Idag går jag runt med ett fånigt leende på läpparna!

Saker KAN verkligen förändras!

Nåja, inget nytt jobb i sikte eller så, men livet kan vara riktigt riktigt bra ändåså! Måste kämpa på och se saker och ting positivt!

Idag är jag lycklig för:
* Jag har fått ett mail från en nära vän, som säger att hon saknar mig sedan hon flyttat.
* Jag har pratat med mormor och hon och morfar verkar så pigga sedan de flyttade från hus till lägenhet
* Jag vann en tävling på Scrappiz, på Cybercropen! Jag har ALDRIG vunnit tidigare, så häftigt!
* Jag fick en helt underbar sagolik RAK från Hattifnatt med världens mest uppiggande och omtänksamma kort!

Här är vad jag fick som RAK, alltså MASSA fina saker och så ett underbart gulligt kort!
11250-86


Tack Maria för din omtänksamhet! Du berör!


Och så har jag nu fixat bilderna på köket som jag utlovat här tidigare..

Här är en bild under själva renoveringen:


11250-82

Bort bort bort med det vita och in med nytt fräscht!

Så här ser köket ut nu...

11250-8411250-83Och pssst.. jag ska söka en precis nyutkommen doktorandtjänst i Norrköping nu.. håll tummarna!


Ett stort tack!

& samtidigt ett ganska argt inlägg...


Men, jag börjar med att TACKA! Tack alla ni som skrivit söta, stöttande, underbara meddelanden till mig efter mitt förra inlägg här i bloggen! Ni ska veta att jag uppskattar det grymt mycket. Några av er, som skrivit att det går bra, kommer jag att fråga efter mailadress till så får ni läsa mitt brev och CV. Det är så gulligt av er, och jag måste säga att jag verkligen är RÖRD, av er alla som skrev till mig!

Men så är jag också ARG! Jag kan av hänsyn till min vän inte berätta detaljer här, men detta gör mig så uppretad att jag måste dela med mig. Pratade med en nära vän idag som nyligen fått en dom om tre månaders fängelse. Ja han har gjort fel, på vissa sätt, men ingen har lyssnat på honom, på vad han har att säga och vad den andra parten hade med saken att göra. Det är inte försvarbart det han har gjort, men samtidigt finns vissa oklara omständigheter som borde ha utretts kring det här!
Är det bara jag, eller upplever ni också en tvärtom-ojämställdhet i Sverige på vissa områden?
Jag är för jämställdhet mellan könen, helst behövs ingen hänsyn alls tas till vilket kön någon annan är, men så fungerar det inte idag. På vissa områden är det kvinnor som är ojämställda, visst är det så, och så ska det inte vara. Men det har också gått åt andra hållet, att på vissa håll är det faktiskt männen som är ojämställda, men det pratas det aldrig om i någon debatt. När det gäller vård av barn, kvinnofridsbrott etc ska kvinnan hållas om ryggen, SAMTIDIGT som samhället ska vara jämställt. Det går inte ihop i mina öron! Och inte när man inte lyssnar på båda parter utan bara tar vissa saker för givet!
Jag hoppas att jag inte stöter mig med någon när jag skriver det här, och jag vet att det inte räknas som ojämställdhet på samma sätt mot män eftersom det råder patriarkala strukturer i det här landet, men sådana här saker upprör mig på samma sätt som det upprör mig när kvinnor får mindre lön än män, i samma arbete och med samma bakgrund.

Puh... *andas andas*

Jaha, annars då? Jag har varit sjuk idag, kände igår att jag hade SÅ ont i halsen framåt kvällen. I morse när jag vaknade hade jag svårt att prata och framåt fömiddagen fick jag dessutom feber. Har haft frossa hela dagen och bara varit uppe korta stunder.
Bland annat satt jag vid datorn kl 21 eftersom det då skulle släppas en spännande scrapnyhet! Och om det var en nyhet va! Det kommer från och med slutet av oktober släppas en svensk scraptidning! Det är ju fantastiskt! Att man dessutom "känner" (på nätet) de som gör tidningen gör att det blir ännu mer spännande och mer "nära" än de amerikanska tidningarna.
De hade specialerbjudande på prenumeration nu och det har jag redan nappat på (om jag nu behövde berätta det :) ) Om du missat denna pangnyhet så kolla här:
Swescrap blogg

Och så har jag faktiskt orkat göra klart en LO idag, var bara rubriken kvar så det var ganska lättfixat. Den kommer visas här, senare!

