Lite frågor och svar!

Namn: Malin
Ålder: 28
Hemort: Norrköping
Familj: Sambo Christian och schäfer-labradorkorsningen Milton.
Sysselsättning: Jobbar på Manpower Business Solutions, Contact Center i Linköping, men söker aktivt efter annat som är mer vad jag är utbildad till.

Beskriv dig själv med 3 ord: social, omtänksam och envis

Placering i syskonskaran? Jag är lillasyster till Maria, 31 år. Jag ville alltid ha en lillasyster, men någon sådan kom aldrig!

Hur jag började scrappa: Detta blir nog en hel novell :) Det började med att min mamma rev ut en artikel i Amelia till mig där det stod om scrapbooking och om Kristina Selhammer och hennes scrappande. Eftersom jag alltid älskat papper, block, pennor och pyssel så tyckte mamma att det vore något som passade mig. Senare beställde jag en bok från en bokklubb men den blev bara liggande i bokhyllan, kände inte att jag hade råd att sätta igång. Så satt min sambo och kollade på Tradera och jag gick också in och kollade och upptäckte att de hade pysselsaker där. Så då köpte jag lite saker därifrån, gick och köpte papper på Tiimarii och började "scrappa". Gjorde några sidor, klippte för hand och gjorde skisser från boken jag köpt. Oj, vad fint tyckte jag. Kan berätta att de LO:sen inte finns kvar idag, de slängdes faktiskt, vid senare tillfälle. Började sedan söka på scrapbooking på nätet och hamnade i en yahoogrupp där jag började prata med folk och lära mig mer. Började prata med Elle, och vi kom fram till att vi bodde i samma stad och att vi till och med bodde ett kvarter ifrån varandra! Så vi bestämde att jag skulle komma upp till henne och scrappa. Köpte en bunt papper på ebay, och så var det igång. Elle lärde mig alla grunder och sedan har jag varit fast i det här och Elle blev mig en kär vän :)

Scrapptyp: I min lilla scrapskrubb på kvällen och natten eller när andan faller på!

Min scrapstil: Oj, den varierar! Men stilrena layouter med lite dekorationer och layouter med en del utvalda detaljer. Tycker det är svårt att beskriva sin egen scrapstil, ingen annan som har lust att berätta för mig vad min scrapstil är istället??

Hur känner man igen dina Lo? Ja hur känner man igen dem? Vad tycker NI?

Inspirationskällor: Scrappiz, scrapbloggar och scraptidningar emellanåt. Även en del amerikanska forum och gallerier.

Favoritleverantör: Oj, den var svår. Kan faktiskt inte svara på det, men jag gillar 7Gypsies dekorationer.

Vilken scrappryl kan du inte vara utan? Måste jag verkligen välja?

Mitt sämsta köp? Allt jag köpte i början på Tradera... paljetter och stickers jag inte trodde jag kunde leva utan..

Vad står högst på önskelistan just nu? Cardstock!!

Min första LO: Om min vovve Milton som var med om en olycka..Får visa den någon gång.

Produktion/månad i snitt: Det är väldigt olika. Allt från inget upp till 10 layouter kanske

Hur mycket tid lägger jag ner? Oj. Ska jag räkna med tiden som jag scrapsurfar så blir det mååånga timmar.. Scrappandet tar också tid när jag väl är igång kan jag sitta länge länge!

Min pysselhörna: I en walk-in-closet, alltså i en garderob :) Det börjar bli för litet, trängs med kläder och skor också och pärmar och grejer och pysselsaker..

Mål för 2006: Inga mål på det sättet, men jag vill utvecklas, skapa mera och göra nya saker!

Andra fritidsintressen: Umgås med mina vänner, fotografera, musik, läsa, hunden och pojkvännen, om han nu är ett intresse??


Jag utmanar alla som läser min blogg att svara på de här frågorna!

Några till LO:s

.. den jag uppdaterade igår var verkligen usel kvalitet på! Bättre version kommer, jag lovar!

Här kommer två LO:s som hängt hos Minelle någon vecka eller två, som jag tänkte dela med mig av..

11250-35
11250-34

Den översta är från i somras när vi var på Selma Lagerlöfs spa. Texten är: Svea var så lugn och mysig under hela vistelsen i Värmland. Här är vi inne i det lilla samhället och åt lunch på en kinarestaurang.

Den nedre är bilder från förra månaden när jag var hemma hos mamma och pappa som var barnvakter.
Text: Svea, ditt leende, dina ögon och underbara minspel kan förföra vem som helst. Du är bara drygt ett år, men ändå så klok på många sätt.

Allt material till dessa LO:s finns att köpa hos Minelle, bör poängteras :)

Vinn resa till Grekland!

Vore inte så fel va? Tävla du med!

Vitalas har en tävling där du kan vinna en solresa för 2 personer till Grekland.

Nu har du chansen att åka till Grekland helt gratis!

Klicka på länken (Ifall länken inte är klickbar, kopiera den och klistra in den i din webbläsare.)
http://calsms.com/159/179/1280/3561335/3562953
och var med i tävlingen du också!

