilket gör att kortet och kuvertet blir ett. Och så dekorerar man bara mitten.. Svårt att förklara, men ni förstår kanske?

11250-106


11250-107


11250-108Ett till, julkort alltså!

varför blir det alltid så stressigt med julkorten? De blir inte så fina som de skulle kunna bli om jag hade mer tid! Men men, jag litar på att posten gör sitt jobb, kommer posta mina sista kort på tisdag, sedan är det bara att hålla tummarna :)

Här är ett till julkort från mig i alla fall:


11250-105

Jul, jul strålande jul...

Idag har det handlat julklappar i mängder.. och så har det julpyntats. Vi har ett skåp där jag uppepå brukar byta ut saker alltefter säsong. Så därpå har det nu blivit myspys-jul:
11250-98

11250-100

11250-102

11250-10411250-103

Ytterligare ett julkort...

11250-97

... som jag tänkte visa er. Fler lär komma eftersom jag är sen (som vanligt) med julkorten i år. Men erfarenheten säger mig att de brukar komma fram i tid ändå!

Jul jul.. strålande jul...

Jag tänker INTE stressa, fastän det är jul och jag måste köpa julklappar, julstäda, baka, fixa mat, fixa granen, fixa julfint här hemma. Nej jag vägrar!!!

Men annars är det bra med mig. VÄntar på svar från två ställen ang jobb - det vill säga mitt nuvarande jobb. Får jag vara kvar efter 7 januari? Ingen som vet ingen som vet..
Och så väntar jag på svar från doktorandtjänsten, fortfarande.. Ringde i förra veckan och de sa "senast måndag ska du ha besked" och idag är det torsdag... Men men.. ska maila den här gången, vill ju inte vara för "på"...

Har skapat lite mer julkort! Har faktiskt insett att det är rätt kul att göra kort ändå. Men någon kortmakare är jag inte direkt, men gör utefter min egen bästa förmåga!  Här är resultaten:11250-96

11250-9511250-94

Allt är bara bra!


Nej jag har inte gått under jorden,
inte försvunnit eller något dylikt.
Bara haft fullt upp. Har jobbat mycket, varit iväg på kryssning med mera med mera..
Börjat så smått planera jul vad gäller inköp av julklappar, julpynt med mera för jag och Christian ska fira jul tillsammans i Norrköping för första gången, i och för sig mycket beroende på att jag jobbar på julafton, men då ska allt vara som jag vill ha det, med pynt och ljus och massa god mat och allt annat som hör till. Tur att jag är ledig ett par vardagar närmre jul, kommer fixa med allt då är tanken.

Trivs fortfarande bra på jobbet, väntar nervöst på besked om vad som händer efter nyår. Jag har lite olika saker på gång, dels hoppas jag ju att jag får stanna där jag är, och så väntar jag även på besked från en doktorandtjänst där jag var på intervju. Den hoppas jag VERKLIGEn på, skulle vara helt fantastiskt. Men med tanke på hur jag snubblade på mållinjen förra gången så vågar jag inte hoppas, även om jag drömmer och är nervös. De tog in 6-8 personer till intervju och har 2 platser. Så det är bara att hålla ALLA tummar. Får jag inget av dessa två har jag ett kundtjänstjobb på gång och i värsta fall blir det timmar på McDonalds och timmar på Häktet. Allt löser sig! *intalar mig själv*
En sak är då säker, att även om framtiden är oviss efter nyår så kunde jag inte stannat där jag var innan heller. Då skulle jag gått under.

Jag har scrappat lite faktiskt, men kan inte visa något här ännu då min kamerasladd finns hos min vän Elle. Hur den hamnade där är en lång och ointressant historia, men när den är hämtad så ska LO:sarna visas. Och så har jag fastnat i kortmakarträsket OCKSÅ. Har inte gillat att göra kort så mycket innan egentligen, mest varit lite "tvång", men sedan jag skaffade mig ett gäng distresser att färgglägga med så känns allt mycket roligare, även om jag inte är så van vid det ännu. Så första julkortet med distressfärgläggning är nu avklarat. Resultatet finner ni här:

11250-93

Kanske någon av er som läser detta får det i brevlådan till jul? Vem vet!

Kram på er alla!

hits