Nu ska jag så länge jag orkar sitta upp kolla in era andras bloggar och gå igenom min lååånga blogglista :)

Så vad händer här då?

Inte mycket bra är det i alla fall...
...men bli inte rädda nu, när det här kommer bli det längsta inlägget jag gjort här, tror jag...

Jag kan inte annat säga än att.. varför kan jag inte få lite FLOW i mitt liv?! Kan inte saker och ting bara fungera, för en gångs j_vla skull? Känner verkligen att mycket går emot mig nu, men framför allt handlar det om jobbet.

Jobbet, jobbet, jobbet.
Jag är så förbannat, förbaskat för jävla less. Jag hatar mitt jobb. Jag hatar det, VERKLIGEN.
Men framför allt blir jag så ledsen över att jag inte verkar duga på arbetsmarknaden. Vad gör jag för fel med mina ansökningar?
VARFÖR får jag inte ens komma på intervju? Flera av mina kompisar som gick ut ett år efter mig har redan jobb eller får komma på intervjuer. Sedan är det såklart flera som inte får det, men ändå.
Varför inte jag? Varför ska jag sitta och känna mig så oerhört overksam och ostimulerad åtta timmar om dagen när jag Verkligen VET vad jag vill??? Jag blir avundsjuk på dem som ska på intervjuer, jag kan inte låta bli. Jag vet ju att jag kan. FAAN. Jag är så MISSNÖJD. Varför utbilda sig, varför vill samhället att man ska utbilda sig när man ändå inte får något jobb?????

Finns det någon här som är duktig på CV och personliga brev och som kanske vill ge mig något råd? Eller vill läsa mitt och ge mig respons?

Jag har nog aldrig innan förstått den maktlöshet som arbetslösa känner. Jag är inte arbetslös, men jag känner mig arbetslös. Jag känner mig maktlös, rädd, känner en oro, känner mig aldrig lugn. Jag begär inte mycket. Jag begär inget toppjobb. Men något jag kan trivas med. Jag söker även jobb som jag inte är utbildad till, exempelvis som receptionist med mera, men då anses jag vara överkvalificerad...

Ingen bra dag på jobbet heller, känner mig så lagom värdelös när det är två nya kampanjer på gång, och de väljer ut folk som ska få göra dem och jag får inte göra en enda av dem, när vissa får utbildning på båda. Orättvist?

En sak ska jag göra i alla fall, för att för förbättra min position på arbetsmarknaden. Jag ska börja jobba ideellt för Röda korset.  De har lite olika projekt på gång som jag tänkte höra om jag kan hjälpa till med. Det handlar dels om information men också olika tjejgrupper, läxläsningsgrupper med mera. Jag MÅSTE ha stimulans, annars går jag UNDER!
Detta märks på alla delar av mitt liv.. jag är trött och grinig när jag kommer hem, orkar inte göra något hemma fastän jag egentligen vill få saker gjort.

Jag förfaller. Jag måste ha ett jobb och det NU!!!!
Men när ska jag hinna söka massa jobb? Söker och söker, men ibland räcker liksom tiden inte till..

Jag är LESS!

Dessutom har min lilla älskling där hemma fått lunginflammation..  Och så har de högsäsong på jobbet och han mår dåligt över att han måste vara hemma, arbetsmyra som han är. Hoppas att han blir bättre snart, kan sova om nätterna och inte hostar så man tror att han går sönder..

Scrappa gör jag en del i alla fall och min DT-mamma Elle har fått hem så många UNDERBARA mönstrade papper den senaste tiden. Har en hel del alster på gång som kommer visas här så småningom. Ska dessutom följa med Elle på scrapträff i Örebro på lördag och det ska bli så kul att träffa massa söta scrappare igen!!