P.S. Skynda dig. Tävlingen pågår bara till den 21 maj, kl. 14.00, 2006.


Ny LO!

11250-33

Här är en ny LO jag precis gjort. Tyvärr blev jag tvungen att fota den inomhus när det var mörkt ute så kvaliteten blev kanske inte 100%, men jag får kanske lägga upp en ny version framöver istället.. Lite för otålig :) 
Bilderna föreställer min söta systerdotter Svea!
Material: 
Bazzill Cardstock, mönstrat från Chatterbox. Chipboardbokstäver och MM-rubons liksom MM magnetstämplar.
Blomstämplar (foamstamps) från MM
Doodling med Zig-penna
fluid chalk - chestnut roan

Materialet finns hos Minelle!

Det är inte varje dag man tackar nej...

... till ett jobb.

För två veckor sedan var jag på intervju på kriminalvården. Tyckte intervjun gick KASST, kände nog faktiskt också att kriminalvårdare, nej det var inget för mig.
Idag ringde de. Jag har fått jobbet.
Men jag sa: Nej. Efter en del vånda förstås.

Fördelar:
- Jag får erfarenhet inom ett område som kan vara av nytta för mig i framtiden, med tanke på min utbildning. Men kriminalvården är inte kanske vad jag vill. Hade det varit något med barn och ungdomar, så hade jag tagit det, direkt!

Nackdelar:
- Det är ett sommarjobb, vikariat på 2 månader och 2 veckor. Det är Väldigt kort tid. Det var ganska liten chans till att få förlängning för man är just semestervikarie. Det finns chans att få timmar till hösten, men det är ju många semestervikarier och få platser.
- en sommar till utan semester, osäkerhet inför hösten då detta jobb bara är ett sommarjobb, men en bra erfarenhet för framtiden. Ingen semester tillsammans med pojkvännen, det har vi inte haft någon gång under de 6 år vi varit tillsammans.. Sämre lön än det jobb jag har idag. 
-  Under den perioden som jag jobbar måste jag ju då söka massa jobb, för jag kommer vara osäker på min situation. Där jag är nu har jag trygghet, Plus att jag söker jobb jag verkligen vill ha.

Ja, det blev nog rätt beslut. Jag sitter kvar på den stol där jag sitter och så söker jag lite mer varaktiga jobb, som åtminstone är 4 månader långt eller nåt..


Vårhelg!


Haft en underbar vårhelg! I lördags var jag och Christian på lite utflykt över Vikbolandet och tog färjan över till Kolmården. Det var underbart väder och vi bara njöt av vädret, allt vi såg, att bara sitta och prata och äta picknick.

Idag skulle Sandra kommit hit och scrappat, men så blev hon sjuk tyvärr.. Men Miriam ringde i morse och undrade om jag ville följa med till parken. Så vi gick till oxelbergsparken med Milton, hade med oss filt och fika och där satt vi mot en husvägg och bara njöt av vädret i flera timmar, tills Christian ringde och var utelåst så jag fick gå hem och öppna åt honom. Karlar som inte kan ta med sig nycklar när de går hemifrån :)

En LO har jag scrappat också. Jättesnabb LO, men jag ville inte ha några fler dekorationer, tyckte det blev bra så här ändå. Tack Sara och skissen som var utmaning på Scrappiz för inspiration!

Min systerdotter är som vanligt på fotot och hon satt i sina egna tankar när detta kort togs och jag funderad så på vad hon sitter och tänker på!

11250-32Jag har glömt..

att visa här, två saker jag har gjort. Dessa finns också att beskåda hos Minelle, på www.minelle.se och galleriet.
Har även fler LO:s att scanna/fota och få in här. Vill ju visa er vad jag gjort :)

Här är en LO med min kära systerdotter, som vanligt. Här är vi ute på en promenad och Ebba samlar massa stenar, pinnar och annat. Bilder från oktober 2005.

aventyr

Här är en liten bok som dekorerats. Den här boken ska syfta till inspiration, tankar och funderingar, och det jag scrappar eller kladdar i den här boken ska göras helt utan krav. Bok med helt vitt omslag och vita sidor finns hos Minelle.

bok

Nu är det helg! Och på söndag kommer min vän Sandra hit och vi ska scrappa. Härligt!!! Annars ska jag mest njuta av att vara ledig.

Påsken och mina gulliga arbetskamrater!

Har haft en härlig påskhelg! Torsdag och fredag var jag hemma, städade lite, vilade massor.
På lördagen åkte jag ner till Kalmar till mamma och pappa. Mamma och jag sprang runt på stan nästan hela påskafton och tittade på kläder, pratade och hade trevligt. På kvällen åt vi mat i mammas och pappas underbara uterum och då kändes det verkligen som vår. Mamma hade dessutom gjort en av mina favoriträtter, dillkött med potatis.. MUMS!