Jag har blivit hurtig också.  Har känt länge att jag rör på mig för lite. Vikten har sakta sakta gått uppåt och det vill jag INTE. Har ätit bra över sommaren och det ska fortsätta i höst. Så nu har jag skrivit in mig på Nautilus. Och vikten är sakta sakta gått neråt. Den känslan jag kände när jag kom in på Nautilus ska jag komma ihåg. Den här känslan av välmående, fräschör.. Det ska jag komma ihåg. Och det jag gillar bäst med Nautilus och minns från när jag tränade där sist var känslan av att bli sedd. Har sedan jag slutat där provat på lite andra ställen att träna på och inte känt att det känts lika bra. Tränade på Friskis och Svettis men kände att där var SÅ mycket folk och så rörigt och jag var bara en bland så många som kom dit och ingen såg eller brydde sig om att jag var där. Det är svårt att förklara, det är inte alla som kanske känner så, men jag gör det. Totalt sett, jag trivs på Nautilus och tycker att det ska bli underbart skönt att komma igång och röra på mig!!

Renoverat hemma! Vi har målat om i köööket och det är så fiiiiint! *sjunger*
Ska ta bilder lite senare när allt är i ordning och visa hur det blir. Det var näst sista rummet som skulle renoveras hemma. Det var tråkig missfärgat vitt när vi flyttade in. Nu har vi valt en ljust rödbrun nyans som matchar det trä som är på våra i övrigt vita köksluckor. Det känns mycket mer ombonat. Vi passade på att storstäda luckor, golv och allt annat när vi ändå höll på.
Håll ut, bilder kommer!

Min lilla digitalkamera är ju som jag redan skrivit här på äventyr i Tyskland. Ett tag verkade det som att de inte kunde laga den via garantin, men efter en del påtryckningar från min sida så tog de på sig det hela, och det känns så härligt! Hade inte riktigt lust att lägga pengar på en ny kamera när min var mindre än två år gammal!

Nu har jag bara två saker kvar att berätta...

Hade en supertrevlig helg i Växjö hos min vän Ia som fyllde trettio. Vilken fest hon ställt till med! Stooort partytält, massa god mat och 55 trevliga människor. Roliga lekar och skojiga upptåg. En sådan fest vill jag också ha, när jag fyller trettio. Det är ju faktiskt bara två år kvar!

Och så, det bästa som hänt på sistone!
Jag har fått ersättning vad gäller min nervskada!
För er som inte vet drog jag i mars 2004 ut en visdomstand och fick en nervskada. Har begränsad känsel på vänster sida i munnen.
Har haft svårt att få någon ersättning eftersom min förbannade tandläkare behandlade mig som en tioåring och sa att det var min hjärna som spelade mig ett spratt........
Det är samma tandläkare som behandlade mig som skit när jag drog ut tanden och det tog TRE timmar, och tyckte att jag "skulle stå ut med lite smärta".

I vilket fall som helst har jag nu fått ersättning från Patientskaderegleringen och det känns så underbart skönt att ha fått rätten på sin sida. Det är obeskrivligt hur bra det känns!

Min känsel kan ingen ge mig tillbaka, och det kan definitivt bli handikappande för mig i framtiden, men nu har jag fått en del pengar och kan känna att JAG FICK RÄTT! Hade såklart hellre haft känseln kvar... Har hela tiden känt att något var fel efter ingreppet, och nu har jag fått svart på vitt att jag har 3% invaliditet på grund av detta.

Så jag känner lite segerglädje här.. det har varit ett långdraget "mål", sedan mars 2004...

Nåja, jag får väl som i förra inlägget utlova en guldmedalj åt den som läst hit. Eller, näe. Jag gör så här.. den scrappare som läser allt det här och skriver en kommentar så jag vet att ni läst får en... RAK! :)  Hihi..

Lite nytt under solen

En veckas jobb efter semestern är till ända och det känns just nu som att jag aldrig haft semester. Usch!
Vill så gärna ha ett annat jobb, och det helst igår. Inget som har ett åt mig i bakfickan?

Annars är livet riktigt bra. Jag fick ett kort häromveckan från AnnaG som uppmuntran efter allt som hänt för mig på sistone, det värmde verkligen vännen, hoppas jag får träffa dig snart!

I helgen ska jag på 30-årsfest i Växjö hos min vän Ia, synd bara att Christian jobbar och inte kan följa med...

Och min stackars digitalkamera befinner sig nu utan sin matte i Tyskland på lagning.. Men det var väl tur i oturen att den gick sönder nu, innan de två årens garanti är till ända. Men jag kommer sakna den, brutalt!

I helgen var jag och Christian i Gamleby och Christian lagade bilen. Efter mycket krångel och att Christian blev ARG så fungerade bilen till slut. Han blev så himla arg när han lagade bilen och att det ändå inte fungerade, trots att han köpt reservdelar, men mest för att han var så ledsen eftersom bilen bara krånglat på sistone och till och med förstörde vår semester. Det är verkligen inte ofta jag ser honom så arg, men jag kan förstå hans frustration över att bilen inte fungerade! En annan bara står och skakar på huvudet och kan inget göra, förstår ju inget av bilar! Men nu är den lagad och allt är frid och fröjd tills den går sönder nästa gång... ;) Dessutom var mamma och pappa på besök i Gamleby och träffade Christians föräldrar för första gången. Det har bara inte blivit av innan! Medan Christian lagade bilen var jag och mina föräldrar i Västervik och åt god lunch och fyndade kläder på BYoung. Eller vad sägs om 7 tröjor totalt för 300 kronor? 4 till mamma och 3 till mig. Helt sanslöst! Jag och mamma är farliga när vi går in i klädaffärer nu förtiden.

Sedan jag skrev här sedan sist har jag även varit i Kalmar i en vecka, ja det var min sista semestervecka det. Jag träffade mormor och morfar och kusin Niklas, var på Ikea med dem och kollade även in mormor och morfars nya lägenhet. Det är så härligt att se att de verkar trivas så bra, om nu bara huset kunde bli sålt! Ingen som vill ha en sommarstuga i härliga FIgeholm?
Dessutom då, under denna semestervecka så blev det ett Malmöbesök! Pappa skulle dit och jobba så då hängde mamma och jag med. VI bodde på hotell en natt och åt god middag och härlig frukostbuffé  men framför allt var vi på stan! Oj oj oj vad vi gick i många affärer! Måste säga att Malmö överraskade mig med att vara en väldigt trevlig och mysig stad! Så otroligt mycket skoj affärer och roliga reor hittade vi också. Jag fyndade lite i Kalmar när vi var där och handlade ett par dagar innan, bland annat en topp och ett par jeans, halsband och armband. I Malmö blev det TVÅ(!!) par underbara skor, en tröja, lite porslin till köket och en massa annat skoj. Mamma shoppade också loss på Flash som hade superrea och fick 2 kavajer, två par jeans, två tröjor och en kjol för superpris! En mycket härlig upplevelse och jag och mamma hade det supermysigt. Åt mat på stan, god glass och mycket annat. Trött i fötterna var vi på kvällen, men oj vad det var värt det!
På vägen hem så "tvingade" jag mina föräldrar att åka till lilla Löberöd på vägen tillbaka till Kalmar för där fanns ju Scrapaddicted. Det var jätteroligt att få träffa Jane och shoppa lite, även om jag var ganska så mättad på shopping ändå...

Något mycket mysigt inträffade också under min vistelse i Kalmar. Det råkade sig så att jag och min mycket gamla gamla och fina vän Sara var i Kalmar hon med. Vi har tappat bort varandra lite grann på livets väg, men åh vad det var roligt att få träffa henne igen! Det var som gamla tider, fast vi båda var lite äldre och vuxnare kanske. Jag åkte ifrån denna fika med ett fånleende och en så underbart god känsla i magen, samtidigt som det fick mig att inse att jag saknar en vän som Sara på hemmaplan, alltså någon här i Norrköping. Har många vänner och bekanta, men ingen Sara. Jag får väl helt enkelt tvinga Sara att flytta hit. ;)

Scrappat har jag gjort också, DT-layouter, eftersom jag fått så mycket nytt spännande material från Minelle. Att det dessutom var cybercrop med massa utmaningar och tävlingar på Scrappiz i helgen gjorde ju inte saken sämre! Materialet på dessa layouter kommer från American Craft, eller närmare bestämt det mönstrade pappret gör det. Dessa papper finns att köpa hos Minelle.

LekfullMilton

Den övre layouten föreställer min systerdotter Svea. Den nedre min vovve Milton. Milton-layouten är väldigt enkel, men ville ha det så, eftersom jag älskar det fotot av Milton.

Nåja, det var allt för den här gången. Har ni läst allt detta ska ni få en guldmedalj!

hits