Söndagen tillbringades med mamma och pappa och min "låtsas-syster" Anja. Vi gick tipspromenad på Skälby och så var vi hos mammas häst och red, vilket var jättekul, även om jag beredde mig på en väldig träningsvärk eftersom det var länge sedan jag red.. En härlig dag och härlig kväll!

Måndagen var jag, mamma óch pappa hos mormor och morfar och röjde på deras vind. De ska så småningom flytta till lägenhet och vi behöver börja röja, slänga och fixa hos dem. De har nog inte slängt en pinal under de senaste 50 åren! OJ vad med grejer! Varenda klädesplagg och varenda sko finns kvar, gamla korkmattor, tapeter, ja rubbet! Gjorde några fynd också, det kan jag inte säga något annat än.
Alltid trevligt att träffa mormor och morfar också, och äta mormors goda mat och köttbullar. Deras hus ger många minnen från barndomen.

Tisdag och dags för jobb igen.. Men det var en bra dag! Fick en present av mitt gamla team eftersom jag nu lämnat Stockholmsförsöket som jag fick gå ifrån pga arbetsbrist (med många andra). Jag hade dock turen att få vara kvar i samma hus, och sitter nu med utgående telefoni. Ytterst tillfälligt vill jag poängtera, detta är för att ha ett jobb och en inkomst. Söker jobb som en tok och vill vidare härifrån!!
Presenten var det ja.. De hade samlat fina saker i en påse, med påskgodis, ett par scrap-papper (!!), en ljuslykta och ett horoskop som de skrivit speciellt till mig om vad de tycker kännetecknar mig! Det var jätteroligt att läsa och det är ett minne för livet, som jag kommer scrappa om. Gulliga är de mina arbetskompisar! Tråkigt att både Frida och Kristin kommer försvinna härifrån så småningom, och Frida ganska snart.. men det kanske jag också gör, snart. Hoppas går ju! :)

Nu vill jag mest hem och scrappa, känner mig jätteinspirerad just nu och funderar även på att köpa nyaste numret av Creating Keepsakes!

Det var nog allt för just nu! Kram på er ;)

Och så vill jag bara säga Grattis till Zarah som blev Dagens scrappiz när hon var och förlustade sig i Paris. Hoppas hon hade en trevlig resa!


Jag har gjort ett kort..

Jag har gjort ett kort ikväll som jag ska ge bort i helgen till min kära vän och nästan-syster Anja som fyller 20 år.
Hänglar och Stänglarstämpel, färglagd med akvarellpennor.
Papper från Crate, Chestnut Roan fluid chalk, Scrappers floss, pappersblommor ifrån MM, brads och magnetstämplar "Rummage".
Material från Minelle.


KortAnja


Det börjar ljusna..

..... det har varit tungt i mitt liv ett tag just nu...
Farfar..
Problem med jobbet (jag blev varslad)
Dessa problem har liksom tagit över hela livet ett tag. Återkommer med mer angående farfar och allt som gäller jobb. Det händer mycket på kort tid just nu skulle jag kunna säga, minst sagt.

Men nu närmar sig våren. Livet börjar kännas mer hoppfullt igen och saker och ting börjar röra på sig. Jag scrappade två layouter idag som jag vara nere med till Elle för att de ska vara i butiken där jag är designer. Glömde bort att fota dem först, och en tredje LO hänger också där nere som måste fotas. Men det får bli vid senare tillfälle. Måste också ta tag i att skicka iväg min kamera för lagning, har bara svårt att komma till skott eftersom jag vill ha den här! Men kanske bäst att göra det nu, innan det blir vår och sommar.

Jag har många val att göra framöver.
Jag tänker fortfarnde mycket på farfar.
Men jag återkommer med mer om mina val och om allt med farfar, nu vill  jag bara sova.
Jag och Christian har ikväll varit på en stärkande vårpromenad, härligt!

Nya härliga bilder..

...har precis suttit och laddat upp massa fina bilder för framkallning som jag tog förra helgen när jag var i Kalmar. Eller vad sägs om de här bilderna, känns väl väldigt härliga att scrappa?

SveatradettjejenebbaigenEbbaitrad


I övrigt är det väl inte så bra.. Farfars begravning är på tisdag.
Och i förra veckan fick jag veta att jag förmodligen inte kommer få fortsätta min anställning efter att min provanställning tar slut i slutet av april, på grund av arbetsbrist. Det kommer bli tufft, eftersom jag bara har rätt till grundersättningen i a-kassan... Men det blir väl att traska tillbaka till McDonalds med svansen mellan benen om jag inte hittar något annat. Det vilar en förbannelse över det där stället, jag kommer alltid tillbaka dit i slutändan. Det är ju galet.

Helgen har varit bra, har varit på marsfest på Ytrost och jag hade faktiskt väldigt roligt! Har lärt känna tjejerna i gänget bättre nu och det gör det hela lite enklare.

Men jag hade helst av allt varit i Helsingborg i helgen, på scrapmässan och Scrappizträffen. Men det får bli en annan gång, Helsingborg kändes alldeles för långt och dyrt för mig...


Kram på er, och ta hand om dem ni älskar.


hits